VOLEM GLORIETA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA
 • Petitioned Sr. jaume Ciurana i Llevadot

This petition was delivered to:

Tinent d'alcalde de cultura, coneixement, creativitat i innovació
Sr. jaume Ciurana i Llevadot

VOLEM GLORIETA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA

  1. Eugeni Rodriguez
  2. Petition by

   Eugeni Rodriguez

   08004 barcelona, Spain

 1.  
 2.   
December 2012

Victory

El Gobierno municipal de Barcelona (CiU) se ha comprometido a llevar en el pleno del distrito de Ciutat Vella de marzo el cambio de nombre de la Glorieta dels Músics del parque de la Ciutadella para que pase a rememorar a la transexual Sònia Rescalvo, asesinada en el lugar por un grupo de skins en 1991

Sònia Rescalvo Zafra, natural de Burgos, va néixer a l'any 1944, mort assassinada el 6 d'octubre de 1991 a la glorieta del parc de la Ciutadella de Barcelona.
La sònia va sortir de Burgos i es va instal·lar a Barcelona als anys 70, on va arribar a ser una coneguda vedette al Molino de Barcelona.
A l'any 1991, el 6 d' octubre és assassinada per un grup de neo nazis a la Glorieta del Parc de la Ciutadella. La nit de l'assassinat es trovaba amb la seva amiga Doris que, és també brutalment agredida pel grup de neo nazis, que abans de sortir del Parc deixen cec a un indigent que es trovaba a l'hivernacle.
El FAGC i la CGLTB de Catalunya presentan l'acusació popular, acusació a la que es va sumar l'Ajuntament de Barcelona.
Els assassins de la Sònia van ser detinguts mercès a una intensa investigació del Mossos d'Esquadra, cos policial que va portar l'investigació per ordre del jutje, després que no avancés la que feia la Policia Nacional.
A l'any 1993 es fa el judici on es comdena per assassinat els 7 skins.
Al'any 1994 el FAGC insta al Parlament de Catalunya a posar una placa a la Glorieta recordant els fets. Aquesta placa és instal·lada finalment per l'Ajuntament de Barcelona a la mateixa Glorieta.
Vint-i-un anys despres volem que la Glorieta on va ser assassinada porti el seu nom com a Memòria Històrica per al col.lectiu LGTB.

Recent signatures

  News

  1. LLUC SALELLAS CAP DE LLISTA CUP GIRONA REVINDICA A SÒNIA

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   LLUC SALELLAS CAP DE LLISTA CUP GIRONA

   Finalment, deixeu-me que us parli d'un darrer tema. Avui fa 90 anys que moria l’escriptor francès Marcel Proust.. Escriptor homosexual que, com tanta gent encara avui en dia en aquest occident hipòcrita no pot viure la seva sexualitat amb normalitat. Com Proust, com la transsexual Sònia, assassinada per un grup de feixistes fa 21 anys a la glorieta del Parc de la Ciutadella de Barcelona, com les milers de dones víctimes de la violència masclista dia rere a dia als Països Catalans.Per elles, pels que volen viure la seva identitat sexual amb tota llibertat, la CUP també ens presentem al Parlament amb un programa que aposta per la dona, la diversitat d'opció sexual i d'identitat de gènere al centre del projecte transformador. Per garantir unes polítiques públiques per l'avortament lliure i gratuït, per reconèixer socialment el treball domèstic, per empoderar les dones i per unes polítiques de lliure elecció d'identitat sexual i contra el sexisme, l

  2. Reached 300 signatures
  3. ARRIBANT A L'OBJECTIU

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   Ja tenim les signatures previstes en breu augmentarem la quantitat amb el teu suport,A thotom que ha signat moltes gràcies.Encara no tenim la seguretat que es donarà el nom de TRASSEXUAL SÒNIA A LA gLORIETA.
   El divendres hi serem a la glorieta a partir de les 13h a l' acte convocat pel diari 20 minuts on més de 100 entitats parlaran sobre les seves revincicacions SPEAKERS CORNERShare your latest development here.

  4. Reached 250 signatures
  5. TRANSMARIKABOLLOFOBIA

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer
   Transmarikabollofobia: 2.1 De Sónia a Maro

   Parte 2 del video transmaricabollofobia. Transmarikabollofobia: 2.1 De Sónia a Maro by Gorn. Watch it on Myspace Videos.

  6. FRONT D'ALLIBERAMENT GAI DE CATALUNYA FAGC

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   Només hi ha uns jardins al nomenclatror amb referènia LGTB, "ELS JARDINS DE SAFO" cal que el brutatl assassinat de la transsexual Sònia formi part de la memòria històrica per no tornar a repetir episodis de transfòbia extrema.La Sònia mereix el nostre reconeixement.Ni oblit ni perdó
   Share your latest development here.Share your latest development here.

  7. "Glorieta de la transsexual Sònia"

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   Queremos que la glorieta donde la transexual Sònia fué asesinada por un grupo de fascistas lleve su nombre "GLORIETA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA"Por favor firma la petición.Gracias

   We want the circus-place names- where the transsexual Sonia was murdered by a group of fascists bearing the name of "TRANSSEXUAL SÒNIA" Please sign the petición.thanks.Share your latest development here.

  8. VOLEM GLORIATA DE LA TRANSSEXUAL SÒNIA

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   Rompe Armarios: "JARDINS DE SAFO" ÙNICA REFERÈNCIA LGTB AL NOMENCLATOR DE BARCELONA FRUIT CAMPANYA LESBIANES FEMINISTES

   El nom va ser posat mercés a una intensa campanya del Grup de Lesbianes Feministes de Barcelona Els jardins es troben a un patí interior de l' Eixample Av.

  9. El 21 de novembre es pren la decisió

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   El 21 de novembre es reuneix la comissió que decideix els noms que portan els carrers de la ciutat.

  10. El 9 de novembre estarem a la glorieta a les 14h

   Eugeni Rodriguez
   Petition Organizer

   Al nomenclator de Barcelona només hi ha una referència lgtb "JARDINS DE SAFO" la glorieta de la transsexual Sònia ha de dignificar la memòria històrica colectiva i la LGTB.Ni oblit ni perdó.

  11. Reached 100 signatures

  Supporters

  Reasons for signing

  • Adela Guerrero López ISLAS BALEARES, SPAIN
   • almost 2 years ago

   Porque una atrocidad así, no debe ser olvidada. Sónia merece que la recuerden.

   REPORT THIS COMMENT:
  • Eugeni Rodriguez 08004 BARCELONA, SPAIN
   • almost 2 years ago

   No podemos permitir que el asesinato de Sònia a manos del fascismo quede en el olvido.

   REPORT THIS COMMENT:
  • Sergio Herrero BARCELONA, SPAIN
   • almost 2 years ago

   Porque nunca hay que olvidar

   REPORT THIS COMMENT:
  • Ramon Sola Puig BARCELONA, SPAIN
   • almost 2 years ago

   History, justice.

   REPORT THIS COMMENT:
   • almost 2 years ago

   Para que se recuerde que las injusticias, las xenofobias y el mal gratuito hacia las personas, sea cuales sean sus orientaciones, no conducen a nada bueno!

   REPORT THIS COMMENT:

  Develop your own tools to win.

  Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.