Türkiye Futbol Federasyonu: E-Bilet Uygulamasına Hayır!
  • Petitioned Suat Kılıç

This petition was delivered to:

Gençlik ve Spor Bakanlığı
Suat Kılıç
Türkiye Futbol Federasyonu
Yıldırım Demirören

Türkiye Futbol Federasyonu: E-Bilet Uygulamasına Hayır!

1. Turk Taraftar
    2. Petition by

İstanbul, Turkey

E-Bilet Uygulamasına Türk Tribünlerinin Tepkisi:

Bizler maçın iptal olacağını bile bile kilometrelerce yol giden, yasaklardan dolayı içeri taraftar alınmayan maçlarda dahi stat dışından sesini içeride armamızı taşıyan futbolculara duyurmaya çalışan Antalyaspor Taraftarı olarak e-bilet adı altında fişlenmeye karşı çıkıyoruz. Futbolun bizim sevdiğimiz halinden çok uzak, safi endüstri haline gelmiş bir spor dalı olduğu günümüzde kendi içimizde seneler boyunca oluşan kültürümüzü türlü zorluklara rağmen yaşatmaya devam ettirmeye çalışıyoruz. Başka bir şehirde takımımız yalnız kalmasın, futbolcularımızın gol attığında koşacağı bir tribün olsun diye deplasmana giderken, çabamız maça girmek değil bir tane bile arkadaşımız dışarıda kalmasın diyedir. İşte bu grup olma bilincinin önüne geçip, organize bir şekilde takımımıza destek olmanın önüne geçecek olan e-bilete karşıyız.

Biz Antalyaspor Taraftarı olarak, e-bilete karşı yapılacak olan her türlü tepkiye ortak olacağımızı, her türlü eyleme katılacağımızı kamuoyuna duyururuz.

===============

Taraftarların takımlarını destekleyememesi adına bir zorluk daha çıkartıyorlar.

E bilet uygulaması. Endüstriyelleşen günümüz futbolunda, buna karşı durmak isteyen toplulukları veya tribün gruplarını gözüne kestirenler herkesi fişleyerek kontrol altına almayı amaçlamaktadır. Türkiye’de artık taraftar profili de değişmeye başlamıştır. Maça giden taraftar sayısında büyük düşüşler yaşanırken bazı kesimlerin ekmeğine yağ sürülmektedir.

Sorunu çözmek adına elini taşın altına koymayanlar, sürekli ağır cezalar getirerek taraftarı yıldırma politikası izlemişlerdir. İl güvenlik toplantılarına taraftarı temsilen anca kulüp yöneticileri alınmıştır. Taraftara Türk devleti her zaman 18 yaşındadır siz kimsiniz ezer geçeriz mantığıyla hareket edilmiştir. Fakat nafile hiçbir sonuç elde edilememiştir. Şimdide E bilet uygulamasıyla hiçbir yere varamayacaklarını anlayacaklar.

Eskişehirspor'un Neferleri olarak biz armamızın peşinde koşmaya devam edeceğiz. Her türlü zorluğa rağmen kendimizden ödün vermeyeceğiz.

===============

Türkiye'de taraftarlığı, terörizm ile eş değer tutan zihniyet şimdi gözünü taraftar gruplarına dikmiş durumdadır.

Hiçbir çıkar amacı gütmeden sadece sevdiği renkler uğrunda evini, işini, ailesini bırakıp cefa çeken bizlerin yaptıkları bazı kesimleri rahatsız etmektedir.

Ülkemizde terör yandaşlarına gösterilen ılımlı yaklaşım, biz taraftarlara gelince adeta dikdatör zulmüne dönüşüyor.Bizlere hiçbir şekilde söz hakkı tanınmıyor ve sadece belirledikleri kurallara sorgusuz, sualsiz itaat etmemiz bekleniyor.

Önce davullarımızı stada sokmamızı yasakladılar ardından dışarda yapmış olduğumuz organizasyonlarımızdan rahatsız oldular.

Taraftarların günlerce emek verip yaptığı pankartları, taraftarların maçı göremediği gibi komik bir gerekçeyle yasakladılar.

Yapmış oldukları bunca girişime rağmen Türkiye'de Taraftarlığı bitiremeyen bu zihniyet, yaptıklarıyla yetinmeyip E-Bilet uygulaması adı altında tribünlere son darbeyi vurmaya hazırlanmaktadır.

E-Bilet adı verilen bu uygulama ile biletler üzerinde kişinin kimlik bilgileri, fotoğrafları ve koltuk numarası yer alacak.

Kişi bilet almış olduğu koltukta meydana gelen tüm eylemlerden sorumlu tutularak devlet tarafından tehdit edilecek.

Bu uygulama sayesinde statlardaki organize tribün gruplarının sonu getirilmeye çalışılacak.

Turbeyler Grubu olarak bu uygulamanın karşısında yer alacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.

