Haydarpaşa Garı gar olarak kalsın #HaydarpasaPort
  • Petitioning Binali Yıldırım

This petition will be delivered to:

Bakan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Binali Yıldırım
Bakan Yardımcısı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Yahya Baş

Haydarpaşa Garı gar olarak kalsın #HaydarpasaPort

1. Zerrin Bayrakdar
    2. Petition by

Zerrin Bayrakdar

İstanbul, Turkey

İstanbul'un ve İstanbullunun simgelerinden bir tanesi haline gelmiş olan Haydarpaşa Garı'nın işlevini muhafaza etmesini talep ediyorum. Haydarpaşa Garı, gar olarak kalsın ve trenler buradan hareket etmeye devam etsinler.

15 Kasım 2012'de İstanbul Belediye Meclisi, Haydarpaşa Port Projesi'ni onayladı. Bu karar ile Haydarpaşa Garı ve içinde bulunduğu bölge geri dönülmez şekilde değişime uğrayacak ve o bölgeye alışveriş merkezleri, otel ve benzeri ticari işletmeler açılacak.

Böylece, toplumsal değerlerimizden biri daha elimizden alınacak. Derhal harekete geçip bu kararın geri çevrilmesi için çaba sarfetmezsek tarihten bir parça daha yok olabilir.

Yıllar boyunca, İstanbul'a göçenlerin, şehrin mevcut nüfusunun yarısından fazlasının İstanbul'a giriş yaptığı bu kapının kapanmasına izin vermeyelim. Eminim ki, Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın ailesi de, Kasımpaşalı olmadan önce bu kapıdan İstanbul'a girmiştir. Hepimiz için tarihi ve kültürel önemi yadsınamayacak kamuya ait anıt niteliğinde bir binadan söz ediyoruz.

Tarihimizin bize bıraktığı bu binanın otel veya ticaret merkezi olmaması için ona sahip çıkmalı ve karar vericilere kararlılığımızı göstermeliyiz. Kampanyama destek vererek Haydarpaşa Garı'nın muhafaza edilmesi talebini Bakan Binali Yıldırım ve Bakan Yardımcısı Yahya Baş'a hep beraber iletelim.

Recent signatures

1. Reached 20,000 signatures
    2. Haydarpaşa çevresine verilen imar izni iptal, oralar yeşil alan kalacak.

Serdar Paktin
      Petition Organizer
      Haydarpaşa Port projesi iptal

Haydarpaşa Garı'na verilen imar izni tüp geçite takıldı. Turistik ve ticari merkez olarak Haydarpaşa Port projesine dahil edilen Haydarpaşa Garı'yla ilgili imar izni iptal edildi. Yapılan itiraz üzerine inceleme başlatan Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Boğazı'nın altından geçecek Karayolu Tüp Geçişi Projesi'nin imar planlarına işlenmediğini belirledi.

3. Reached 6,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• serpil aslan ISTANBUL, TURKEY
      • 3 months ago

Şehirde herkesin görebileceği güzellikler kalsın istiyorum.

• gulnur vural ANTALYA, TURKEY
      • 3 months ago

Haydarpasa Gari Gar olarak kalsin.

• umran ersoylu İSTANBUL, TURKEY
      • 7 months ago

o benim,Istanbul 'umun tarihi; hatiralarimiz.i barindiran . dünyanin bütün metropollerinde varolan sehrin ana kapisi olan varligi olmazsa olmaz tren gari..öyle kalmali.

• nihal saklayıcı İSTANBUL, TURKEY
      • 9 months ago

kentin hafızası olduğu için. hafıza kaybı ciddi bir hastalıktır.

• metin meriçboyu İSTANBUL, TURKEY
      • 9 months ago

Anadolu'nun İstanbul'a açılan ilk kapısıdır.. ve bugün bu metropolde yaşayan veya ilk kez gelen insanlara bir danışın lütfen.. tarihine ve insanî değerlere saygıya davet ediyoruz... sizleri ve sizin gibileri...

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.