• Petitioning Abdullah Gül

This petition will be delivered to:

Cumhurbaşkanı
Abdullah Gül
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
Fatma Şahin (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı)

1. Melis Alphan
    2. Petition by

Melis Alphan

İstanbul, Turkey

Kadınlar ölüyor, katiller hiçbir şey olmamış gibi yaşamaya devam ediyor

Kadın cinayeti demek kadın olan ve cinayete kurban giden demek değil, önce bunu anlamak gerek.

Kadın cinayetine kurban gitmek demek, bir kadının sadece kadın olduğu için, kadınlığından dolayı öldürülmesi demek.

Yemek tuzlu olunca da tuzsuz olunca da dayak yiyen, yıllarca şiddet görüp cinsel istismara uğrayan kadınlar artık sesini çıkarıyor, bu işkenceye daha fazla "katlanmamaya" karar veriyor, boşanmak istiyor ve öldürülüyor. Hem de göz göre göre! Bu hikayeler bir değil iki değil. Hemen her gün, ülkenin dört bir yanından vahşet dolu kadın cinayeti haberleri alıyoruz.

Kocasından kaçıp ailesine bile sığınamayan kadınlar polise, adalete koşuyor. Adaletsizlik ise işte tam burada başlıyor. Kadın "şanslıysa" koca birkaç saatliğine göz altına alınıyor fakat polisin "kocandır yapar, evinde dön bacım" telkiniyle veya "en fazla ölürsün" yorumuyla kaderiyle baş başa bırakılıyor.

Koruma talebi kabul edilen kadınlar korumanın "masraflarını" karşılamak zorunda bırakıldığı için bu koruma hizmetinden faydalanamıyor. Serbest bırakılan koca ilk fırsatta, bir kaç gün önce can havliyle polise başvuran kadını, bir kaç günlük gecikmeyle öldürüyor ve amacına ulaşıyor.

Bu kez karısını dövdüğü, işkence ettiği için değil "öldürdüğü" için hakim karşısına çıkan katil koca, ya iyi halden, ağır tahrik indiriminden ya da "denetimli serbestlik" kanunundan yararlanıyor ve bir süre sonra hayatına kaldığı yerden devam ediyor.

Ancak bir cinayet basında geniş yer bulur, kamuoyunda tepki yaratırsa hâkim indirime gitmeyebiliyor.

Peki kadın cinayetleri, hâkimlerin veya savcıların inisiyatifine bırakılacak konu mu?

Hiç kimsenin inisiyatifine bırakmadan, bütün kadınları koruyacak, potansiyel katilleri caydıracak bir "kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" yasasının çıkması şart. Bu, aynı zamanda kızları öldürülen ve başka kadınlar öldürülmesin diye adalet isteyen ailelerin de talebi.

Bu yalnızca kadınların meselesi değil, kadın cinayetine dur demek için kadın olmak da gerekmez feminist olmak da. İnsan olmak yeter de artar bile.

Hep beraber haklarımızı koruyacak yasalar için sesimizi duyuracak ve kadın cinayetlerini durduracağız.

Melis Alphan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu

Recent signatures

1. Reached 12,500 signatures
    2. Ünlü gazeteci kadın cinayetlerine karşı kampanya başlattı!

Serdar Paktin
      Petition organiser

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Melis Alphan Change.org'da ortak bir imza kampanyası düzenliyor.

3. Reached 750 signatures

Supporters

@koraycaliskan

Feb 25, 2013

@cbabdullahgul : Kadın Cinayetlerini Durdurmak için yetkililer göreve #kadincinayetlerinidurdurmakicin https://t.co/o7TycwmZXw via @change

Koray Çalışkan
    33k followers

@handesarman

Feb 08, 2013

afişte sadece kadınlardan imza isteniyor gibi bir ifade var ya, keşke değişse @melisalphan http://t.co/jbt5hKy7

hande şarman
    7.37k followers

@melisalphan

Feb 08, 2013

Kadın cinayetlerini durdurma yolunda kampanyamıza Allah rızası için bir imza http://t.co/uyaCrOmN

melis alphan
    141k followers

@melisalphan

Feb 08, 2013

sabahtan bu yana 739 imza topladık. bu kadar pompalamaya az ama olsun. 10 günde hedefe ulaşırız ha gayret http://t.co/uyaCrOmN

melis alphan
    141k followers

@DenizUlke

Feb 08, 2013

Kadın cinayetlerine karşı yetkilileri duyarlı olmaya çağıran imza kampanyası http://t.co/BJXrZJS1 @melisalphan

Deniz Ülke Arıboğan
    158k followers

@mehmettez

Feb 08, 2013

Haydi beyler... RT @melisalphan Kadın cinayetlerini durdurma yolunda kampanyamıza Allah rızası için bir imza http://t.co/MnoUaFDQ…

mehmet tez
    138k followers

Reasons for signing

• ş k IST., TURKEY
      • 12 days ago

bir kadın olarak bu ülkede kendimi hiç bir şekilde güvende hissetmiyorum

• İlayda Kaynak ANKARA, TURKEY
      • 21 days ago

Onlardan biri olabiliriz.

• azil cibran YOZGAT, TURKEY

çabuk unuttukları için

• Ömer Şenol BODRUM, TURKEY

Kadınlar herşeydir.

• Hatice Betül Özhan KOCAELI, TURKEY

Gerekilenler yapılsın.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.