Grupanya yunus gösterisi “fırsatını” geri çeksin, bir daha satmasın! @Grupanya @Baris @intelcapital
  • Petitioning Grupanya Destek

This petition will be delivered to:

Grupanya Destek
Grupanya Merkez
Intel Capital
Barış Aksoy
Intel Capital International

1. Petition by

Yunuslara Özgürlük Platformu

İşkence "eğlence", esaret "fırsat" değildir!

Grupanya'dan yunus parkı (dolphinarium) kampanyasını geri çekmesini, bundan sonra esaret altındaki hayvanların oynatıldığı ve sergilendiği markalar için fırsat düzenlemeyeceğine dair müşterilerine açıklama yapmasını talep ediyoruz.

Yunus parklarındaki deniz canlıları da, tıpkı eskiden sokaklarda rastladığımız "dansçı ayılar" gibi doğal yaşam ortamlarından koparılıyor ve insanlık dışı yöntemlerle, işkence görerek, aç bırakılarak eğitiliyorlar: http://bit.ly/zpqLvy

Yeni nesiller ise, empatiden yoksun bir şekilde, gerçek doğa koruma anlayışından ve hayvan sevgisinden uzak, yapay ortamlarda kuklaya dönüştürülmüş tutsak canlılarla sorunlu ve riskli bir iletişime zorlanıyorlar.

Grupanya gibi fırsat sitelerinin hiç çekinmeden bilet sattıkları yunus parklarının gerçek yüzü, artık tüm çıplaklığıyla belgesellerde ve bilgi alabileceğimiz tüm bilimsel kaynaklarda günışığına çıkıyor: http://bit.ly/12BetUf

Bir süredir Groupon-Sehirfirsati'ndaki yunus gösterilerine karşı yürütülen kampanya, sonunda başarıya ulaştı ve firma bir özür yazısı yayınlayarak bundan sonra yunus parkı fırsatı satmayacağını şu sözlerle açıkladı:

“Gelişmiş benlik duygusuna sahip, özgürlüğüne düşkün, çok zeki ve güçlü nitelikler taşıyan yunusların esaret altında tutularak doğalarına aykırı fillerde bulunmaya zorlanması kabul edilebilir bir durum değildir. Bugüne kadar bu esarete ortak olduğumuz için duyduğumuz üzüntüyü ve aynı pişmanlığın bir daha yaşanmayacağını kamuoyunun bilgisine sunar, tepkisini gösteren tüm hayvanseverlerden özrümüzü kabul etmelerini dileriz.”

Geçtiğimiz yıl, Kamil Koç da sosyal ağlarda yürütülen boykot sonucunda bu kirli ticarete verdiği desteğini çekti ve indirim kampanyasını sonlandırdığını duyurmuştu.

Aynı şekilde Opet, duyarlı vatandaşlardan gelen mesajlar doğrultusunda Dolphinarium ile işbirliğini 13 Ağustos 2010 tarihinde sona erdirip resmi internet sitesinde duyurmuştu. Ardından Boyner de aldığı tepkiler üzerine 18 Ağustos 2010 tarihinde Dolphinarium kampanyasını sonlandırmış, 2 Eylül 2010 tarihinde Denizbank da aynı kararı almış ve özel bir mektupla doğaya saygılı ve duyarlı bir tutum sergilediğini beyan etmişti. Hürriyet Çocuk Kulübü de, bundan sonra bu tesislerle ilgili bir kampanya düzenlemeyeceğini açıklamıştı.

Şimdi sıra, yaklaşık iki senedir tepkilere kulak asmayan Grupanya'da!

Grupanya'nın da toplumun hassasiyetine kulak vermesi, Dolphinarium kampanyasını geri çekerek Groupon ve diğer şirketler gibi aynı duyarlılığı göstermesi için siz de bu kampanyayı imzalayarak ve çevrenizle paylaşarak destek verin!

Recent signatures

1. Reached 12,500 signatures
    2. Yeni yıla "İşkence Eğlence değildir!" mesajı... (Milliyet, 31.12.12)

Kanlı yunus ticaretine, sattıkları yunus parkı biletleriyle ortak olan fırsat sitesi Grupanya, sizlerden gelen tepkilere ve medyada çıkan haberlere kulağını tıkıyor! Firma, iki senedir potansiyel müşterileri ve bilinçli kullanıcıları ciddiye almayarak para karşılığında işkenceyi sürdürmeye ve bilinçsiz tüketicileri hedef almaya devam ediyor.

Süreci takip eden Milliyet yazarı Itır Ilgaz, bugün Cadde'nin Patisi köşesinde Grupanya'ya sorumluluğunu yeniden hatırlattı: http://bit.ly/ZODr4a

Grupanya'nın kurumsal bir cevapla geri dönmesi için daha fazla imza toplamamız, kampanya bağlantımızı farklı platformlarda daha sık paylaşmamız gerekiyor: www.change.org/grupanyayunuslari Aynı zamanda Twitter ve Facebook'ta @Grupanya etiketiyle çağrımızı yinelemeliyiz! İmzalarımız ve mesajlarımız sonucu fırsat kampanyasını geri çeken Groupon'da olduğu gibi, hep birlikte Grupanya'yı da ikna edebiliriz!

Özgürlüğü, belli bir zümreye/türe bahşedilmiş "bir aycalık" gibi görmediğimiz bir yeni yıla...

3. Reached 1,500 signatures
    4. Decision-maker Karin Şamo responds:

Karin Şamo

Sayın Yetkili,
      Grupanya'nın iletişim faaliyetlerini uzun bir süredir biz yürütmüyoruz. Mail grubundan karin@artipr.com.tr adresini çıkarmanızı rica ediyorum.

5. Decision-maker Karin Şamo responds:

Karin Şamo

Sayın Yetkili,

6. Reached 250 signatures

Supporters

Reasons for signing

• vEDAT BENAKAY İSTANBUL, TURKEY
      • about 19 hours ago

ben insanım

• about 21 hours ago

Yunuslar elbette önemli....soru bile saymam bunu!

• Yusuf Koçoğlu ANKARA, TURKEY
      • 1 day ago

Yunuslara işkenceye HAYIR !

• Göksel Yılmaz İSTANBUL, TURKEY

Hayvan Hakları

• SULTAN KARACA TüRKIYE ANKARA ANKARA, TURKEY

CÜNKÜ BEN HAYVAN SEVERIM

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.