×
You seem to have had an issue loading this page or you have javascript disabled, which may cause problems while using Change.org. To avoid any further inconvenience, please enable javascript in your browser and refresh this page.
 • Petitioned Felip Puig

This petition was delivered to:

Conseller d'Empresa
Felip Puig
Conseller de Territori i Sostenibilitat
Santi Vila

@gencat: Prohibiu el fracking a Catalunya i suspeneu les llicències atorgades

  1. Petition by

   Plataforma Riudaura junts contra el fracking

La Generalitat està atorgant llicències per realitzar exploracions de fracking a Catalunya sense explicar res sobre els riscos que comporta aquesta nociva activitat. Continua llegint.

La fractura hidràulica o fracking és una tècnica per extreure gas o petroli que es basa en l'ús de grans quantitats d'aigua, amb sorra i productes químics (alguns altament tòxics) per a fracturar la roca en profunditat. Aquesta tècnica comporta greus riscs pel medi ambient (destrossa de paratges naturals, augment del risc sísmic, etc) i per la salut (contaminació d'aqüífers, contaminació de l'aire, complexa gestió dels residus tòxics, etc), documentats en nombrosos casos als EUA i documentats en informes per la UE.

A Catalunya, des del mes de novembre hi ha atorgada la llicència anomenada "Ripoll" a l'empresa Teredo Oil per la Generalitat de Catalunya per a investigació d'hidrocarburs, així com altres llicències a empreses com Montero energy que estan en tràmit.

Aquesta tècnica altament agressiva es planteja a més de 80 municipis catalans, posant en risc la salut, i malbaratant un bé tan escàs com l'aigua, i allargant l'agonia d'un model energètic basat en combustibles fòssils que cal canviar.

El model de gestió per part de multinacionals sense cap criteri mediambiental d'aquests recursos a més, té les característiques pròpies de l'espoli que actualment pateix el tercer món i que hem d'aturar, i que a banda de no deixar cap riquesa al territori ens hipoteca el futur.

Per tot això demanem als consellers responsables que prenguin mesures per a:

- Prohibir el fracking
- Derogar els permisos concedits i en tràmit per a investigació d'hidrocarburs
- treballar per un nou model energètic

Ens cal la teva firma, el teu compromís, per aturar el fracking.

Millor vius que fòssils!

 

Més informaciò:

Resolució del Parlament Europeu, de 21 de novembre de 2011, sobre les repercussions mediambientals, de l’extracció de gas i petroli d’esquist (2011/2308(INI)

Recent signatures

  News

  1. Reached 20,000 signatures

  Supporters

  Reasons for signing

   • 9 months ago

   vivo en Vinaròs y aquí estamos muy asustados. Violar la naturaleza nunca fue buena idea

   REPORT THIS COMMENT:
   • 10 months ago

   no me deja dormir

   REPORT THIS COMMENT:
  • Pau Manya BARCELONA, SPAIN
   • 10 months ago

   Els combustibles fòssils han de passar a l'història. No permetrem destrossar ecosistemes naturals per extreure'n més i continuar amb aquest model contaminant. Cal donar un pas ferm cap a les energies renovables. Calen polítics valents que no es deixin pressionar per no fer-ho.

   REPORT THIS COMMENT:
  • Sílvia Cegarra BARCELONA, SPAIN
   • 11 months ago

   Perquè ens estem carregant el planeta a marxes forçades!!!

   REPORT THIS COMMENT:
   • about 1 year ago

   Es importante para mi porque considero que es una técnica que nos va a perjudicar a la salud. NO QUIERO QUE PERMITAN NI SIQUIERA QUE HAGAN PRUEBAS, Y MENOS; POR SUPUESTO, QUE LO APRUEBEN NI AQUÍ EN CATALUÑA NI EN ESPAÑA.

   REPORT THIS COMMENT:

  Develop your own tools to win.

  Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.