• Petición dirigida a: Osman DEVELİOĞLU

Esta petición fue entregada a:

Bahçelievler Belediye Başkanı
Osman DEVELİOĞLU

1. Sencar Dinli
    2. Petición creada por

Sencar Dinli

Ankara, Turquía

1.
  2.
abril 2013

Victoria

İstanbul Bahçelievler Belediyesi'nde görme engellilerin yürümesine kolaylık sağlaması için döşenen sarı kaldırım şeritleri bazı yerlerde özensizce yerleştirilmişti. Bundan dolayı, görme engelli vatandaşlar ağaçlara çarpıyor, kaldırımdan düşüyor ve böylece istenmeyen şekilde yaralanmalar yaşanıyordu. Böylesi birkaç olaya şahit olduktan sonra Change.org'da bu konuda bir kampanya başlattım ve birkaç gün içinde Belediye Başkanı Sayın Osman Develioğlu Twitter üzerinden çalışmaların yapılacağını duyurdu. Bahçelievler Belediyesi sarı şeritlerin düzenlemesiyle ilgili çalışmalarına başladı ve kampanyaya konu olan nokta başta olmak üzere bazı sorunlu yerlerin onarımını bitirdi. Çalışmalar hala devam ediyor. Umuyoruz bu bir başlangıç olur ve ülkenin her bölgesinde konu aynı hassasiyetle ele alınır.
İletişimde zorluk çekmiş olsak da konuyla bizzat ilgilendiği ve yapılan işin takipçisi olduğu için Belediye Bşk. Yrd. Sn. Yakup Dalkılıç'a, hassasiyetlerinden ve kampanyanın duyulması için yaptıkları paylaşımlardan ötürü Sn. Harun Kolçak ve Sn. Ahmet Mümtaz Taylan'a, onarım çalışmalarını yakından takip eden ve fotoğraflayan Nazlı Bahar Hanıma ve kampanyaya imza veren herkese çok teşekkür ederiz. Birkaç gün içinde 1000'den fazla imza toplanmasını sağladığınız ve kampanyaya destek verdiğiniz için teşekkürler. Başkan şahsen tüm çalışanlarına bu konularda daha hassas olmaları yönünde uyarıda bulundu. Bahçelievler'de görme engelliler sayenizde artık korkmadan yürüyebiliyorlar. Fotoğraflar: 1. http://i.imgur.com/XnCtwyB.jpg 2. http://i.imgur.com/mbh8cTn.jpg

Görme engelliler için kaldırımlara konulan sarı şeritler, bazı yerlerde adeta onların canına kast eden tuzaklar gibi! Geçen gün yukarıda gördüğünüz ağaç yüzünden, görme engelli yaşlı bir adam, düştü ve başını çarparak yaralandı.

Belediye görevlilerinin dikkatsizliği ve özensizliği yüzünden böyle kazalar neredeyse her gün oluyor!

Bahçelievler Basın Sitesi otobüs durağı yakınında şahsen şahit olduğumuz bu olay üzerine bu kampanyayı başlatma kararı aldık. 60'lı yaşlarda görme engelli bir amca, değneğinin yardımıyla sarı şerit üzerinde yürüyordu. Fotoğraflarda göreceğiniz üzere, şerit içinde ağaç olan bir boşlukla aniden kesiliyor. Bir anda bitiveren sarı şerit yüzünden ağacı fark edemeyen beyefendi, düştü ve başını çarparak yaraladı. Bizim gibi, bu durumu gören diğer vatandaşlar, hemen müdahale edip adamcağızın yardımına koştular. Neyse ki, yaşlı adam çok yaralanmamıştı ki, biraz dinlendikten sonra yoluna devam edebildi.

Görme engellilerin kaldırımlarda rahat yürüyebilmeleri için yapılan kabartmalı sarı şeritler, planlama ve yapım aşamasındaki özensizlikler ve denetimdeki eksiklikler yüzünden, amacının aksine, mağduriyetlere sebebiyet veriyor. Yine aynı bölgede benzeri olaylara sebebiyet verdiği bilinen noktaların da fotoğraflarını yukarıda görebilirsiniz.

Sosyal hayatlarında zorluklar yaşayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yapılan bu uygulamaların sonuna kadar arkasındayız ve gönülden destekliyoruz. Bize göre sorun, bu uygulamanın standartlarının ve denetimlerinin eksik olmasıdır. Bu şeritler üzerinde bulunan ve yürümeye engel teşkil edecek çöp kovası, araç, tezgah, vb. herhangi bir nesne görme engelli bireyler için ciddi tehlikeler arz ediyor.

Bu aksaklıklar yüzünden gelecekte gerçekleşebilecek olayların önüne geçmek adına Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'ndan talebimiz, görme engelliler derneklerinin de görüşleri alınarak, bu şeritlerin düzenlenmesini, onarımını ve denetimini yapmanız. Bu düzenlemeler yapılırken, ağaçların ve yeşil alanların da korunması konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.

Últimas firmas

Actualizaciones

1. Alcanzadas 1.000 firmas
    2. Alcanzadas 200 firmas

Apoyos

@taylan1789

20 de mar de 2013

Görme engelli vatandaşlar için yapılan kabartmalı #SarıŞeritlerOnarılsın ve düzenlensin! http://t.co/GHPg0Fz9u2

ahmet mümtaz taylan
    200k seguidores

@kolcakharun

06 de mar de 2013

Görme engelli vatandaşlar için yapılan kabartmalı #SarıŞeritlerOnarılsın ve düzenlensin @osmandevelioglu https://t.co/Q37mbr2WKy via @change

Harun Kolçak
    5k seguidores

@osmandevelioglu

06 de mar de 2013

@eda_hbp @Changeduzenleme yapiyoruz onarim gereken yer varda gorulmediyse lutfen bilgi verin

Osman Develioğlu
    8k seguidores
    • Gökhan Gültekin İSTANBUL, TURQUíA
      • hace más de 1 año

Because I made empathy with those people.

• mert duymaz DENIZLI, TURQUíA
      • hace más de 1 año

söze gerek var mı ? bunun için imzaya bile gerek olmamalı.her zaman öncelik onlar için olmalı...

• sevda eren SAMSUN, TURQUíA

insan oldugum için

• Fetullah Güler İSTANBUL, TURQUíA
      • hace más de 1 año

Duyarsız kaldıkça asla düzelmeyecek.

• Levent Çelik TüRKIYE İZMIR, TURQUíA

ENGELLİLERİN SORUNU,ENGELSİZLERİN SORUNUDUR.

REPORTAR SOBRE ESTE COMENTARIO:

Desarrolla tus propias herramientas para ganar.

Usa la API de Change.org para desarrollar tus propias herramientas de campaña. Descubre cómo empezar.