NEVSEHİR VALILIGI: Suçlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yürütülmesi talebi hakkında
  • Petitioned NEVSEHİR VALILIGI

This petition was delivered to:

1. gökçen yücekaya
    2. Petition by

gökçen yücekaya

istanbul, Turkey

T.C.

ÜRGÜP KAYMAKAMLIĞI

NEVSEHIR ve ÜRGÜP MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ve

ÜRGÜP EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ(Cocuk Büro Amirliği)

Konu: URGUP LISESI OGRENCISININ PENCEREDEN ATILARAK ÖLDÜRÜLEN YAVRU KOPEK

03.05.2013 tarihinde Ürgüp Lisesi öğrencisi olan 12/C de okuyan (D.U.A) sınıfa getirdiği yavru köpeği, arkadaşlarının ikazlarına rağmen pencereden aşağıya atmıştır.

Hayvan sever kişiler, olayı Ürgüp’teki gönüllülerinden Nuray Temuroğlu ve Feriha Rudal'a bildirmis, okula giden gönüllüler, Öğrencilerin ayaklarında kopeğin baygın yattığını görüp, hemen özel veterinere götürmüşlerdir.

Sonuç olarak;

Emniyet Cocuk büro amirliğinin ,http://www.mevzuat/. adalet. gov. tr/html/20684. html mevzuatın madde 7 b) fıkrası,gereğince olayın aydınlatılmasını,d) ve e) fıkrası gereğince bundan böyle bu tur sucun önlenmesi için çalışmalar yapılmasını talep ediyoruz.

Okul yönetimi ve öğrencilerin hayvan hakları ve sevgisi konusunda bilgilendirilmesini, okullarda bu konuda etkinlikler yapılmasını talep ediyoruz.

***Çocuğun ailesine hayvana çektirilen acı nedeniyle 5199 sayılı yasa madde 14.gereğince idari ceza verilmesini talep ediyoruz.***
Bu konuyla ilgili gereken soruşturmanın yapılması ve olaya tanık olan gönüllülerinin tanıklığının alınmasını talep ediyoruz.

Nevşehir ve ilçelerindeki bütün okullarda hayvan sevgisi ve hakları konusunda "resim, siir vs. gibi yarışmalar ve bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını talep ediyoruz.

2004 yılında kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu Kanunun yürürlüğe girmesi ile yasalarımız önünde hayvanların da birer "hak sahibi" olduğu kabul edilmiş, idareye ve yerel yönetimlere de bazı görev ve sorumluluklar verilerek bu keyfi işlem ve eylemlerin önüne geçilmesi amaçlanmıştır.
İşbu dilekçemize konu hayvan itlafının 5199 sayılı kanun hükümlerine, hukuka, ahlaka ve kamu vicdanına aykırılık teşkil ettiği ortadadır. Sayın Makamınızca işbu dilekçemize konu olayın araştırılması, tespiti ve ilgililer hakkında gerekli yasal işlemlerin yürütülmesini talep ederiz.
Dilekçemize 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile 3071 Sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun hükümleri gereğince, kanuni süresi içerisinde cevap ve bilgi verilmesini arz ve talep ederiz.
Ad/Soyad
T.C Kimlik No

To:
NEVSEHİR VALILIGI
Suçlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yürütülmesini talep ederiz.

Sincerely,
[Your name]

Recent signatures

1. Reached 7,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• sema kayan BERLIN, GERMANY
      • 9 months ago

hayvan sevgisi benim icin cok önemlidir hayvanlara karsi bu vijdansizca davranislar beni cok sinirlendiriyor üzülüyorum, hayvanlara zulum iskence edenleri lütfen cezalandirilsin onlarinda yasam haklari var onlar bizim sadiksevgili dostlarimizdir.gereken ceza verilsinn

• Hale Nur Durmuş ANTALYA, TURKEY
      • 11 months ago

Akli sağlığı yerinde olan bir toplum yalnızca insana değil hayvana ve diğer canlılara da değer verir. Eğer zevk için bir hayvan katlediliyorsa bunun insan öldürmekten bir farkı olamaz. Bu konuda suç işleyenler hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyorum. Ayrıca çocuklara küçük yaşta hayvan sevgisi kazandırmak için ilkokullarda uygun uygulamalar yapılmasını istiyorum. Hayvanların da yaşama hakkı var, adaletin onları da korumaya almasını istiyorum.

• Ege Girşen İZMIR, TURKEY
      • 11 months ago

Cinayetle eşdeğer bir suç olduğunu düşünüyorum.

• ülker aksoy ANTALYA, TURKEY
      • 11 months ago

3 çocuk doğurun demekle olmuyor bu işler. sokaklara bir bakın, çocukları doğurup doğurup sokağa salıyorlar, çocuk sabah bir evden çıkıyor, neredeyse akşam sadece yatmaya eve giriyor. baba işte, anne günde veya komşuda, çocuk sokakta! eğer küçük yaşta çocuklara her canlının yaşam hakkının kutsal olduğu öğretilmezse,ve vicdanları geliştirilmezse,bu tür çocuklar büyüdüklerinde çok daha büyük suçlar işlemeye meyilli olacaklarına inanıyorum. eğer anne ve babaları çocuklarına gereken eğitimi veremiyorlarsa, toplumu ve tüm canlılar bu tür insanlardan korunmalı. bunu da ancak gereken yasal düzenlemelerle yapılabileceğine inanıyorum. hatta bu tür çocukların anne ve babaları da incelenmeli, çocuklar anne ve babalarını "rol model" olarak alır ve onlar gibi davranmaya çalışır. bu tür olayların yaşandığı ailelerin takibe alınacağı devlete bağlı sosyal kuruluşlar oluşturulmalı (çocuk esirgeme kurumu, aile ve çocuğu koruma b. zaten var). yurt dışında bu tür uygulamalar var, türkiyede de yapılmalı.

• Ayşe Şara İSTANBUL, TURKEY

çok ama pek çok önemli

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.