#NeyinHizmetBedeli @idokurumsal : Satılan her bilet için istenilen "hizmet bedeli" iptal edilsin
  • Petitioning Ahmet Paksoy

This petition will be delivered to:

Genel Müdür, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. ( İDO )
Ahmet Paksoy
CEO, TAV Havalimanları Holding A.Ş.
Sani Şener
CEO, Tepe İnşaat Sanayi A.Ş.
Ali Haydar Kurtdarcan
CEO, Akfen Holding A.Ş.
Hamdi Akın

1. sermet gezergen
    2. Petition by

istanbul, Turkey

İDO’nun en kısa zamanda satın alınan biletlerden kestiği “hizmet bedelini” iptal etmesini ve kamuoyuna hizmet kalitesini gözden geçirerek iyileştireceğini beyan etmesini talep ediyorum.

İDO, yıllardır Marmara Denizi’nde kaliteli ve hesaplı taşımacılık yaparak hepimizin hayatını kolaylaştırıyordu. Geçtiğimiz sene İDO özelleştirildi ve o zamandan beri hizmet kalitesi inanılmaz biçimde düştü, bilet fiyatları can yakacak biçimde arttı.

Bütün bunların üstüne her bilet başına, “hizmet bedeli” adı altında 1-2TL fazladan ücret almaya başladı. Dahası, Zaman Gazetesi’nin haberinde değindiği gibi, “Ayrıca eşinizle yan yana oturmak istediğinizde bile 4 ile 10 TL arasında ekstra para ödemek zorunda kalıyordunuz.” Bilet almak için kuyruk bekliyorsunuz, kendi internetinizi kullanıyorsunuz, kendi cep telefonunuzdan arıyorsunuz üstüne bir de "hizmet bedeli" ödüyorsunuz.

Bu ücretin haksız olduğunu düşünüyorum. Eğer siz de "hizmet bedelinin" haksız olduğunu düşünüyorsanız kampanyaya imza atarak destek olabilirsiniz.

Bu zamana kadar tekel olan ve Marmara Denizi’nde seyahat etmek için tek seçeneğimiz olan İDO’ya artık mahkum değiliz. Kampanyamı imzalayarak İDO’ya sesini duyurabilir ve alınan her biletten kestiği “hizmet bedelini” geri çekmesini sağlayabiliriz.

Benim gibi pek çok kişi İDO’nun aldığı “hizmet bedelinden” ve hizmet kalitesinden rahatsız. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu çoğu kişi mağduriyetlerini pek çok mecrada dile getiriyorlar.

Mesela, Ahmet Hakan, Hürriyet Gazetesi’ndeki “Özelleştirmenin yüz karası: İDO” başlıklı yazısında diyor ki: “Tek amacı ‘daha fazla kazanç’ olan İDO, getirdiği bin türlü numaracı yöntemle işleri karman çorman etti. ‘Bileti önce alan daha ucuz alır’ ya da ‘daha fazla para verene daha konforlu seyahat’ anlayışıyla eller sürekli müşterinin cebinde.”

Yiğit Bulut, Star Gazetesi’nde: “İDO’da gelinen nokta tam bir felaket ve sonuç çok açık; yapılan özelleştirme sonrası ortaya çıkan TEKEL ve mağdur olan daha fazla para ödeyip daha az hizmet alan vatandaş!”

Bundan sonra, daha fazla para ödeyip daha az hizmet almak istemiyorsanız kampanyamı imzalayarak desteğinizi gösterebilirsiniz.

Recent signatures

1. İDO Artık İnternetten Alınan Biletlerde Hizmet Bedeli Ücreti Almıyor

Petition organiser

Merhaba arkadaşlar. Bugün sizinle güzel bir gelişme paylaşmak istiyorum. İDO internetten alınan biletlerden "Hizmet Bedeli" adı altında kesilen 1 TL ücreti artık almıyor. Biz kampanyamızı başlattığımız zaman, İDO "Hizmet Bedeli" ücretini tüm satış kanallarından almaktaydı. Bu bizim için önemli bir gelişme ama hala Gişelerden yapılan işlemlerde 1 TL, Çağrı Merkezi ve Acentalardan yapılan işlemlerde ise 2 TL "Hizmet Bedeli" almaktadır. Bu kampanyayı facebook da ve #NeyinHizmetBedeli hashtag'i ile twitter'da paylaşarak daha fazla kişiye daha kısa sürede ulaşabiliriz. Kampanya linkini mail listenizle de paylaşarak bize destek olabilirsiniz. Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Sıkça Sorulan Sorular

