#ArasKuşCenneti Kurtulsun Tuzluca Barajı Yapılmasın! @cbabdullahgul @RT_Erdogan @VeyselEroglu
  • Petitioning ABDULLAH GÜL

This petition will be delivered to:

T. C. CUMHURBAŞKANI
ABDULLAH GÜL
T.C. BAŞBAKANI
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANI
VEYSEL EROĞLU

1. Petition by

KUZEYDOĞA DERNEĞİ - www.kuzeydoga.org

"Bu kuş cennetini korumak boynumuzun borcudur." Veysel Eroğlu

Aras Nehri Kuş Cenneti’nin korunması için Bakan Eroğlu'na faks çekmeniz çok önemli: 0312 207 6299

5 Haziran 2012 Dünya Çevre Günü dolayısıyla Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, TBMM’de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’ndan Aras Nehri Kuş Cenneti’nin korunmasını istedi. Bakan Eroğlu’nun cevabı: “Bu kuş cennetini korumak boynumuzun borcudur” oldu.

Sayın Bakan Eroğlu’na bu sözünü hatırlatmak ve Kars-Iğdır sınırındaki Aras Nehri Kuş Cenneti’nin yok olmaması için Tuzluca Barajı’nın derhal durdurulmasını sağlamak için bu kampanyaya desteğinizi bekliyoruz.

Tuzluca Barajı yapılmasın, Aras Nehri Kuş Cenneti yok olmasın!

Aras Nehri Kuş Cenneti’nin alternatifi yok, ama tarımsal sulamada alternatif çok! Binlerce yıldır insanlığa ve bunca canlıya yaşam sunan Aras Vadisi’nin kaderi yetkililerin vereceği bir karara bağlı.

Planlanan Tuzluca Barajı, Aras Vadisi’ne yapılırsa, 249 kuş türünün yaşadığı, beslendiği ve ürediği alan sular altında kalacak. Göçmen kuşların şu dünyada barınacak çok yerleri kalmadı zaten!

Eğer siz de bir yere gidip geri döndüğünüzde evinizi yerinde bulamasaydınız ne hissederdiniz? Aras Vadisi, her ilkbahar ve sonbaharda milyonlarca kuşun göçüne tanıklık eder, insanları olduğu gibi, göçmen kuşları da coşkuyla kucaklar ve onlara ev sahipliği yapar.

Bu bölgede bırakın baraj yapmayı, tam tersine bölgenin koruma altına alınması, Iğdır’ın ekoturizm merkezi haline getirilmesi, ekolojik ve ornitolojik araştırma ve ekoturizm çalışmalarının desteklenerek devam etmesi Iğdır ve dünyamız için hayati önem taşıyor.

KuzeyDoğa Derneği tarafından Iğdır’ın örnek köyü Yukarı Çıyrıklı’daki Aras Kuş Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (40º 07' 07" Kuzey, 043º 34' 45" Doğu) yapılan çalışmalarla 7 yılda 249 türden 45,000’in üzerinde kuş kayıt altına alındı. Türkiye’de kayda geçirilmiş 471 tür kuşun yarısından fazlası, bu çok önemli sulak alanda yaşıyor. Aras Vadisi’nde yapılan araştırmalar sırasında, Iğdır’da daha önceden bilinmeyen yüzden fazla yeni kuş türü tespit edildi ve şikra atmacası Türkiye kuş envanterine yeni bir tür olarak eklendi. 10 km²'lik  Aras Kuş Cenneti’nde, 3755 km²'lik Van Gölü’nden daha fazla kuş türü kaydedildi. Düzinelerce ülkeden binlerce doğaseverin geldiği, bazen aylarca kaldığı, ulusal ve uluslararası basında yüzlerce kez yer alan, Iğdır’ın markası ve ekoturizm merkezi Aras Nehri Kuş Cenneti’ne ABD National Geographic Derneği de hayran kaldı ve 2013’de tekrar geliyor.

