Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!
  • Petitioning Kadıköy Belediyesi

This petition will be delivered to:

Kadıköy Belediyesi
Nazlı Gülay Kuriş
Irem Toprakkaya
Mahmut Nevzat Gül

Ataşehir Hayvan Barınağı Kadıköy halkına aittir, sattırmayacağız!

1. Petition by

Caferağa Hayvan Hakları Komisyonu

Burası Ataşehir Hayvan Barınağı.

Tamamı Kadıköy Belediyesi'ne ait 54 dönümlük bu arazide içlerinde sokağa atılmış, hasta, sakat, ameliyatlı, yaşlı da olan yüzlerce köpek yaşam mücadelesi veriyor. Bu hayvanlara sahip çıkmak Belediye'nin yasal yükümlülüğü.

Barınağı mevcut hayvanlar için daha yaşanabilir kılmak, daha fazla muhtaç hayvanın yaşamasını sağlamak, tam donanımlı bir hayvan hastanesi kurmak, arazinin kalan kısmını büyük bir şehir parkı haline getirmek varken, Kadıköy Belediyesi Istanbul'un en gözde rant alanlarından biri olarak gördüğü bu araziyi elden çıkarıyor. Gerekçesi; bölge finans merkezi olacağından tüm Hazine arazilerinin boşaltılması gereği ve Belediye sınırları değiştiğinden barınak alanının Kadıköy Belediyesi dışında kalması. Yasalar gereği, arazi ve barınak Kadıköy Belediyesi'ne aittir. Belediye'nin bu nedenle açtığı dava da sürmektedir. Dava sonuçlanmadan Maliye Bakanlığı ile takas pazarlığına girilmesi kabul edilemez. Bu takasta barınağın nereye taşınacağı, içindeki hayvanların naklinin nasıl olacağı gibi can alıcı konular konuşulmamaktadır.

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın olduğu arazi Kadıköy Belediyesi'nin tapulu malıdır, dolayısıyla Kadıköy halkına aittir ve bir karışına bile dokunulmasına izin vermiyoruz.

Kadıköy halkına ait bir araziyi tam da seçim arifesinde, sahte zemin hazırlayarak gizli kulis ve protokollerle satmaya çalışırken, içeride barınan hayvanlara ne olacağını hepimiz çok iyi biliyoruz.

Potansiyel seçmen olmadıkları için kolayca gözden çıkarılan sevgili dostlarımızın yanındayız.

Bu zor günde hayvanlara, yaşam haklarına saygılı tüm vatandaşları destek olmaya çağırıyoruz.

Ataşehir Hayvan Barınağı satılamaz!

Günümüzün sevgisiz, aç gözlü insanlarının rant uğruna sessiz ve çaresiz dostlarımızı feda etmesine izin vermeyeceğiz!

Yanındayız, Diren Pati!

Recent signatures

1. Reached 2,500 signatures
    2. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e soruyoruz!

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, barınakla ilgili verdiği beyanatlarda somut bilgiler içermeyen taahhütlerde bulunuyor.

Bizler de kendisine soruyoruz:
      1- Barınak arazisi Kadıköy Belediyesi'ne, yani Kadıköy halkına ait. Kamu yararı olmayan bir takasta neden ısrar ediyorsunuz?
      2- Yerel seçimlere birkaç ay kala, belediye meclisinde görüş birliği de yokken, araziyi elden çıkarmakta neden bu kadar acele ediyorsunuz?
      3- Seçim arefesinde değerli bir alanın takas/satış/devir işlemleri için her türlü yetkiyi başkana devretmek etik mi?
      4- Yeni yerin Kadıköylüler'in onayladığı bir alan olması temel şartımız diyorsunuz. Yer seçeneklerinden neden haberimiz yok?
      5- Yeni barınak yapılmadan mevcudun boşaltılması söz konusu bile olamaz diyorsunuz. Yer belirsizken protokol yapmak doğru mu?
      6- Yeni barınak için Pendik, Kartal, Tuzla, Kayışdağ gibi yerler konuşuluyor. Yakın ve ulaşımı kolay barınak vaadi ne oldu?

3. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'e soruyoruz!

