Metrolarda #bisiklet ücretlerinin kaldırılmasını talep ediyorum
  • Petitioning Yetkili

This petition will be delivered to:

İstanbul Ulaşım A.Ş.
Yetkili
Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Kadir Topbaş
Genel Müdür, İstanbul Ulaşım AŞ
Ömer Yıldız

Metrolarda #bisiklet ücretlerinin kaldırılmasını talep ediyorum

1. Sonat Alpagut
    2. Petition by

Sonat Alpagut

İstanbul, Turkey

Bisiklet sürdürülebilir ulaşımın önemli bir parçasıdır. Bisikletli ulaşım lüks değildir, metrolarda fazladan ücret ödeme zorunluluğu kaldırılmalı.

Büyükşehir hayatının en zor kısmı trafik. Bu zorlukla başa çıkabilmek, çevreye daha az zarar vermek ve daha sağlıklı yaşayabilmek için bisikletli ulaşımın desteklenmesi ve teşvik edilmesi her belediyenin başlıca görevleri arasında yer alması gerekir.

İstanbul’da bisikletle ulaşım yapmak hem zorlu, hem tehlikeli hem de “pahalı” bir yöntem. Çünkü, dünyanın pek çok ülkesinde vatandaşların kanuni yük hakkı olarak görülen bisiklet İstanbul toplu taşıma sisteminde lüks olarak görülüyor ve ekstra ücret alınıyor.

Bebek arabası, yük arabası ve tekerlekli sandalye gibi gereçlerden alınmayan ücretin talep edilmesi İstanbul'da bisikletli ulaşımı hiç teşvik edici bir tutum değil. Kaosun ortadan kalkması için bisikletin yaygınlaştırılması ve bisikletli ulaşımın önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu engelleri kaldırmak için kampanyamı destekleyerek sesimizi Belediye Başkanına duyuralım ve bisikletlilerin hayatını kolaylaştırması için talebimizi iletelim.

İBB’den ve İstanbul Ulaşım A.Ş.’den İstanbul metrolarında bisikletlilerden alınan ücretin kaldırılmasını talep ediyorum. Bisikletlilerin ve benzeri zorluklar yaşayan engelliler için, metronun bir vagonunun üzerine tekerlekli sandalye, bebek arabası, bavul ve bisiklet işaretlerinin konularak bu araçların bir vagonda toplanmasını istiyorum. Böylece, hem engelliler, bebekliler ve bisikletlilere kolaylık sağlanır hem de diğer yolcular daha rahat seyahat edebilirler. Yapılacak düzenlemelerle asansör ve merdivenlerin kullanımı da rahatlıkla düzenlenebilir.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin bisikletlerden alınan ücreti kaldırarak bisiklet kullanımını teşvik ettiğini gösteren ilk adımı atmasını sağlamak için kampanyamı imzalayarak destek verin.

Recent signatures

1. Reached 5,000 signatures
    2. Metroda bir güzel yasak!

Serdar Paktin
      Petition Organizer
      Metroda bir güzel yasak!

İnsan birçok durumdan, bizzat yaşamadan haberdar olamıyor. Çocuk sahibi olmadan ebeveyn olmanın dertlerini ya da birini kaybetmeden kayıp duygusunun nasıl bir şey olduğunu bilemiyor. Ya da şehirde bisiklet sahibi olmadan, bunun nasıl gerçek bir kahramanlık olduğunu! En son ergenlik yıllarımda düzenli bisiklet kullanıyordum, her yer yeşillikken.

3. İzmir'de bisikletle metroya binilemiyor.

Serdar Paktin
      Petition Organizer
      İzban Metro Bisiklet Tekerleği Almıyor

(50 - 60 dakika öncesi için: www.youtube.com/watch?v=5M-DhUsrjCQ) İzmir-Halkapınar istasyonundan Metro&İzban'a bisiklet "parçası" sokma girişimi 1

4. Reached 750 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Sebahattin BÜYÜKTAŞ İSTANBUL, TURKEY
      • 5 days ago

İnsanların biziklet kullanması teşfik edilir.

• Safiye Kayışkan Yaman ISTANBUL, TURKEY
      • 7 days ago

Doğa ve sağlık dostu! Bağımsızlık ve özgürlük..Trafik stresinden uzak,,Sorumluluk duygusunu ve duyarlılığı geliştirici muhteşem bir ulaşım aracı..

• Umut Bardakçı İZMIR, TURKEY
      • 14 days ago

İzmirde ücret alınmıyor.

• Hamit Baykal ISTANBOEL, TURKEY
      • 16 days ago

Sağlık

• nuri besgün İZMIR, TURKEY
      • 18 days ago

bisiklet bir yaşam tarzıdır...

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.