Kampanya Kapatıldı

Çeçen Gazilerin Rusya'ya İadesini Durdurun!

Bu kampanya 3.963 destekçiye ulaştı

Geçtiğimiz aylarda haksız yere gözaltına alınan ve Kafkas diasporasının girişimleriyle serbest bırakılmaları sağlanan, Birinci Çeçen özgürlük savaşından itibaren Dudayev çizgisinde mücadele ederken yaralanıp Türkiye'ye sığınan, aralarında Sabur Ali Kujulov ve Mayrbek Mukhaev'in de bulunduğu 7 Çeçen savaş gazisi şu an Kumkapı Polis Karakolunda tutuluyorlar ve Sabur Ali Kujulov (muhtemelen diğer gaziler de) aksi yönde mahkeme kararı olmasına rağmen sabah Rusya'ya iade edilecek(ler). İnsan haklarına aykırı bu davranışın durdurulması için tüm Kafkas diasporasının ve insan haklarına önem veren herkesin imza kampanyasına katılmasını; sahip oldukları tüm imkanları kullanarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (Cimer)'ne, Başbakanlık İletişim Merkezi (Bimer)'ne ve diğer gerekli mercilere telefonla, faksla, mail ile ulaşmalarını ve bu adaletsizliği durdurmaları için yetkililere çağrıda bulunmaya davet ediyoruz.

Yetkililere sesleniyoruz: Kafkasyalıların Rusya'ya iadeleri demek, onlar için işkence ve ölüm demek!

Bugün Muhammad imzanı bekliyor!

Muhammad Garakoev bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çeçen Gazilerin Rusya'ya İadesini Durdurun!». Muhammad ve imza atan diğer 3.962 kişiye katıl.