7- Hukuk Komisyonu metninde yeni arazi için Bakanlığın uygun göreceği herhangi bir yer tanımı geçiyor. Verdiğiniz sözle çelişmiyor mu?
      8- Kadıköy'de yeni barınağa uygun, yeterli büyüklükte boş arazi olmadığını Belediye Meclis üyeleri de kabul ediyor. Barınak ücra bir yere mi taşınacak? Barınaktaki hayvanlarımızı bir nevi sürgüne göndermeyi doğru buluyor musunuz?
      9- Barınağın uzakta olması Kadıköylü hayvanseverlerin barınaktaki hayvanlarla ilgili bilgilere ve hayvanlara erişimini kısıtlamayacak mı? Ya da acil durumlarda, yaralı hayvan nakli gerektiğinde ne olacak?
      10- Barınak belediyemiz sınırları dışında kaldığından iyi hizmet veremiyoruz diyorsunuz. Daha da uzağa taşındığında sorunlar artmayacak mı?
      11- Daha iyi ve modern barınak kurmaktan bahsediyorsunuz. Olanaklar varken bunu mevcut yerde neden yapmadınız?

Somut bilgi içeren ve birbiriyle çelişmeyen cevaplar gelmediği sürece Ataşehir Barınağı için mücadele etmeye büyüyerek devam edeceğiz.

4. Reached 2,000 signatures
    5. Kadıköy Belediyesi'nden TOKI'ye kelepir arazi

TOKİ'ye Kelepir Barınak Arazisi

Ümraniye'deki 54 bin metrekarelik hayvan barınağı, 35 milyon TL, bir bina ve 20 dönümlük arazi karşılığında TOKİ'ye verildi. Önemli miktarda yeşil alanı da barındıran arazinin Finans Merkezi alanı olarak kullanılacağı öğrenildi. Kadıköy Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan protokolle, Ümraniye'de bulunan 54 bin metrekare hayvan barınağının takasını öngören karar tasarısı tartışma yarattı.

6. KB Meclis toplantısından çıkan sonuç

Kadıköy Belediye Meclisi oyçokluğuyla aldığı kararda, barınağın da içinde olduğu Ataşehir'deki arazinin satışı/takası/devri konusunda Başkan Selami Öztürk'e istediği yetkiyi vermiştir.
      Ancak bu karara muhalif CHP ve AKP'li üyelerin olması umut verici.

Selami Öztürk daha büyük bir arazide daha modern bir barınak kuracaklarını ve yenisi bitmeden eskisini taşımayacaklarını söylemektedir. Ancak, tepkilerden çekindiği için barınağı taşımayı düşündükleri yeri ısrarlı sorulara rağmen açıklamamaktadır. Meclis üyelerinin de kabul ettiği gibi, Kadıköy sınırları içinde, o büyüklükte merkeze yakın, ulaşımı kolay bir arazi kalmamıştır. Olsaydı bile, o araziyi hayvanlar için kullanmayıp Ataşehir'de olduğu gibi rantsal amaçlarla değerlendirecekleri açıktır.

Barınaktaki hayvan dostlarımızın gözlerden uzak, ücra yerlere gönderilmelerine izin vermeyeceğiz. Barınağın mevcut yerinde kalması ve koşullarının iyileştirilmesi için mücadeleye devam ediyoruz ve sizleri de dayanışmaya çağırıyoruz.

7. Ataşehir Hayvan Barınağı'na ne olacak?

Ataşehir Hayvan Barınağı'na ne olacak?

Ataşehir Hayvan Barınağı'nın tamamı Kadıköy Belediyesi'ne ait 54 dönümlük bir arazi üzerinde kurulu... Yaşam mücadelesi veren yüzlerce hasta, sakat, ameliyatlı, yaşlı köpeğin olduğu barınağın şartlarını iyileştirmek gibi bir seçenek varken Kadıköy Belediyesi'nin barınağı taşıyacak olması iddiası Kadıköy'lü hayvanseverleri ayağa kaldırdı.

8. Reached 1,500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• imam meriç İSTANBUL, TURKEY
      • 17 days ago

hayvan sevgisi cok önemli hayvan seven daha meremetlı efendi temiz bir toplum oluyor

• Nesibe Kadayıfçı İSTANBUL, TURKEY
      • about 1 month ago

Adalet, iyi yaşama hakkı hayvanlarda varsa ancak insanlarda da samimiyetle gerşekleşecektir çünkü....

• mehmet gedik ANKARA, TURKEY
      • 3 months ago

Hayvan dostlarımızı çok önemsiyorum

• faruk tengüz İSTANBUL, TURKEY
      • 4 months ago

güvencelerini sağlamak bizim sorumluluğumuz

• furkan kahraman ISTANBUL, TURKEY
      • 4 months ago

çünkü hayvanlar önemli

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.