Kadıköy #KadifeSokak ve çevresinde 22:00'den sonra işletmeler satış yapmaya devam etsin.
  • Petitioning Kadıköy Belediyesi

This petition will be delivered to:

Kadıköy Belediyesi
Kadıköy Belediye Başkanı
Selami Öztürk
Kadıköy Belediyesi Ruhsat Ve Denetim Müdürü
Cem Hondu
Kadıköy Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü
Turgay Kara

1. Kaan Bayülken
    2. Petition by

Kaan Bayülken

Kadiköi, Turkey

Kadıköy'e Sahip Çık!

Geçtiğimiz haftalarda, Kadıköy Belediyesi encümen kararı ile, Kadıköy'ün bazı bölgerlerindeki tekel, bar ve diğer işletmelerin ruhsatlarını yenileyerek, tekeller için kapanış saatini 22:00'a, bar ve işletmeler için 00:00'a çekti. Gerekçe olarak çevreye çok rahatsızlık verildiğini, çok şikayet aldıklarını ve bu bölgenin yaşam alanı olduğunu dile getirdiler.

Açıklamalarımız:

1- Biz bu değişikliği ve idari kararı hukuka aykırı olarak değerlendiriyoruz. Burada kişi hak ve hürriyetlerine doğrudan bir sınırlama getirilirken, insanların nerede ve ne zaman içki içecekleri, hangi eğlence mekanına hangi saatte gidecekleri gibi kendi tercih ve tasarruflarında olan ve özel hayatı ilgilendiren konularda açık bir devlet baskısı söz konusudur. Anayasanın 13. maddesi gereği temel hak ve özgürlükler ancak kanunla sınırlanabilir. Tüzük, yönetmelik, genelge, encümen kararı ve benzeri idari kararlar ile temel hak ve özgürlükler kısıtlanamaz, özüne dokunulamaz. Bu bağlamda  Kadıköy Belediyesi'nin almış olduğu karar anayasaya aykırıdır.

2-) Kadıköy Belediyesi almış olduğu encümen kararında gerekçe göstermemiş, kendi yayın yolları ile haber niteliğinde açıklamalar yapmıştır. Bu durum idari kararların gerekçeliliği ilkesine açık ihlal teşkil etmektedir.

3-) Sadece içki tüketen nüfus değil, burada yaşayan tüm nüfus karardan etkilenmiştir. Söz konusu bölgede saat 22:00 itibari ile açık bulunan bakkal/ işletme/ tekel bulunmadığından bu saatten itibaren Kadıköy halkı herhangi bir ihtiyacını karşılamaktan mahrum bırakılmıştır.

4-) Bu sürece gelinmeden önce, söz konusu Kadife Sokak ve çevresinde sokak sakinleri tarafından, küfür, aşağılama, tehdit, balkondan aşağı su, deterjanlı su dökme gibi eylemler sıkça yaşanmış bu durumlara kolluk kuvvetleri seyirci kalmıştır. Tıpkı sokakta yaşanan olumsuz durumlarda, kavgalarda ve 2011 temmuzunda insanların sokakta örgütlü ve planlı şekilde bıçaklanması, kadınların saçlarından sürüklenmesi gibi olaylarda sessiz kalması gibi.

5-) Kolluk kuvvetleri keyfi davranmakta, Kabahatler Kanunu'ndan doğan yetkilerini haksız kullanmaktadır. Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddelerinde çevreye rahatsızlık verme, sarhoşluk ve gürültüye ilişkin idari para cezaları öngörülmekle birlikte, sokakta alkol kullanmaya ilişkin bir hüküm yer almamaktadır.

5-) Kampanyamız bir alkol kampanyası değildir! Kampanyamızın amacı, bireylerin kendi hayatlarını ilgilendiren ve kendi tercihlerine bırakılması gereken hususlara devlet eliyle müdahale edilmesini engellemek ve farkındalık yaratmaktır.

Taleplerimiz:

1-) Kadıköy Belediyesi bir an önce almış olduğu hukuksuz ve anayasa aykırı kararından dönmeli, tekel ve işletmelere eski ruhsatlarını iade etmelidir.

2-) Kadıköy Belediyesi, kararında direnecek ise, kararını en kısa zamanda hukuki olarak gerekçelendirmelidir.

3-) Kadıköy Belediyesi,sokağı ve Kadıköy'ü yaşanabilir ve özgür kılmak istiyorsa, bu bölgede yaşanan olumsuzlukların, taşkınlıkların, olayların yaşanmasına karşı aktif rol oynamalı, kamuoyunu bu yönde davranmaya çağırmalıdır.

Amacımız:

1-) Kampanyayı yaygınlaştırmak, sesimizi ana akım medyada duyurmak ve olayı bilinir, görülür, duyulur hale getirmek.

2-) Gerekli değişiklikler yapılana kadar, aktif insan hakları savunuculuğuna, dijital aktivizme,hukukun çizdiği çizgiler içerisinde mücadeleye devam etmek.

3-) Alternatif çözüm yolları geliştirmek, sokağı ve Kadıköy'ü bilinçlendirmek, farkındalık yaratmak.

Sen de İmzala, Sessiz Kalma, Kadıköy'e Sahip Çık!

Recent signatures

1. Reached 2,000 signatures
    2. İmza Kampanyamız Ekşi Sözlük'te

Kaan Bayülken
      Petition Organizer

diğer gelişmeleri takip etmeye devam. Ana akım medyanın dikkatini çekersek bu işi çözüme götürürüz.

3. Reached 500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• berk bilgic çORLU, TURKEY
      • 12 months ago

biraz daha özgürlük istiyorum

• zehra okuducu İSTANBUL, TURKEY

içkinin yasaklanmasını istemiyorum

• Emre Akyüz ISTANBUL, TURKEY

• ensar kuscu ANTALYA, TURKEY

fuck akp.

• deniz soykan İSTANBUL, TURKEY

insanlara kısıtlama yapılmamalı

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.