DOĞA İÇİN MERMER OCAĞINA HAYIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

- GÜNDOĞMUŞ GÜNEYYAKA MAHALLESİNE YAPILMAK İSTENEN MERMER OÇAĞININ DOĞAYA VERECEĞİ ZARAR

-        Yapılmak istenen mermer ocağının doğadaki yapacağı tahribattan , kesim ve taşıma sırasında çıkacak olan tozlar  ve  atık maddeler   çevreyi olumsuz etkileyeceği için Köyümüzün geçim kaynağı olan  tarım , hayvancılık ve arıcılığa zarar verecektir. Köyümüzün yolları da taşıma sırasında zarar görecektir.

-        Mermer ocağı yapılacak olan bölgede   yetişen nesli tehlike altında olup koruma altına alınan  bitki türleri arasında yer alan endemik yabani orkide (salep) bitkisine zarar verecektir. Bölgede yetişen  birçok  mantar türü ve endemik bitki türleri de zarar görecektir.

-        Mermer ocağının yapılacağı bölge yaban hayatı içinde önemli bir alanda yer almaktadır.  Nesli tükenmekte olan ve koruma altına alınan  yaban keçilerinin yaşam ve üreme alanıdır. Aynı zamanda bölgede yaşayan kaya engereği ve diğer canlılarda olumsuz etkilenecektir.

-        Mermer ocağının yapılacağı bölgenin çevresinde yıkıntılar ve mezarlar vardır. Mermer ocağı yapılacak alanda ise göç yolları ve kervan yolları geçmektedir.

-        Mermer ocağı yapılacak olan yerin konumundan dolayı ( yerleşim ve yaşam alanına yakındır) hakim olan doğu rüzgarı  mermer ocağından  çıkacak olan tozları ve gazları köye taşıyacak ve sağlığımızı olumsuz etkileyecektir.