Kampanya Kapatıldı

%10 TİP ( BAHŞİŞ ) ZORUNLUĞU

Bu kampanya 22 destekçiye ulaştı

PAKET SERVİS KURYE ELAMANI NEDİR  Onca yolu tepip,Trafik, yağışlı ve soğuk hava şartlarında kar kış demeden, canın pahasına ekmeğin derdinde olan, Müşterisinin verdiği siparişi soğumadan sıcak hızlı bir şekilde teslimatı yapma gereği ile 2 tekerlekli araçla hizmet vermektedirler Asgari ücretli(1340 tl) karşılığında 10 veya 12 saat çalışan, müşterinin olan siparişi  ayağına servis eden elamana  kurye denir.

Günümüzde en çok istanbulda yaygınlaşan  bu hizmet evlere paket servis  (motorsikletle yiyecek taşıyan ) elamanların zorluğunun ve sıkıntıları ancak kendileri bilmektedirler. Trafik kazaları ile burun buruna bu hizmet için canının pahasına işin mücadelesi verirler.

Müşterinin beklentisi olan hızlı ve sıcak isteğini 30 dakikalık yolu 10 dakikada hava koşularına aldırış etmeden teslimatı yapıp hizmeti sağlanmaktadır ..

Peki neden bu kampanyayı başlatıyoruz.?              Kampanyanın amacı tüm Türkiyedeki hizmet sektöründe (Restauranlarda) çalışan elamanlarının kazanç, çalışma saatleri ve her götürdüğü siparişin gözleri müşterinin elinde bahşiş olması. Ve bir çoğundan almadığımız oluyor. Bizim maaşlar 1500 tl iken neden 7.5 saat değil. Neden 10.11.12.13 saat çalışıyoruz.biz bu durumu sürekli işverenlerle konuşup maaşlarımızın yaptığımız işin ölüm sakatlanma yaralanma  riski çok yüksek ve maaşlarımızı iyileşmesi için verdiğimiz çaba hep boş olduğunu değinmek istiyorum. Evet bizden bu hizmeti alacak insanların bizimde karşılığında beklediğimiz bahşişi kültüründen kopartmamak. Sadece benim görüşüm değildir. Bu eksrta verdiğimiz hizmeti bedelinden ayırıp total tutarın %10 u kurye' ye bahşiş olarak hesaplanıp iş çalışma saatlerinin denetimi için Çalışma Sosyal ve güvenlik bakanlıgını göreve teşvik ediyoruz..                                                                                                MEHMET NESİM IŞIK

Not.GÜN BUGÜNDÜR HAKKIMIZI YEDİRMEYELİM.DEĞERLİ MESLEK ARKADAŞLARIM BU DURUMU İLGİ ODAĞI HALİNE ve SESİMİZE SES GELENE KADAR  DESTEKLERİNİZİ ESİRGEMEMELERİNİ UMUYORUM. DURUMU YAYIP BİR AN DÜŞÜNMEDEN İMZALANIP  VE PAYLAŞMANIZI  UNUTMAYALIMM ..       TEŞEKÜRLER

Bugün NESİM imzanı bekliyor!

NESİM Işık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI: %10 TİP ( BAHŞİŞ ) ZORUNLUĞU». NESİM ve imza atan diğer 21 kişiye katıl.