Önce engelsiz ATM sonra daha fazlası @ziraatbankasi
  • Petitioning Hüseyin Aydın

This petition will be delivered to:

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi
Hüseyin Aydın
Ziraat Bankası Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı
Ömer Muzaffer Baktır
Ziraat Bankası Operasyonel İşlemler Genel Müdür Yardımcısı
Alpaslan Çakar

Önce engelsiz ATM sonra daha fazlası @ziraatbankasi

1. Petition by

Engelsiz Erişim Derneği

Görmüyoruz, fakat biz de sizler gibi her gün günlük hayatın bir parçası olan pek çok işimizi hallediyoruz. Banka işlemleri ve bankamatiklerden para çekmek de bunlardan sadece biri.

Ancak belki de en çok yalnız başımıza yapabilmemiz gereken, en kişisel durumlardan da biri aynı zamanda. Bizler, Engelsiz Erişim Derneği üyeleri olarak, görme engellilerin sosyal hayattaki küçük düzenlemelerle engellenmişliklerinden kurtulduklarında yaşantılarını herkes kadar engelsiz sürdürebileceklerini vurguluyor ve bu alanda çalışmalar yapıyoruz. Şimdi ise hep beraber engelsiz ATM’ler için yola çıktık.

Kurucu ve üyelerinin çoğunluğu görme engellilerden oluşan bir yapı olarak, Engelli bireylerin en az engelli olmayan bireyler kadar eşit ve özgür bir yaşam hakkı olduğu gerçeğinden hareketle, sizleri sesli ve erişilebilir ATM’lerin yaygınlaştırılması kampanya dizimize destek vermeye çağırıyoruz. Şimdi sıra ziraat bankasında.

Bazen ayrıntıymış gibi gözüken küçük değişimlerin, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran veya zorlaştıran sonuçları oluyor. Bizler Engelsiz Erişim Derneği Üyeleri olarak sizleri, temel hak ve özgürlüklerden olan "erişim hakkı" çerçevesinde Ziraat bankasının görme engelliler için sesli ATM’ler kurması talebimiz için imza vermeye davet ediyoruz.

Günümüzde, dünyada büyük bankaların görme engelli müşterilerine sunduğu erişilebilir ATM'ler kullanılıyor. Görme engelliler; tek başlarına bankaların mevcut ATM'lerine taktıkları bir kulaklıkla devreye giren ve ATM ekranındaki bilgileri kullanıcısına seslendiren bir program sayesinde kimseye ihtiyaç duymadan para çekme ve bakiye inceleme gibi sıkça kullanılan işlemleri güvenli ve erişilebilir bir şekilde yapabiliyorlar. Ülkemize de Yapı Kredi Bankası, İş bankası, Halk Bank ve son olarak da Garanti bankası  gibi bazı bankalar bu tür ATM’leri yaygınlaştırmaya başladılar.

Maalesef Türkiye’nin her tyerinde en çok ATM’si bulunan ve böyle konularda öncü olması gereken bir devlet bankası olan ziraat bankası henüz bu konuda bir adım atmış değil. ATM’lerde “lütfen kartınızı takınız, lütfen kartınızı alınız” gibi anonslar sesli atm anlamına gelmiyor. Sesli ATM Bir kulaklık aparatı yardımıyla devreye giren atm ekran okuyucusunun yapacağınız tüm işlemlerde sizi adım adım yönlendirmesi demek. Bu sistemi kurmak  diğer banka örneklerinden de  anlaşılacağı üzere mümkün ve ciddi maliyetler getirmiyor. Öte yandan birçok görme engeli burs ve kredi işlemleri nedeniyle ziraat bankasını kullanmak durumunda ve maalesef erişilebilir biçimde para çekme olanakları bulunmuyor. O nedenle büyük Bir devlet bankası olarak Ziraat bankası’nın bir an önce harekete geçerek hem erişilebilirlik yönünde kendi üstüne düşen görevi yerine getirmesini, hem de diğer bankalara örnek olmasını bekliyoruz.

Eşit, erişilebilir ve engelsiz bir hizmet almak bir tüketici olarak en doğal hakkımız.

Ziraat Bankasından, görme engelli müşterilerinin ve onları destekleyenlerin, yani bizlerin ATM'lerin seslendirilmesi konusundaki taleplerimizi dikkate alıp bu hizmete hiç vakit geçirmeden başlamasını bekliyoruz. Ayrıca ATM’lerini fiziksel engellilerin de rahatça ulaşabileceği biçimde konumlandırmalarını talep ediyoruz.

Ziraat Bankası, Görme engelli müşterilerini de paralarını kendi başına çekebilme ve bankacılık işlemlerini tek başına yapabilme özgürlüğüne bir an evvel kavuşturmalıdır.

Garanti bankası sürecini birlikte başardık. Haydi şimdi ziraat bankası kampanyamıza katılarak, daha fazla sesli ATM yönündeki çabalarımızın gerçeğe dönüşmesine yardımcı ol.

İlginize şimdiden teşekkür ederiz.

Engelsiz Erişim Derneği

Recent signatures

1. Reached 7,500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Göksel Tuzun ANKARA, TURKEY
      • 3 days ago

hepimiz birer engelli adayıyız bunu unutmayın lütfen.

• sedat özdoğan AğRı, TURKEY
      • 5 days ago

engelsiz ATM sonra daha fazlası @ziraatbankasi

• Rıdvan Çelebi İSTANBUL, TURKEY
      • 7 days ago

Engelsiz Bir Türkiye

• Özlem Çetin ERZURUM, TURKEY
      • 10 days ago

önemli.

• Ayşe Gülcan Korkmaz İZMIR, TURKEY
      • 11 days ago

Kesinlikle gerekli ve önemli.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organising tools. Find out how to get started.