ÇALIŞMA SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANLIĞI EK DERS ÇALIŞANLARI MAĞDUR!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Eski adıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında şimdiki adıyla ÇALIŞMA SOSYAL HİZMETLER  ve AİLE BAKANLIĞI ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları, özlük haklarında iyileştirme talep ediyorlar. ek ders karşılığı çalışan hemşire, fizyoterapist, öğretmen, sosyolog, psikolog vb. meslek elemanları haftalık 35 saat ve üzeri  çalıştıkları için tam zamanlı personel olarak değerlendirilmekte olup özlük haklarının olması gerekmektedir. Ancak yıllık izin, doğum izni gibi hiç bir özlük hakkına sahip olunmaması mağduriyet yaratmaktadır. Ek dersli meslek elemanlarının aldıkları ücret konusunda da kamuda çalışanlar içinde en mağdur kesimdir. Kendileriyle aynı meslek ve ünvanına sahip diğer kadrolu, sözleşmeli, ve hizmet alımı personelinden çok daha düşük bir ücrete çalışmaktadırlar ve üstüne aldıkları o ücretin bir kısmı da resmi tatillerde kesilmektedir. Bu durum mağduriyeti daha da arttırmaktadır. Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanları adalet ve eşitlik gereği kendileri ile aynı durumda çalışanlarla aynı ücreti almak istemektedirler. Ancak aynı işi yapmalarına rağmen kadrolu çalışanların ancak üçte biri kadar maaş almaktadır. Bu durum psikolojik olarak da ek ders karşılığı çalışanları yıpratmaktadır.

Ek ders karşılığı çalışan meslek elemanlarının haklarına kavuşabilmeleri için lütfen sen de destek ol ve imzala..

Bugün Seda imzanı bekliyor!

Seda Can bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «ÇALIŞMA SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANLIĞI EK DERS ÇALIŞANLARI MAĞDUR!». Seda ve imza atan diğer 1.509 kişiye katıl.