KIDEM TAZMİNATI HAKKIMIZ GASP EDİLEMEZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI’NA

İşçi ve emekçiler için kazanılmış bir hak olan ve patronların keyfi işten atma saldırısına karşı kısmi bir güvence sağlayan kıdem tazminatı ile ilgili yeni bir yasal düzenleme yapılması gündeminizde.

Patronların isteği üzerine çalışmalarına başladığınız “Kıdem Tazminatı Fonu” Yasa Tasarısı hazırlığı işçilerin aleyhinedir. Kıdem tazminatı fonu uygulamasıyla kazanılmış haklarımızın ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. Gündemdeki fon uygulamasının yasallaşması halinde kıdem tazminatı almamız neredeyse imkânsız hale gelecektir.

Biz aşağıda imzası olanlar, kıdem tazminatı hakkımızı ortadan kaldıran hazırlıklardan bir an önce vaz geçmenizi istiyoruz.

Bütün işçilerin kıdem tazminatı alması için;

-Güvencesiz çalışmanın ortadan kaldırılması

-Keyfi işten çıkarmaların yasaklanması, buna uygun davranmayan patron ve fabrika/işletme yöneticilerine ağır cezai yaptırımlar uygulanması

-Kıdem tazminatı vb. vermemek için iflas, fabrika taşıma, vb. gibi uygulamaları hayata geçirenlerin kişisel mal varlıkları dahil olmak üzere bütün mal varlıklarına işçiler lehine el konulması gibi düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.

Bugün Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası imzanı bekliyor!

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Kıdem tazminatı gasp edilemez!». Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası ve imza atan diğer 21 kişiye katıl.