• Petitioned Erdoğan BAYRAKTAR

This petition was delivered to:

Çevre ve Şehircilik Bakanı
Erdoğan BAYRAKTAR

#DilenciDeğilim Bakan @ErdoganBayraktr hasta genç kızdan özür dileyin

1. Gökçe Uslu
    2. Petition by

Gökçe Uslu

Izmir, Turkey

Bir insanın sağlığı için yardım istemesi dilenmek midir? Geçtiğimiz gün Edirne’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve kanser hastası genç kız arasında yaşanan utanç verici olaydan sonra bunu düşünmeden duramıyorum: Bir insanın en temel haklarından biri olan tedavi hakkı için son çareyi bir bakana danışmakta bulması mı daha acı, yoksa bakanın kızın cebine para sıkıştırıp başından savması mı?

Sayın Bayraktar’ın genç kızdan özür dilemesi ve tedavisi için gerekli işlemlerin yapılmasını sağlaması amacıyla bu imza kampanyasını başlattım.

Edirne seyahati sırasında kanser hastası bir genç kızla karşılaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sadece beni değil, gören herkesi utandıran bir tavır sergiledi! Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçları için yardım isteyen genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi!

Düşünebiliyor musunuz? Yardım isteyen birine çözüm yerine cebine para sıkıştırarak cevap veren bir bakanımız var. Üstelik Bakan sıkı sıkı tembihliyor, “Çok para var orada, aman düşürme!”

Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyen ve gözyaşlarına boğulan genç kız aslında gereken cevabı tam orada verdi.  Selimiye Camii’nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar’a gidip "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim" dedi ve cebine sıkıştırılan parayı Bayraktar’ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı.

Genç kız, kendisini temsil eden bir bakandan, zaten masraflarını devletin karşılaması gereken ilaçları alabilmek için yardım istiyor, fakat sonunda hepimizi utandıran bir tavırla karşılaşıyor. Kendimi onun yerine koyduğumda, Bakan adına utandığım bu sahne sadece bir haber olarak kalmamalı!

Eminim ki televizyonda, internette, komşumuzun evinde gördüğümüz bu görüntüyle hepimizin kanı dondu. Şimdi o genç kızın gururu için, hepimizin bir gün karşılaşma ihtimali olan bu ayıbın bir daha hiçbir vatandaşa yapılmaması için harekete geçmemiz gerek.

Sayın Erdoğan Bayraktar, bir an önce genç kızdan özür dilemeli ve insanlığın ölmediğini hepimize göstermeli; bir bakanın hiçbir vatandaşına böyle bir tavır göstermemesi gerektiğini öğrenmeli. Laf olsun diye değil, tüm devlet adamlarımıza da ders olsun diye gönülden özür dilemeli ve genç kızın tedavisi için gerekenin derhal yapılmasını sağlamalı.

Bu haberi duyan ya da bu olaya şahit olan hiçkimsenin buna duyarsız kalmayacağından eminim. Yeter ki, bir araya gelerek böyle bir ayıbı kabul etmediğimizi hep birlikte gösterelim. Hepimizin geleceği için, bu muameleyi hak etmediğimizi ve asla kabul etmediğimizi gösterelim!

Sizden ricam imzanızı attıktan sonra kampanyayı olabildiğince çok kişiye ulaştırmanız ve Türkiye’nin gündemine oturan bu konudaki hassasiyetimizi Sayın Erdoğan Bayraktar’ın duymasını sağlamanız.

Hakkını arayan hasta genç kızın yalnız bırakmadığınız için şimdiden teşekkür ederim.

Recent signatures

1. Reached 5,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• atilla aytekin İSTANBUL, TURKEY
      • 6 months ago

insanın insanı parayla anladığı bir ülkede bu bakanda imzayı atmış bize söz düşmez allah o güzel kardeşimizin yardımcısı olsun dualarımla anlicak durumdayım sadece duam seninle kardeşim

• nazmi ataoglu TüRKIYE İSTANBUL, TURKEY
      • 11 months ago

duygu sömürüsü yapmayan ve omurlu bir kızımız

• ahmet kanka ANKARA, TURKEY
      • 12 months ago

Ben bu haberi gördüğümde çok üzüldüm çok kırıldım ağladım resmen.Türkiye böylelerini hak etmiyor bunlar birazcık empati lazım nasıl bakan oldular anlamadım

• süleyman tilif İSTANBUL, TURKEY
      • about 1 year ago

yöneticilerin görevi sadak vermek değil insanların parasız sağlık hizmetini almasını sağlamaktır

• ramazan yücel TüRKIYE İSTANBUL, TURKEY
      • about 1 year ago

çünkü, ben de bir engelliyim ve, bakan bayraktarın sergilediği tutum, insan onurunu ayaklar altına alan bir davranıştır.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.