İDO, İstanbul'u Güney Marmara'ya bağlayan dört hızlı feribot hattında araç ve yolcu taşımaktadır. Bu hatlardan, Pendik - Yalova hattı hariç diğer üç hattımızda ( Yenikapı - Yalova, Yenikapı - Bursa, Yenikapı - Bandırma Hatları) çalışan feribotlarda, yolcu salonlarına çıkış asansörleri bulunmaktadır.

2. Reached 250 signatures
    3. İDO Hizmet Bedeli Adı Altında Kesinti Yapılıyor!

Petition organiser

İDO Hizmet Bedeli Adı Altında Kesinti Yapılıyor!

İDO 'dan bayram için gidiş dönüş bilet aldım bilet fiyatları 19 tl yazmasına rağmen 1 tl hizmet bedeli diye ek...

4. BU NEYİN HİZMET BEDELİ?

Petition organiser

İDO internetten yapılan işlemlerden bile para kesiyor. İDO'nun internet sitesine girip, biletini alan vatandaş, 'hizmet bedeli' adı altında 1 TL ödüyor. Vatandaşlar, internetten yapılan bu işlemlerin hangi hizmetin bedeli olduğunu merak ediyor. Ayrıca internetten yapılan işlemlerde cep telefonu yazılması mecburi tutuluyor. Bunun altında da, cep telefonlarına SMS gönderip, 1 TL para kesme arzusu yatıyor. İDO, yoğun tepkiler üzerine kısa süre önce SMS'le bilgilendirmeden ücret almamaya başladı. Vatandaş İDO'nun geri adımının devamını bekliyor.

haberin devamı için

İDO isyan ettirdi! Vatandaş ateş püskürüyor

Özelleştirmeyle Tepe-Akfen-Souter-Sera Gayrimenkul Yatırım konsorsiyumuna geçen İDO'daki skandallara sürekli yenileri ekleniyor. Yüzlerce vatandaş, "Fiyatları düşürsünler artık canımıza tak etti", "Tatil paramızın çoğunu İDO'ya yatırdık", "Alternatifleri yok diye cebimize göz diktiler" sözleriyle tepkilerini dile getiriyor. Özelleştirme öncesi fiyatlara dönülmesini isteyen pek çok vatandaş, "Ya fiyatları düşürsünler ya da devretsinler" diyerek İDO yönetimine çağrıda bulunuyor.

Supporters

Reasons for signing

• samed gezergen BALıKESIR, TURKEY
      • about 1 year ago

Hizmet zaten işiniz neden neden ek ücret alınıyorki

• mustafa ertuğrul oğuz ISTANBUL, TURKEY
      • over 1 year ago

hızmet yolcu tasıma degılmı dıger hızmet yolcu tasıma bıletı alabılme hızmetımı acaba :)

• nida kaldırım İSTANBUL, TURKEY
      • over 1 year ago

Bende İDO yu kullanıyorum devamlı bır sekılde ogrencı oldugum ıcınde bazende fıyatlar yuksek gelıyor.Ve bu durumdan çoğu İDO kullanıcısı şikayetçi ama bu siteden haberleri yok gibi görünüyor imza sayısına bakıldıgında.Bu siteyi ferıbotta sohbet ettığım herkese tavsıye edecegım.Benimde yeni haberım oldu boyle boyle yayılacaktır umarım hızmet bedelı alınmaz ve bılet almak ıcın de bankadaymış gıbı sıra numarası kalkar.

• İlknur Akbulut İSTANBUL, TURKEY
      • over 1 year ago

Haksız kazanç kapılarına karşıyım.Özelleştirme sonucu tekel olduğunu düşünen firmaların vereceği kararları tüketici çıkarlarınıda gözönüne alarak vermesi ve bizi aptal olarak görmemesi için..

• volkan ünlü İSTANBUL, TURKEY
      • over 1 year ago

devamlı daha fazla ücret vererek özelleştiginden bu güne kadar soyulduğumuzu düşünüyorum

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.