Kampanya Kapatıldı

Zehri kimin temin ettiği, kimin sattığını, kimin yaydığını bulun.

Bu kampanya 4.238 destekçiye ulaştı

Çankaya Belediyesi, MesaKoru Sitesi Yönetimi, Koru Mahallesi Yönetimi, KOSAŞ yetkililerine,

12 Nisan 2015 tarihinde Mesa Koru Sitesi Kestane sokağa zehirli et atılmıştır. Atılan ete temas eden ve yiyen pek çok hayvan türü kuş, kirpi, köpek ve kedi yaşamını yitirmiştir. Yaşamını yitiren hayvanlardan bir tanesi sahipli ev köpeği Yunadır. Yuna ete temas ettikten kısa bir süre sonra kasılmalar yaşamış, acil olarak müdahalede bulunulmuş ancak 13 Nisan 2015 tarihinde yaşamını yitirmiştir. Civarda bulunan ölü köpekler, kuşlar ve diğer canlılar KOSAŞ tarafından toplatılmıştır. Durumla ilgili Çankaya Belediyesinin yaptığı açıklama mahalle muhtarı eşliğinde alan taraması yapıldığı ve alanın dezenfekte edildiği yönündedir. 13, 14 ve 15 nisan tarihlerinde söz konusu alanda hala ölü hayvanlara rastlanmaktadır. Alanın dezenfekte edildiğine yönelik hiç bir kanıt bulunmamaktadır. Bulunan hayvan cesetleri fotoğraflanmıştır. Hayvanları etin atıldığı yerden fazla uzaklaşamadan yaşamını yitirmesi kullanılan zehrin ne kadar tehlikeli ve güçlü olduğunu göstermektedir. Bu olayın gerçekleşmesine doğrudan ya da dolaylı yoldan sebep olan tüm kişilerin bulunmasını, cezalandırılmasını ve gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Bugün Habip imzanı bekliyor!

Habip Yeşilyurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çankaya Belediyesi, Mesa Koru Yönetimi: Zehri kimin temin ettiği, kimin sattığını, kimin yaydığını bulun.». Habip ve imza atan diğer 4.237 kişiye katıl.