• Petitioned Prof. Dr. İrfan ŞENCAN

This petition was delivered to:

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Başkanı

2.
February 2013

Victory

Türkiye'de 40.000 kişi Multipl Skleroz hastalığının pençesinde. İnsanların genç yaşta bu hastalığa yakalanması tüm hayatını derinden etkiliyor. Bu kişiler, normal yaşamlarını sürdürebilmek için sürekli tedavi görmeleri gerekiyor. Bu tedaviler arasında Plazmaferez daha önceden SGK güvencesi altındayken, daha sonra mevzuat değişti ve MS hastaları bu güvencenin dışında bırakıldılar. Plazmaferez tedavisinin tekrar SGK güvencesi altına alınması için başlattığım imza kampanyası duyarlı insanlarımızın ilgisini çekti ve bizi gönülden desteklediler. Sağlığın para ile ölçülemeyecek kadar önemli olması da kampanyamızın kısa sürede başarıya ulaşmasını sağladı. Kampanyamız da bizi destekleyen tüm dostlara, sesimizi duyurmamızı sağlayan Change.org'a ve sesimizi duyan Sosyal Güvenlik Kurumu yetkililerine sonsuz teşekkürler. Artık kendimizi tekrar güvende hissediyoruz.

Multipl Skleroz beynin görme, konuşma, denge ve hareket etme üzerindeki kontrol kabiliyetini bozmaktadır. MS genelde genç erişkinlerde, kişinin en verimli olduğu yıllarda 20-35'li yaşlar arasında görülür. Dünyada trafik kazalarının dışında nörolojik nedenli özürlülüklerde Multipl Skleroz birinci sırada yer almaktadır.

MS malesef, şimdilik tam tedavisi olmayan, süregiden bir hastalıktır.

Tek tedavimiz bizi koruyan iğnelerimizdir. Bunlar da tam tedavi değil sadece atakları azaltma, ya da etkisini yavaşlatma amaçlı kullanılır. Bu iğnelerin hastalığın semptomlarına karşı bizleri koruyamadığı zamanlarda ise atak tedavimizde tek çıkar yolumuz kortizon tedavisidir. Ama yine de azda olsa bazı arkadaşlarımızda bu kortizon tedavisi yanıt vermemektedir.

İşte o zaman biz MS hastalarına PLAZMAFEREZ tedavisinden başka yapılacak birşey kalmamaktadır. Bu tedavi oldukça zahmetli, bunun yanında maddi yönden pahalı bir tedavidir. Maalesef ülkemizde yaşayan hiçbir MS'linin bu tedavi ücretini vermesine imkan yoktur, gücü yetmez.

Daha önceden Sosyal Güvenlik Kurumunun tedavi ücretini karşıladığı "Plazmaferez" tedavisi artık diğer rahatsızlıklarda devlet tarafından ödendiği halde MS hastalarında bu tedavinin ücret desteğini devlet çekmiş durumdadır.

MS'in insanları genç yaşta demir zincirlere mahkum etmemesi, hayallerini yıkmaması, umutlarının devam etmesi, en önemlisi sağlıklarını kaybetmemesi için, "MS HASTALARI, PLAZMAFEREZ TEDAVİSİNDE DEVLET DESTEĞİ ALSIN" istiyorum..

Sağlıkla Kalın...

Recent signatures

1. Reached 1,000 signatures
    2. 500 imzayı bulmadan sonuç bulduk :) Destek veren tüm dostlara Teşekkürler

Petition Organiser

Multipl Skleroz (MS) hastalarına uygulanan Plazmaferez tedavisinin Kurumca daha önceden ödeme listesinde yeralmasına rağmen sonradan ödeme listesinden çıkarılmasına karşı başlatılan kampanya sonucun da; Kurumca Plazmaferez Tedavisine ilişkin yeni bir düzenleme yapılmıştır.

Ancak yaşanan sıkıntılar var ise Genel Müdürlüğümüze iletilmesi durumunda, bu sıkıntıların çözümü anlamında gerekli adımlar atılacaktır.

Sn.Namık KAYA
      Sosyal Güvenlik Kurumu
      Tıbbi Malzeme Daire Başkanlığı

3. Decision-maker Sn.Namık KAYA responds:

Sn.Namık KAYA

Multipl Skleroz ( MS) hastalarına uygulanan Plazmaferez tedavisinin Kurumca daha önceden ödeme listesinde yeralmasına rağmen sonradan ödeme listesinden

çıkarıldığına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kurumca Plazmaferez Tedav...

4. Reached 250 signatures

Supporters

Reasons for signing

• YESİM CAAN ISTANBUL, TURKEY

ben de ms hastasıyım

• nezih hocaoğlu GIRESUN, TURKEY
      • over 1 year ago

anayasal bir hak olan bireyin sağlığını devletin üstlenmesi gerekir.

• berna portakal IZMIR, TURKEY

bu hastalığa eniştem yakalandı ve 10 sene yatağa mahkum yaşadı ve öldü

• Huseyin Emre İSTANBUL, TURKEY

MS hastasıyım

• fatma uçman ANKARA, TURKEY
      • over 1 year ago

33 yaşındayım ve ilerde bu hastalığı yaşamayacağımın bir garantisi yok ve bu yüzden destek vermek zorundayız

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.