Halk Sağlığı İçin Sokak Köpekleri Kontrol Altına Alınmalı

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
Çankaya Belediyesi ve tarafına Selda Aydıngöz bu kampanyayı başlattı

Birçok insanı rahatsız eden, çocuklarımıza saldıran, her yıl binlerce insanımızın kuduz aşısı olmasını gerektiren, hayati tehlike oluşturan yaralanmalara yol açan başı boş hayvanların sokaklarda yaşaması ve bakılmasının hayvan sevgisi ile ilgisi yok!

Bu hayvanları aşılayıp, tekrar insanların arasına sokaklara salmak sorunu çözmez. Yaşadığım Çankaya bölgesinde sadece son bir yıl içinde beni ve annemi sokakta köpek ısırdı, oğlum köpekten kaçarken dikenli tellere takılarak cerrahi müdahale gerektiren yaralanma yaşadı. Bu hayvanlar sıklıkla insanlara saldırır, evet rahatsız edilmeden de, beklemediğiniz anda saldırır. Hayvan severler nedeniyle evine kapanmak zorunda kalan birçok insan sesini çıkaramıyor, sokaklar sahipsiz köpeklerin alanı olmuş durumda. Sokak köpekleri ülkemizde artık toplum yaşamını ve sağlığını tehdit eden ciddi bir sorun boyutuna ulaşmış durumda. Sağlık Bakanlığı her yıl sokak hayvanları nedeniyle kaç kişiye kuduz aşısı yapılması gerektiğini ve acil servislere başvuran yaralanma sayılarını açıklamalı.

Bu soruna kesin ve kalıcı bir çözüm bulunabilmesi için sokak hayvanlarından rahatsız olan insanların da sesini duyurması lazım. Lütfen sesimizi duyuralım!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.