===============

Federasyonun bu taraftar gruplarını hedef alan uygulamasına karşıyız . Biz takımımız deplasmanda yanlız kalmasın diye gol attığında koşucak bir tribünü olsun diye saatlerce yolu çekerek Deplasman kovalayan insanlarız . Grup olma bilincinin önüne geçerek ; organize ve topluluk olarak takımımızı desteklememizi engelleyecek olan bu uygulamaya karşı olduğumuzu ve bu konudaki her türlü tepkiye destek vereceğimizi Kamuoyuna salygıyla bildiririz .

ÇAMLIKLILAR TARAFTARLAR DERNEĞİ

===============

6222 ile gelicek ebilet uygulaması tamamen taraftarı fişlemek kimlik ve özel hayata dair bilgileri toplamak adına yapılacak bir uygulamadir.

Bu sistem ile tribün kültürünün yok edilmesi ve taraftar gruplarının kontrol altına alınması planlanmaktadır. #ebiletehayır ! Ultras Fener

===============

Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ''E-Bilet'' uygulumasına karşıyız.

Bu uygulama takımını tribünde destekleyen ve ateşleyen taraftara terörist gibi bakılmasından, bu bakış açısından dolayıda iyi niyetli tribüncüleri kışkırtmaktan başka birşey değildir. Bizler; takımımıza olan sevdamızdan dolayı 90 dakika ayakta destek veriyoruz, bağlı olduğumuz renkleri yanlız bırakmamak adına kilometrelerce yollara düşüyoruz. Yollara düştüğümüz ve gittiğimiz stadlarda bazen biletimiz olduğu halde içeri girmekte zorlanıyoruz. Bazen de maça hiç giremiyoruz. Hazırlanan pankartları ve davulları bile stada almayan bu zihniyetler taraftarlığı ve tribüncülüğü bitirmek çabasında oldukları son yürürlüğe giren ''E-Bilet'' uygulamasıyla açıkca görülüyor.

E-Bilet uygulaması eğer Türkiye'de faaliyete geçtiği vakit; taraftarın kendine ait biletinde adı soyadı, fotoğrafı, kimlik numarası ve bir çok bilgi yer alacak. Taraftar kendi koltuğunda otursun yada oturmasın, en ufak olay çıkması yada sorun yaşanması durumunda direk o kişi için yasal işlem başlatılacak. Böyle oluncada taraftar grupları ve tribüncülük denen kavram bitmiş olacak. Maçlarda artık taraftar sesi değil, çekirdek sesi olacak. Futbol artık, tiyatro seyrinde olacak.

Bizim tribüncü haklarımıza yeterince konulan sınırları daha fazla oynanmasını istemiyoruz. Tribün kültürünü ve tribüncülüğü bitirmenin yanlış olduğunu düşündüğümüz için E-Bilet uygulumasına sonuna kadar karşı çıkıyoruz.

BİZLER BU ŞEHRİ TRİBÜNDEN SEVDİK! E-BİLETE HAYIR!

Trabzonlu Gençler

(Teksas Grubunun açıklaması altta, Kampanya Mektubu kısmındadır.)

Recent signatures

1. Reached 100 signatures
    2. Terör örgütü değil,taraftarız.

Petition organiser
      Terör örgütü değil,taraftarız. | ForzaCephe; Gençlerbirliği Taraftar Grubu

TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL , TARAFTAR GRUBUYUZ SADECE 2013′te ortaya konacak bir uygulamayla tribün grupları da terör örgütü kapsamında değerlendirilecek. ATV'de yer alan habere göre polis teşkilatı tribün grupları için ayrı bir birim kurma kararı aldı. Pilot bölge olarak İstanbul seçilirken; taraftar gruplarına üye vatandaşlarının telefon görüşmelerinin dinlenmesinin önü açıldı.

3. Taraftarı dinlemek serbest!

Petition organiser
      Taraftarı dinlemek serbest!

Tribün gruplarını dinleme yetkisi alan polis, işlenen suçları da örgütlü suç kapsamında değerlendirecek... Taraftar olarak tribünde takımınızı desteklemek için örgütlü hareket etmeyi düşünüyor musunuz? Öyleyse artık çok daha dikkatli olmanız gerekecek. Zira 2013′te ortaya konacak bir uygulamayla tribün grupları da terör örgütü kapsamında değerlendirilecek.

4. Reached 50 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Ercan Hacıosmanoğlu ANKARA, TURKEY
      • 11 months ago

E-Bilet'e Hayır! Fişlenmeye Hayır!

• ferruh haktan ölmez DENIZLI, TURKEY
      • 11 months ago

taraftar heyecanına sekte vurur gişeden almanın keyfide başkadır.isteyenin istediği kadar netten kapatmaması içinde önemli

• niyazi ünver TEKIRDAğ, TURKEY
      • 12 months ago

çok gereksiz bir sistem tc kimlikleri cipli yaptırsınlar okutup gecelim aynı uygulama sayılır

• abbas beyaz İZMIR, TURKEY
      • about 1 year ago

fişlenmek istemiyorum

• kerim küçük İZMIR, TURKEY
      • over 1 year ago

e-bilet hayır

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.