• Petitioned Felip Puig

This petition was delivered to:

Conseller d'Empresa
Felip Puig
Conseller de Territori i Sostenibilitat
Santi Vila

@gencat: Prohibiu el fracking a Catalunya i suspeneu les llicències atorgades

  1. Petition by

   Plataforma Riudaura junts contra el fracking

La Generalitat està atorgant llicències per realitzar exploracions de fracking a Catalunya sense explicar res sobre els riscos que comporta aquesta nociva activitat. Continua llegint.

La fractura hidràulica o fracking és una tècnica per extreure gas o petroli que es basa en l'ús de grans quantitats d'aigua, amb sorra i productes químics (alguns altament tòxics) per a fracturar la roca en profunditat. Aquesta tècnica comporta greus riscs pel medi ambient (destrossa de paratges naturals, augment del risc sísmic, etc) i per la salut (contaminació d'aqüífers, contaminació de l'aire, complexa gestió dels residus tòxics, etc), documentats en nombrosos casos als EUA i documentats en informes per la UE.

A Catalunya, des del mes de novembre hi ha atorgada la llicència anomenada "Ripoll" a l'empresa Teredo Oil per la Generalitat de Catalunya per a investigació d'hidrocarburs, així com altres llicències a empreses com Montero energy que estan en tràmit.

Aquesta tècnica altament agressiva es planteja a més de 80 municipis catalans, posant en risc la salut, i malbaratant un bé tan escàs com l'aigua, i allargant l'agonia d'un model energètic basat en combustibles fòssils que cal canviar.

El model de gestió per part de multinacionals sense cap criteri mediambiental d'aquests recursos a més, té les característiques pròpies de l'espoli que actualment pateix el tercer món i que hem d'aturar, i que a banda de no deixar cap riquesa al territori ens hipoteca el futur.

Per tot això demanem als consellers responsables que prenguin mesures per a:

- Prohibir el fracking
- Derogar els permisos concedits i en tràmit per a investigació d'hidrocarburs
- treballar per un nou model energètic

Ens cal la teva firma, el teu compromís, per aturar el fracking.

Millor vius que fòssils!

 

Més informaciò:

Resolució del Parlament Europeu, de 21 de novembre de 2011, sobre les repercussions mediambientals, de l’extracció de gas i petroli d’esquist (2011/2308(INI)

Recent signatures

  News

  1. Reached 20,000 signatures

  Supporters

  Reasons for signing

   • 6 months ago

   vivo en Vinaròs y aquí estamos muy asustados. Violar la naturaleza nunca fue buena idea

   REPORT THIS COMMENT:
   • 7 months ago

   no me deja dormir

   REPORT THIS COMMENT:
  • Pau Manya BARCELONA, SPAIN
   • 8 months ago

   Els combustibles fòssils han de passar a l'història. No permetrem destrossar ecosistemes naturals per extreure'n més i continuar amb aquest model contaminant. Cal donar un pas ferm cap a les energies renovables. Calen polítics valents que no es deixin pressionar per no fer-ho.

   REPORT THIS COMMENT:
  • Sílvia Cegarra BARCELONA, SPAIN
   • 8 months ago

   Perquè ens estem carregant el planeta a marxes forçades!!!

   REPORT THIS COMMENT:
   • 10 months ago

   Es importante para mi porque considero que es una técnica que nos va a perjudicar a la salud. NO QUIERO QUE PERMITAN NI SIQUIERA QUE HAGAN PRUEBAS, Y MENOS; POR SUPUESTO, QUE LO APRUEBEN NI AQUÍ EN CATALUÑA NI EN ESPAÑA.

   REPORT THIS COMMENT:

  Develop your own tools to win.

  Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.