Adil kullanım kotası yükseltilsin! #adilkullanımkotasıyükselsin @TTNetdestek
  • Petitioning Turk Telekomünikasyon A.Ş.

This petition will be delivered to:

TTNet
Turk Telekomünikasyon A.Ş.

Adil kullanım kotası yükseltilsin! #adilkullanımkotasıyükselsin @TTNetdestek

1. Oğuzhan Ünal
    2. Petition by

Konya, Turkey

Adil kullanım kotası nedir?

Adil kullanım kotası internet aboneliğimiz limitsiz veya kotalı olsun, her paketin kendine ait kotası vardır ve bildiğimiz üzere limitsiz adı altında limit uygulanmaktadır.  25, 50, 100 ve 200 GB olan paketinize göre değişen kotalardır.

Bu kotalar aşılırsa hızımız ister 10mbps ister 100mbps olsun 3mbps'ye düşer. Dijital ortamı kullanan her internet kullanıcısı bu tür kotaları kolayca aşabilir. Üstelik adil kullanım kotası, devreye girdiğinde zaten TTNet üyesi olanlara bildirim yapılmadan sözleşmede tek taraflı değiştirme yapılıp her hangi bir bildirim yapılmamıştır.

Eğer 10mbps hızınız varsa saniyede 1,75 MB veri aktarımı yapabilirsiniz. Şimdi, şöyle düşünelim: elimizde bir öğrenci var ve derslerine yardımcı olacak şekilde videoları 720p kalitesinde izliyor. 10mbps hız ile 1 saatte 4,5 GB kota kullanacaktır.

Youtube ve diğer video servisi sağlayıcılarında, 720p olan sadece 5 dakikalık bir video 80MB'yi aşmaktadır. Öğrencimiz günde 1 saat ders videosunu 720p görüntü kalitesinde izlerse sadece 2 günde 50GB kota dolmuş olur.

Dolayısıyla, normalde 10mbps olan hız 3mbps'ye düşer ve saniyede 1,75MB yerine sadece 0,5MB veri aktarımı yapılır. Bu da 5 dakikalık videoyu, 9 dakika 35 saniyede izlemesine yol açar.

Biz de herkesi düşündük ve bir imza kampanyası başlatmaya karar verdik. Haydi, bir imza da sen at kimse mağdur olmasın.

TTNet kotaları yükseltsin, herkes rahat etsin!

(Ortalama bir internet kullanıcısıysanız video izlemenize gerek kalmadan da kotayı 20 gün gibi kısa bir sürede doldurursunuz)

To:
Turk Telekomünikasyon A.Ş., TTNet
Kotasız diye imzalanan sözleşmelerde tek taraflı (bazı sözleşmelerde sonradan değişmemiş en başta vardır) değişme yapılıp, her hangi bir bildirim yapılmadan kota uygulanmaktadır.

Hepimizin bildiği gibi yasal yollardan dijital ortamı çok kullanan internet kullanıcıları bu kotayı kolayca aşar. TTNet firmasından isteğimiz, adil kullanım kotasını yükseltmesidir.

Sincerely,
[Your name]

Recent signatures

1. Reached 2,500 signatures
    2. Kampanyamızdan ttnet haberdar olsun istemezmisiniz?

Petition Organizer

Sizde imzanızı attıktan sonra "tweetle" butonuna basarak haberdar olmalarını sağlayabilirsiniz

3. Reached 250 signatures
    4. 100 Kişiyiz!

Petition Organizer

Neden 1-2 arkadaşımızada imzalatmayalım ? Hadi sende yaz twitter tag'imize #adilkullanimkotasinahayir

5. Reached 100 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Ahmet Ali Çoban İSTANBUL, TURKEY
      • 7 days ago

Hakkımızı arayın

• Gürkan ATILGAN İSTANBUL, TURKEY
      • 25 days ago

Parayı bastıran 8mbit sınırsızı alabiliyor. Onlara bu hızı hiç bir şekilde kayıp olmadan verebilecek alt yapıya sahipler nasıl oluyosa? Gel gelelim iş bize gelince daha az fiyatla verdikleri "8mbite kadar" dedikleri bir pakedi "alt yapıyı adil kullanmak" bahanesiyle kota koyup sınırlıyorlar. Daha çok para kazanmak için aslında var olan bir şeyi bir üst paket gibi gösterip. Kısıtlısını daha ucuza verip insanlara çektirerek üst pakedi satın almalarını sağlamaya çalışıyolar. 100TL verene alt yapı var, 47TL verene alt yapı yetersiz. Başka bir açıklaması yok bunun. Bildiğin çakallık, dolandırıcılık...

• kamil seyyar SIVAS, TURKEY
      • about 1 month ago

internet kalitesizleşti iyice hemen doluyo hız fazla olunca daha çabuk doluyo hızlara göre akk yükseltilmeli yani şimdikini 10 katı olmalı

• Fatih Özkan TüRKIYE NEVşEHIR NEVşEHIR, TURKEY
      • about 1 month ago

sınırsız olarak aldığım internet hizmetine kota uygulanmasını istemiyorum.

• Mert Hasan Çakırcık İZMIR, TURKEY

yetersiz

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.