Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 993 destekçiye ulaştı

Resmi kurumların duyurularına göre Ereğli-Ayrancı-Karapınar'da açık ocak kömür madenciliği yapılması ve buradan çıkacak kömür ile aynı yörede 5870MW'lik bir termik santral kurulması planlanmaktadır. Kömür madeninin ve kömürlü termik santralin aşağıdaki etkileri nedeni ile istemiyoruz;

1. Açık ocak kömür işletmesi, geniş tarım arazilerimizin yok olmasına neden olacaktır,

2. Yer altı su seviyesinin altındaki kömüre ulaşmak ve madeni işletmek için havzanın susuzlaştırılması söz konusudur.Yer altı sularının çekilmesi tarımın bitmesi anlamına gelmektedir.

3.Kömürlü termik santraller neden oldukları hava kirliliği nedeni ile solunum sistemi,kalp-damar sistemi hastalıklarına, kanser ve sinir sistemi hastalıklarına neden olur.

4. Enerji ihtiyacımızı karşılamak için kömürlü termik santraller inşaa etmek yerine enerji verimliliği/tasarrufuna dair önlemler alınmalıdır.Sonrasında, yenilenebilir enerji kaynakları önceliklendirilmelidir.

Tüm bu nedenlerin yanında;

Konya Ereğlisi-Karaman yolu üzerinde, eski adı Sidemara olan Ambar köyünde bulunduğu için bu isimle anılan, Istanbul Arkeoloji Müzesinde sergilenen, 3.Yüzyıla ait 32 tonluk ağırlığı ile dünyanın en ağır lahdi ve birde tümülüs (Anıt Mezar, kral mezarı) olarak bilinen eserler ve tarihi sit alanının bulunduğu bu bölgenin turizm bölgesi olarak değerlendirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Ayrancı, Ambar, Karapınarı, Tarihi karartma

Tarihe ve Doğaya sahip çık...

Bugün Çağrı imzanı bekliyor!

Çağrı Asan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çevre ve Şehircilik Bakanlığı : Ereğli-Ayrancı-Karapınar'da kurulması planlanan kömür ocağı ve kömürlü santrale HAYIR». Çağrı ve imza atan diğer 992 kişiye katıl.