@GSB_SuatKilic #jimnastik Spor Bakanlığı: İstanbul Bağlarbaşı Jimnastik Salonu kapatılmasın
  • Petitioned Aslı Ceren Demircan
  • Responded

This petition was delivered to:

Vakıflar Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

2.
February 2014

Victory

Bildiğiniz gibi geçen yıl İstanbul'daki tek nizami Jimnastik Salonu olan Bağlarbaşı Spor Salonu'nun yıkılmaması için Change.org'da bir kampanya başlatmıştık. Yetkililerden çağrılarımıza uzun süre yanıt alamayıp, çok zorlu süreçlerden geçtik. Ama minik sporcularımızın bize öğrettiği gibi yılmadan çalıştık. Yaklaşık bir buçuk senedir, gerek yazılı ve gerekse görsel medyada yayınlanan haberler, sosyal medyanın gücü ve en önemlisi de sizlerin katılımıyla sonunda başarıya ulaştık. Belki Bağlarbaşı Spor Salonu'nu yıkılmaktan kurtaramadık ama, sonunda bin bir zorluğa rağmen yılmadan çalışmaya devam eden minik Jimnastikçilerimiz için bir yuva bulmayı başardık. Burhan Felek Spor Tesisleri'ndeki Kubbe Salon, 10 yıllık bir süre için Türkiye Jimnastik Federasyonu'na tahsis edildi. http://istanbul.gsb.gov.tr/Sayfalar/HaberDetaylari.aspx?HaberID=591 Bu kampanya süresince değerli katkı ve desteklerini bizlerden esirgemeyen herkese ayrı ayrı teşekkür etmekten mutluluk duyuyoruz. Kendinizle övünebilirsiniz, çünkü gerçekten çok güzel bir oluşuma imza attınız. Ve unutmuyoruz ki; birlikten kuvvet doğar!!! Ben şimdiden Tokyo 2020 için bilet paramı biriktirmeye başladım :) Katkılarının sonucunu canlı olarak yaşayıp, ayrıca gururlanabilmek isteyen herkese de tavsiye ederim ;) Sevgi ve selamlarımızla... Kartal Kendirci

İstanbul Bağlarbaşı Jimnastik Salonu kapatılıyor

Bugün kızımın yıllardır kendini geliştirmek ve Türk sporuna katkıda bulunabilmek için son derece özveriyle çalıştığı Bağlarbaşı Cimnastik Salonu'nun Haziran ayından itibaren kapanacağı haberini alarak yıkıldık.

Koskoca İstanbul'da topu topu bir tane olan nizami salon neden kapanmak zorunda? 5-6 yıldır bu spora gönül ve emek veren öğrenciler, öğretmenler ve aileler neden bu sevdadan vazgeçmek zorunda?

Aile olarak, son derece yıldırıcı koşullara rağmen bu sporu devam ettirebilmek için elimizden geleni ardımıza koymadık. Pek çok aile evladının geleceği için çok çaba sarfetti.

Kızım son iki yıldır okulundan erken çıkıp, belediye otobüsüne yetişebilmek için yarış yaparak antrenmanına geç kalmamak için elinden geleni yapmaya çalışıyor. Pek çok yaştan öğrenci, bu çabalar sayesinde devam ediyor jimnastik hayatına.

Bu fedakarlıkların hepsi, sadece sporda ilerleyebileceğimize, yeterince çalışırsak her şeyi yapabileceğimize, diğer ülkelerden bir eksiğimiz olmadığına dair duyduğumuz inanç sayesinde oluyor.

Sizden tek ricam; çocuklar, aileler ve hocalar tarfından gösterilen bu özveriyi boşa çıkarmayıp salonun kapatılmaması için elinizden geleni yapmanız. Hangi gerekçeyle bu salonun bir anda yok olacağını çocuklara nasıl açıklayacağız bilmiyorum.

Bu öyle bir spor ki, 5-6 yıl geçmeden meyvesini toplayamıyorsunuz. Tam acemiliği atıp, meyve toplama aşamasına gelmişken, neden bu sporu öldürmemiz gerekiyor?

Beni ve benim gibi ailelerin, en önemlisi çocukların meramını anlayacağınıza yürekten inanıyor, değerli desteğinizi bekliyorum.