Doğu Anadolu’nun en zengin sulak alanlarından olan ve Tabiatı Koruma Alanı olmayı hakeden Aras Nehri Kuş Cenneti’nin büyük önemine, kuş zenginliğine ve KuzeyDoğa Derneği’nin hazırladığı rapor ve başvurulara rağmen yıllardır teknik olarak “Sulak Alan” kategorisine dahi alınmamasının nedenini kimse bilmiyor. Bu cennet ve köyleri Tuzluca Barajı’nın suları altında kalarak yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Geç olmadan, bu cennet canlılarıyla yok olmadan kampanyayı destekleyin ve Bakan Eroğlu’na verdiği sözü hatırlatarak Aras Nehri Kuş Cenneti’ni kurtarın.

Recent signatures

1. Aras Nehri Kuş Cenneti'ni 55 kuş gözlemcisi şubat ayında ziyaret etti

TRAKUS Türkiye'nin Anonim Kuşları - Kuşlar Kuş türleri Detaylı bilgiler

DOĞU EKSPRESİ İLE KARS -KIŞ- KUŞ TURUNA DOYAMADILAR

2. Reached 12,500 signatures
    3. Ünlü kâşifin Cumhurbaşkanı'ndan ricası: 'Kuş cennetini kurtarın'

Ünlü kâşifin Cumhurbaşkanı'ndan ricası: 'Kuş cennetini kurtarın'

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'ndeki 2013 yılı TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri törenine davet ettiği Şekercioğlu'yla daha sonra özel olarak görüştü. 2012'de National Geographic tarafından yılın kâşifi seçilen Şekercioğlu, Gül ile yaptığı bir saatlik görüşmede, dünyanın çeşitli yerlerindeki ekoloji ve yaban hayatı üzerine yaptığı bilimsel araştırmalarını ve KuzeyDoğa Derneği başkanlığında Doğu Anadolu'da yürüttüğü doğa koruma çalışmalarını anlattı.

4. MELDA ONUR KUŞ CENNETLERİNİ MECLİS'E TAŞIDI

MELDA ONUR KUŞ CENNETLERİNİ MECLİS'E TAŞIDI

Çevre Komisyonu üyesi Melda Onur, Baraj projesi kapsamında sular altında kalacak olan Aras Nehri ve çeşitli sebeplerle büyük bir bölümü kuruyan Seyfe Gölü'yle ilgili soru önergesi vererek, yok olma tehlikesi yaşayan bu önemli kuş cennetlerini gündeme getirmişti.

5. Reached 10,000 signatures
    6. Bakan Eroğlu kuşlara verdiği sözü tutacak mı?

Bakan Eroğlu kuşlara verdiği sözü tutacak mı?

Doğu Anadolu'nun en zengin sulak alanlarından biri olan ve 'Tabiatı Koruma Alanı' niteliğindeki Aras Nehri Kuş Cenneti, baraj tehdidiyle karşı karşıya. Yusuf Yavuz Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde yapımı planlanan Tuzluca Barajı, 249 kuş türünün yaşam alanı olan bu önemli sulak alanı yok edecek.

7. Aras Nehri Kuş Cenneti Yok Edilmesin! -TRAKEL'de

Türkiye'nin Anonim Kelebekleri

KuzeyDoğa Derneği'nin Aras Nehri üzerine kurulması plananlan Tuzluca Barajı projesinin iptali için Change.org

8. Aras Nehri Kuş Cenneti Tuzluca Haberleri sayfasında

9. Kuş Cenneti'ne Umut Işığı Haberler.com'da

Kuş Cennetine Umut Işığı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Iğdır'da yapılması planlanan Tuzluca Barajı'nın tehdidi altında olan Kars-Iğdır sınırındaki Aras Nehri Kuş Cenneti'nin Tabiatı Koruma Alanı statüsünü hak ettiğine karar verdi.

10. Iğdır Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı- Kars Manşet

KARS HABER - Kars'ta Doğa Kuzey Doğa'yla Kurtuluyor! haberi

Kars'ta Doğa Kuzey Doğa'yla Kurtuluyor! Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Iğdır Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı Bakanlık, Doğu Anadolu'da En Çok Kuş Türü Kaydedilen Alanı Doğu Anadolu'nun İlk Tabiatı Koruma Alanı Olmaya Layık Buldu Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Iğdır'da yapılması planlanan Tuzluca Barajı'nın tehdidi altında olan Kars-Iğdır sınırındaki Aras Nehri Kuş Cenneti'nin Tabiatı Koruma Alanı statüsünü hak ettiğine karar verdi.

11. Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı- Kafkas Haber Ajansı

Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı | Çevre Haber Ajansı | Kars Haber haberleri KHA | Kafkas Haber Ajansı | Kars Haberleri | Kars Haber kars haberleri kars ajans

Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı 2013-07-27 - 17:37GAZİ KARS Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan Iğdır Aras Nehri Kuş Cenneti İçin Umut Işığı Bakanlık, Doğu Anadolu'da En Çok Kuş Türü Kaydedilen Alanı Doğu Anadolu'nun İlk Tabiatı Koruma Alanı Olmaya Layık Buldu Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Iğdır'da yapılması planlanan Tuzluca Barajı'nın tehdidi altında olan Kars-Iğdır sınırındaki Aras Nehri Kuş Cenneti'nin Tabiatı Koruma Alanı statüsünü hak ettiğine karar verdi.

12. Kuş Cenneti'ne Umut Işığı- Doğu Anadolu'da İlk Olacak- Mehmet Çınar (DHA)

13. Aras Nehri Kuş Cenneti kampanyamız Science'da

Aras Nehri Kuş Cenneti kampanyamız en önemli bilim dergilerinden Science'da.
      Our campaign to save Turkey's Aras River Bird Paradise is in Science. www.sciencemag.org/content/341/6144/332.2.full

14. Reached 9,000 signatures
    15. Aras Nehri Kuş Cenneti kampanyasının dosyasını Başbakan ve 3 bakana verdik.

Çevreci Bilim Adamından Başbakan Erdoğan'a Özel Dosya

Güncelleme : 05 Temmuz 2013 16:33 Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 2'inci Kurultayı Kapanış Oturumu toplantısı dolayısıyla bilim adamlarıyla bir araya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'a Türk bilim adamı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Aras nehri kuş cennetiyle ilgili yaptığı çalışmanın dosyasını verdi. Başbakan Erdoğan, Şekercioğlu'na dosya ile ilgileneceğini söyledi.

16. Turkiye'de ilk kez Aras Nehri Kus Cenneti'nde kullanilan geolocatorlar

Kuşlara mikro takip

TÜBİTAK'ın düzenlediği ve önceki gün sona eren 'Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları Kurultayı'na katılan 130 akademisyenden biri olan Utah Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Çağan Hakkı Şekercioğlu, Türkiye 'de ilk kez geolocator adı verilen 0.7 gramlık aletle küçük ötücü kuşların göçlerini takip ediyor.

17. Yok olan cennette yeni bir kuş türü

Yok olan cennette yeni bir kuş türü - Sabah - 09 Mayıs 2013

Türkiyekuşlarının yarısından fazlası ile binlerce canlıyı barındıran Aras Nehri Kuş Cenneti'ndeki kuş listesine bir tür daha eklendi. "Boz Çıvgın" isimli kuş, baraj nedeniyle yok olma tehlikesi yaşayan Kuş Cenneti'nde ilk kez görüldü. Iğdır'ın Tuzluca ilçesi Yukarı Çıyrıklı Köyü yanında yer alan Aras Kuş Halkalama ve Eğitim Merkezi'nde çalışma yürüten Kuzey Doğa Derneği, "Phyllocopus orientalis" denilen Boz Çıvgın kuşunu, rotasını takip etmek için halkaladı.

Supporters

Reasons for signing

• begüm kılınç KAYSERI, TURKEY
      • about 1 hour ago

Doğadaki tek şımarık canlı insan,canı ister binlerce yıllık sahiplerini bir anda evlerinden eder,misafir olan insanlar aslında...

• melih durgun ANTALYA, TURKEY
      • 1 day ago

çevreciyim

• Oza Efe ANKARA, TURKEY
      • 3 days ago

DOĞAYI ATALARIMIZDAN MİRAS DEĞİL ÇOCUKLARIMIZDAN ÖDÜNÇ ALDIK ...

• CANBERK YILDIZ İZMİR, TURKEY
      • 7 days ago

BIRD HAS LIVED AND BIRD LIVE TILL THE AND OF TIME .

• zafer aydogdu TüRKIYE ANKARA ANKARA, TURKEY
      • 9 days ago

Doğanın geri dönüşü yok maalesef , tüketiğimiz doğa birdaha eskisi gibi asla olmayacak

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.