Çalışırken RADYASYONDAN ÖLMEK İSTEMİYORUZ!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Bizler Habur Kaptanları olarak,

Irak Peşmerge Gümrüğünde, belirli bir mesafeden canlının bile  geçmesi  yasaktır uyarı levhalarına rağmen direksiyon başında araçlarımız ile XR cihazlarından geçiriliyoruz.

Soruyoruz Sayın Bakanlarımız  ?

1-Radyasyon insan sağlığına zararlı mıdır değil midir?

2-Radyasyon zaman içinde kan hücrelerini etkileyerek ,(Mutasyona uğratarak)kanseri tetikler mi ,tetiklemez mi?

3-İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında biz uzun yol emekçilerine sahip çıkacakmısınız ?

Hayatımızı idame ettirmek adına devam etmekte olduğumuz mesleğimiz Şoförlüğü daha sağlıklı sürdürebilmek adına ki;

Yaşadığımız onca sağlıksız koşullara rağmen (Dinlenecek yerlerin olmaması,soluduğumuz karbonmonoksit,benzin,mazot, içeriğindeki kurşunun akciğerlerimize verdiği zarar ,yolların bozuk oluşundan kaynaklı vibrasyonun fiziksel zararları ,hijyen eksikliği,stres,meslek hastalıkları kapsamında oluşan fiziksel sağlık sorunları) na yıllardır çözüm üretilememesi konusunda herhangi bir yaptırım ve iyileştirmeniz olacak mı?

İnsanların yediği ekmekten ,ameliyat olduğu ilaca kadar ,hayatın her adımında kullanmakta olduğu her metayı tüketiciye ulaştıran görülmeyen bizler artık sorunlarımıza çare üretilmesini istiyoruz .Sağlık tanımlaması yapılırken ;akıl beden ve ruh sağlığı bir bütün olarak belirtilirken ,bizler sağlığımızın her alanında risk içerisindeyiz.

Sonuç olarak Sayın yetkililerimiz bizler daha sağlıklı koşullarda hayatımızı riske etmeyen çalışma koşulları ve Irak peşmerge gümrüğünde ki, uygulamanın bir an önce diğer gümrük sahalarında olduğu gibi, araçlarımızın kızaklı paletler ile XR 'dan geçirilmesini ve sağlığımızı tehdit eden bu uygulamanın en kısa sürede çözülmesini talep ediyoruz.

Habur Kaptanları

Bugün HABUR imzanı bekliyor!

HABUR KAPTANLARI bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Çalışırken RADYASYONDAN ÖLMEK İSTEMİYORUZ!». HABUR ve imza atan diğer 541 kişiye katıl.