Spor aşığı bir çocuğun velisi

Recent signatures

1. Kampanya Videomuz

Petition organiser

Mobil cihazlarda (iPad, iPhone) açılmıyor, masaüstü veya diz üstü bilgisayarlarda izleyebilirsiniz

Minik Jimnastikçiler

Sanal imza ile destek olmak için; www.change.org/jimnastik

2. Reached 3,000 signatures
    3. Son derece bilgilendirici bir yayın olmuş. Lütfen paylaşalım...

Petition organiser
      Salonuma Dokunma!!! Bağlarbaşı Spor Salonu Çocuklarımızındır. YIKTIRMA - SportsTv Spor360

Salonuma Dokunma!! Bağlarbaşı Spor Salonu Çocuklarımızındır. YIKTIRMA! SALONUMUZUN RANT UĞRUNA YIKILMASINA İZİN VERME! 40 yıldır, çocuklarımızın spor yaptığı, antrenörlerimizin milli sporcular yetiştirdiği, İstanbul'un standar ölçülerdeki TEK jimnastik salonu olan Bağlarbaşı Spor Salonu'nun yıkılıp, yerine alışveriş merkezi yapılmasına razı gelmeyen SEN; Sesimize ses, gücümüze güç katabilir, sadece bir imza ile desteğini verebilirsin.

4. Bağlarbaşı Spor Salonu Meclis Gündeminde

Bağlarbaşı Spor Salonu Meclis Gündeminde

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, mülk sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Spor Genel Müdürlüğü ile olan kira sözleşmesini yenilememesi nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan İstanbul Bağlarbaşı Spor Salonu'nu meclis gündemine taşıdı.

5. Reached 2,500 signatures
    6. Haber Türk Gazete'de yayınlanan haber 1

Spora kilit!

HTSPOR / Murat AĞCA İstanbul'daki tek nizami cimnastik salonu olan ve binlerce sporcunun yuvası gibi gördüğü Bağlarbaşı Spor Salonu, mal sahibi Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Spor Genel Müdürlüğü'nün anlaşmazlığı nedeniyle kapılarını kapatmaya hazırlanıyor... Türkiye'de neredeyse yarım asırdır hentbol ve cimnastiğin 'yuvası' olarak kabul edilen Bağlarbaşı Spor Salonu'nun kapısına kilit vurulmaya hazırlanılıyor.

7. NTV Spor'da çıkan haber

Welcome to Facebook - Log In, Sign Up or Learn More

Facebook is a social utility that connects people with friends and others who work, study and live around them. People use Facebook to keep up with friends, upload an unlimited number of photos, post links and videos, and learn more about the people they meet.

8. Start TV'de yayınlanan haber

Welcome to Facebook - Log In, Sign Up or Learn More

9. Reached 1,000 signatures
    10. Milli Jimnastikçiler Salon Arıyor

www.uskudarli.com
      üsküdar,uskudar,USKUDAR,ÜSKÜDAR,Üsküdar,Üsküdar Anadolu 1908 Spor Klubü Taraftar Sitesi,üsküdaranadolu,üsküdar 1908,üsküdar infaz, üsküdar belediyesi, üsküdar anadolu 1908 spor,beylerbeyi,beykoz,kartalspor,ayazma,çamlica,baglarbasi,selamsiz,üsküdarlilar,üsküdar anadolu,üsküdar ticaret,üsküdar infaz,...

Dikkat edin Bağlarbaşı üstünüze yıkılmasın

Orman yakmak suçların en büyüğüdür. Ya ağaç kesmek ? Hep söylenir ya, hani bir ağaç kesilecekse yerine beş fidan dikilmeli diye. Bunun sebebi şudur: Her beş fidandan sadece biri ya da ikisi yaşama tutunabilir. Büyük şehirlerin ağaçları da spor alanları da hızla yok oluyor.

11. Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık Aziz bey...

Dikkat edin Bağlarbaşı üstünüze yıkılmasın

12. Decision-maker Sayın Mustafa Kara responds:

Sayın Mustafa Kara

Bahsi geçen salonun mülkiyeti ve işletmesiyle kurumumuzun bir ilgisi bulunmamaktadır. İyi günler dilerim.

13. Reached 500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• ARDA ATEŞ İSTANBUL, TURKEY
      • 4 months ago

spor ve sanata değer vermeyen dünyadaki tek ülkeyiz, bu yüzden sosyal medyada destek görsün bari...

• YALCIN KOKSAL ISTANBUL, TURKEY
      • 6 months ago

Our future is belong to young people ...

• Halil İbrahim Özkaya İSTANBUL, TURKEY
      • 6 months ago

her kezin spor yapacağı kapatılmaması lazım

• Hakan SARACOGLU İSTANBUL, TURKEY
      • 7 months ago

Olimpiyatlara aday olmak, diğer taraftan büyük fedakarlıklarla sporcu yetiştiren spor salonlarını AVM yapmak üzere kurban etmek hedef alınan vizyona tezattır.

• Kamil Kiraz ISTANBUL, TURKEY
      • 7 months ago

İstanbuldaki tek olimpik salon. Rezidans yapacak başka yer mi yok ulan?

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.