#pinarselekicinadalet @PinarSelek için adalet istiyoruz. @cbabdullahgul  @RT_Erdogan
  • Petitioning Sadullah Ergin

This petition will be delivered to:

T.C Adalet Bakanlığı
Sadullah Ergin

#pinarselekicinadalet @PinarSelek için adalet istiyoruz. @cbabdullahgul @RT_Erdogan

1. Hamide Koyukan
    2. Petition by

Hamide Koyukan

Berlin, Germany

24 Ocak 2013 tarihli duruşmada, Mısır Çarşısı patlaması ile ilgili Abdülmecit Öztürk'ün beraati temyiz edilmediği için kesinleşirken sadece Pınar Selek bu davadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Böylece beraati kesinleşen diğer sanığın işkence altında alınmış ve sonradan reddettiği ifadesi kendisi için geçersiz sayılırken, Pınar için geçerli hale gelmiştir! Mahkeme başkanının beraat kararında direnme hakları olduğu ve delil bulunmadığı için beraat kararı verilmesi yönündeki muhalefet şerhine rağmen, heyet üyesi diğer iki hakimin oyuyla karar oy çokluğuyla verilmiş oldu. Ancak bu karar daha kesin değil, iç hukuk yolları tükenmemiştir bu yasadışı verilen karar temyiz edilerek dosya Yargıtay'a taşınacaktır.

Gerek duruşma salonunda olan bizlerin gerekse Türkiye ve Dünya kamuoyunun büyük infialle izlediği bu hukuk katliamındaki son kararın bizler için zerre kadar kıymeti yoktur.

Söz konusu karar hukuken de yok hükmündedir. Zira aynı yerel mahkeme hem beraatte direnme hem bozmaya uyma şeklinde birbirine taban tabana zıt iki ayrı hüküm kurmaktan çekinmemiştir. Dolayısıyla bizler 9 Şubat 2011'deki son beraat kararının arkasındayız.

Hukuk ve adalet mücadelemiz Yargıtay aşamasında yurt içi ve yurt dışından giderek artakamuoyu desteği ile inatla devam edecek. Bu süre boyunca Pınar Selek'in masumiyet karinesinin baki olduğunu hatırlatır, büyük bir siyasi operasyonun kurbanı edilmeye çalışılan

arkadaşımız Pınar Selek'i bir an bile elini bırakmayacağımızı ilan ederiz. Zira hukuk adı altında zulüm dayatılan bir ülke nihayetinde hepimiz için tutuk evidir.

Recent signatures

1. Reached 7,000 signatures
    2. Reached 5,000 signatures
    3. Yargıtay Pınar Selek Kararını Bozdu, Gözler Yerel Mahkemede

Hamide Koyukan
      Petition Organiser
      Bianet :: Yargıtay Pınar Selek Kararını Bozdu, Gözler Yerel Mahkemede

Yargıtay, Pınar Selek'e verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını bozdu. Şimdi dava yerel mahkemede yeniden görülecek. Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili davada 16 yıldır yargılanan ve üç kez beraat eden Pınar Selek, 24 Ocak 2013 tarihli duruşmada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış, cezaya itiraz etmişti. Temyiz duruşmasının görüldüğü Yargıtay 9.

4. Reached 4,000 signatures
    5. Reached 3,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Hakan Sait Gayurhan ANTALYA, TURKEY
      • 8 days ago

Hapis cezası diye bir şey hiç olmamalı.

• Sergen Orhan BURSA, TURKEY
      • 11 days ago

Hukukun varlığına inanmam için...Adaletli bir ülke olduğumuza inanmam için önemli..

• TC Hakkı Bora ISTANBUL, TURKEY
      • 13 days ago

İnanmıyorum

• Yasin Dusun 2300 LA CHX DE FONDS, SWITZERLAND
      • 13 days ago

Demokrasi mucadelesine omuz verdigi icin ezilmek istendi.

fakat pinar selek adi gibi cagliyor ve engellere boyun egmiyor.o benim kalbimde kalacak herzaman.onu gormesemde gulusu gunes gibi hep bana morel verir.o butun guzel insanlarin kizi.

• Ferda Acarol Gürerk ISTANBUL / TURKEY, UNITED STATES
      • 16 days ago

Adalet herkese , her zman lazım.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.