Doğum sonrası ücretsiz izin 4 yıla çıkarılsın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Emekli olmak için fiili hizmet tamamlandıktan sonra yaşı beklemenin zorunlu olduğu ve bu sebepten uzun yıllar çalışma hayatının devam ettiği ülkemizde, doğum sonrası ücretsiz izin hakkının 4 yıla çıkarılmasını istiyoruz.

Ücretsiz izin dönemi, ekonomik açıdan devlete herhangi bir yük oluşturmazken bebeklerin anneye ihtiyacını süt ile sınırlamak çok büyük bir yanlıştır.

Çalışanların verimleri yönüyle düşünüldüğünde,  2 yaşındaki bebeğini her sabah arkasından ağlarken başkasına bırakıp işe gitmek zorunda olan annenin aklının evde kaldığı, bu sebepten veriminin düştüğü ve zorunluluktan yerine getirilen işlerde dikkat dağınıklığından hatalar yapıldığı bir gerçektir.

Sağlıklı bir gelecek nesil için, kişiliğin temellerinin atıldığı 0-4 yaş aralığının anne yanında geçmesi oldukça önemlidir. Bu sebepten doğum sonrası ücretsiz iznin çocukların ruhsal ve fiziksel olarak kendilerini daha iyi ifade edebildikleri, anneye ihtiyacın azaldığı, sosyalleşme ihtiyacının doğduğu yaş olan 4 yaşına kadar uzatılmasını ve sonraki iki yıllık süre için de yarım gün çalışma yasasının çıkarılmasını istiyoruz. Böylece içi rahat şekilde evladını okula gönderen anne daha verimli çalışacak ve her çocuk 8 saat okulda kalmaya mahkum olmak yerine yaş grubuna uygun zaman dilimlerinde okulda vakit geçirebilecektir.

Bugün Nihan nil imzanı bekliyor!

Nihan nil Atasoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı: Doğum sonrası ücretsiz iznin 4 yıla çıkarılsın». Nihan nil ve imza atan diğer 297 kişiye katıl.