Epilepsi Hastalarına İş İstiyoruz!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Epilepsi hastalarına iş istiyoruz. Hastaneler sağlıklısın diyor %40 ı vermiyor, işverenler ise tam tersine engellisin diyor işe almıyor. Birinin buna el atması lazım. Sizde bir imza ile destek olun. ne kadar imza olur ise sesimizi o kadar duyurabilir

• SADECE İMZA YETMEZ SOSYAL ORTAMLARINIZDA PAYLAŞIN PAYLAŞTIRIN
  • NE KADAR İMZA O KADAR SES
  • Epilepsi ve İş Hayatı

Yapılan bir çalışmada çalışabilir durumdaki işsiz olan normal populasyondaki kişilerin sayısı %19 iken işsiz epilepsi hastalarının ise %46 olduğu ve özellikle dirençli epilepsisi olan kişilerin %59'nun işsiz olduğu tespit edilmiştir. Bu sayıları oranlarsak epilepsi hastalarında işsizlik oranı nomal populasyondan yaklaşık üç kat daha fazladır. İşverenlerin kişinin epilepsi hastası olduğunu öğrendiklerinde genel tavırlarının değiştiği görülmüştür. İş ortamında yaralanma oranı, işe gitmeme, hastalığa bağlı iş kaybı ve iş üretimi açısından bakıldığında epilepsi hastası ile normal populasyon arasında fark olmadığı tekrarlanan çalışmalarda gösterilmiştir. Fakat toplumun epilepsiye bakışı ve epilepsi hakkındaki bilgisizlikleri devam ettiği sürece bu yüksek işsizlik oranının devam edeceği düşünülmektedir.

• Epilepsi hastası meslek sahibi olabilir mi? Çalışabilir mi?

Epilepsi hastaları meslek sahibi olabilirler, sorumluluklar alabilirler, okuyabilirler, üniversiteye gidebilirler. Tarihe bakıldığında birçok başarılı, ünlü epilepsi hastası olduğunu görüyoruz. Bunlar içinde, Van Gogh, Dostoyevski, Jül Sezar, Hendel ve birçok bilim adamı, siyasetçi, iş adamı sayılabilir. Kendimizin de yakından takip ettiğimiz, tanık olduğumuz doktor, öğretmen hastalarımızın görevlerini başarıyla yaptıklarını görmekteyiz. Çoğunun nöbetleri kontrol altında ve bir kısmı da seyrek nöbet geçirmekle beraber görevlerini sürdürmektedirler

Bugün Umut imzanı bekliyor!

Umut Yar bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı: Epilepsi Hastalarına İş İstiyoruz!!!». Umut ve imza atan diğer 131 kişiye katıl.