Başarı

Bu kampanya 557 destekçi ile değişim yarattı!

26 Mayıs 2016 günü, saat 10:30 sularında Bostanlı-Sasalı bisiklet/yürüyüş yolunda canım köpeğim Sparky ile yürüyüş yaparken yaklaşık 8 köpeğin saldırısına uğradık.

Bu saldırı sonucu, yanımdaki (hatta hemen kucağıma aldığım) köpeğim bir insanın görmek istemeyeceği şekilde, başı boş köpekler tarafından, çok kötü bir sekilde parçalanarak can verdi. Onu kurtarma telaşımdan, acımdan ve kimseye duyuramadığım çığlıklarımdan sonra kendimdeki hasarın farkına geç vardım. Yardıma çağırdığım arkadaşlarım tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesi’nden aldığım rapor ektedir.

İki yıldır ailemizin bir bireyi haline gelen köpeğimi kaybetmenin acısı dışında sağlıkla ilgili ciddi bir problemin de içine düştüğümün özellikle bilinmesini istiyorum.

2012 yılından beri gördüğüm kanser tedavisine manevi katkıda bulunan köpeğim, medeni denilen bu coğrafyada, bu şekilde ölünce, ve hatta öldürülünce, bende yarattığı üzüntünün hastalığımı tetiklemesinden son derece tedirginiz.

Bu ayrıntıları yazmamın nedeni:

*Yanımda 9 yaşındaki kızım olabilirdi ve yaşanan bu vahşeti görebilirdi hatta kendisi de fiziksel zarar görebilirdi.

*Yanımda köpeğim olmayabilirdi ve hedef ben olacağımdan; saldırıdan bedenen sağlıklı çıkmayabilirdim.

Ben bu olayı yaşayan birisi olarak, bundan sonra başkalarının da aynı acıyı yaşamaması ve sağlıklarının ruhen de bedenen de tehlikeye girmelerini önlemek için yaşadıklarımı resmiyete dökmek istedim. Bu resmiyetin verdiği cüretle de dilekçemin sıkı takipçisi olacağım. Sesimin gerekli yerlere duyurulması icin elimden geleni yapacağım.

Yaşadığım acıya saygi duyarak gerekenin (başi boş sokak köpeklerinin barınaklara gönderilmesi ve rehabilite edilmesi) yapılacağına olan inancımı kaybetmek istemiyorum.

Bugün Tumay imzanı bekliyor!

Tumay Uysal bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çete halindeki başıboş sokak köpeklerinin toplatılıp uygun yaşam koşulları sunulsun». Tumay ve imza atan diğer 556 kişiye katıl.