Doğrulanmış başarı

Bu kampanya 148 destekçi ile değişim yarattı!

Yasemin Karakaya Bilim  ve Sanat Merkezi, üstün ve özel yetenekli öğrencilerin okulları dışında, ilkokuldan başlayarak lise bitene kadar özel eğitim gördükleri Ankara'daki iki eğitim kurumundan biridir. Türkiye'de açılmış 70 ildeki 83 bilim ve sanat merkezinin ilki, ve toplam 7000 öğrenciden 1280'ine eğitim veren en kalabalık olanıdır.

Buna rağmen fiziki koşulları da en yetersiz olanlarından biridir. Çevre düzenlemesi ve fiziki koşulları düzenlemesi 1950'li yıllardan kalma bir kasaba ilk okulunu andırmaktadır. Derslik sayımız da yetersiz kalması nedeni ile akşam saatlerinde çocuklarımız müdür ve yardımcısı makam odalarını bile eğitim için kullanmaktadır.

Merkezimizin yolu dar ve çift yönlü kullanıma müsait olmadığı için tıkanmaktadır. Çocuklarımız Ankara'nın merkezinden ve taşrasından gelerek  eğitim almakta mesafenin uzaklığı da tüm velileri merkeze araçları ile toplanmaya zorlamaktadır.

Merkezimizin yoğun olduğu saatlerde merkezimizin bahçesi bir ve tek çıkış yolu bir araç yığınına dönüşmekte ve çocuklarımızın hayatı dahi tehlikeye girmektedir.

İstenmeyen bir durum olup da yangın ve ambulans ihtiyacı söz konusu olsa, bu araçların akşam saatinde, merkezimize çıkıp yardımda bulunmaları ve olaya müdahale edebilmeleri mümkün değildir.

Bunun yanında yayan olarak merkezimize gelen öğrenci ve velilerimiz, engelli ziyaretçilerimiz kaldırımımız olmadığı için her an bir kazaya karışmaları oldukça muhtemeldir.

Biz Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi Velileri öğretmen ve yöneticileri, Okul Aile Birliği, Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi Velileri Destek ve Paylaşım Platformu olarak,

Çankaya Belediyesi'nden ve Çankaya Belediye Başkanı Sayın Alper TAŞDELEN'den;

Kendileri için çok kısa sürecek olan ve kolaylıkla yapacakları bu çalışmayı bir an önce  başlatmalarını ve bir kaza olmadan çözüme kavuşturmalarını,

Akşam saatlerinde boş olan Ümitköy Semt Birimi Sosyal tesislerindeki derslikleri çocuklarımızın kullanımına tahsis ederek derslik sıkıntımızı gidermemizde bize yardımcı olmalarını,

Ve öncelikli olarak, konu ile ilgili projelerimizi anlatmamız için kendilerine yapmış olduğumuz randevu talebimize artık cevaplamalarını ısrarla istiyoruz.

Bugün Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi imzanı bekliyor!

Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çankaya Belediyesi, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: Çankaya Belediyesi Yol ve Çevre Düzenlememizi Yapmalı Semt Biriminden Faydalandırmalı». Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi ve imza atan diğer 147 kişiye katıl.