×
You seem to have had an issue loading this page or you have javascript disabled, which may cause problems while using Change.org. To avoid any further inconvenience, please enable javascript in your browser and refresh this page.
Saving Cat Tien National Park by Stopping 2 Hydropowers Dong Nai 6 & 6A
  • Petitioned Vietnam Government and Congress

This petition was delivered to:

Chính phủ và Quốc hội Việt Nam
Vietnam Government and Congress

Saving Cat Tien National Park by Stopping 2 Hydropowers Dong Nai 6 & 6A

1. SavingCatTien National Park
    2. Petition by

Hanoi, HCMC, Dong Nai, Viet Nam

If the two damaging hydropowers i.e. Dong Nai 6 and Dong Nai 6A are approved for building, then they will surely destroy and kill the Cat Tien National Park

Nếu hai thủy điện Đồng Nai 6 và Đồng Nai 6A được chấp thuận cho đầu tư xây dựng, thì chúng chắc chắn sẽ xâm hại, phá hoại, phá hủy và dần giết chết/tiêu diệt Vườn Quốc gia Cát Tiên

Recent signatures

1. Natural treasures of Vietnam

Petition Organizer

With 64 lively photos by many photographers about nature, animals, plants and people in Cat Tien National Park, the photo exhibition “impression of Cat Tien” was held in Ho Chi Minh City on December 16, drawing many viewers. http://www.cpv.org.vn/cpv/Modules/News_English/News_Detail_E.aspx?CN_ID=561318&CO_ID=30438

2. The Appraising Council of MONRE starts meeting 28.11.2012

Dear All,
      This morning the Appraising Council of MONRE begins its meeting to evaluate the EIAs of these two ridiculous hydroplants. Let’s wait for the Council’s decision this evening on public media!
      Best regards
      STC

3. Thư Ủng hộ Kiến Nghị của Nhóm Yêu quý Bảo vệ Rừng Cát Tiên

Petition Organizer
      SavingCatTienNationalPark: Thư Ủng hộ Kiến Nghị của Nhóm Yêu quý Bảo vệ Rừng Cát Tiên

Thư Ủng hộ Kiến Nghị của Nhóm Yêu quý Bảo vệ Rừng Cát Tiên Ngày 11, tháng 11, năm 2012 Thân gởi Nhóm Yêu quý Bảo vệ Rừng Cát Tiên Chúng tôi là những người Việt từ khắp nơi trên thế giới quan tâm đến sự phát triển bền vững, bảo tồn di sản văn hóa, bảo vệ môi trường sống và gìn giữ tài nguyên thiên nhiên của đất nước.

4. TRÒ MÈO VỜN CHUỘT? - CỐ ĐẤM ĂN XÔI XÔI CÓ HỎNG?

Petition Organizer

SavingCTNP - Như quý vị đã biết, ngày mai 8/11/2012 tại Khách sạn Công Đoàn – 14, Trần Bình Trọng, Hà Nội, sẽ diễn ra HỘI THẢO CÁC KHUYẾN NGHỊ QUÁ TRÌNH RA QUYẾT ĐỊNH CỦA ỦY BAN THẾ GIỚI VỀ ĐẬP (WCD), trong đó có thuyết trình “Thủy điện Đồng Nai 6 &6A: Nhận xét của Mạng lưới Sông ngòi Việt Nam (VRN) về báo cáo đánh giá tác động môi trường” của TS Lê Anh Tuấn.

Cùng thời gian trên, diễn ra một sự kiện sau đây: Tại Ballroom 3, Lầu 01, Khách sạn Melia, 44 Lý Thường Kiệt, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Công ty Cổ phần Tập đoàn Đức Long Gia Lai cũng tổ chức họp báo công bố thông tin về hai dự án thủy điện Đồng Nai 6&6A.

Không rõ đây là ngẫu nhiên hay chủ ý?
      Trò Mèo vờn Chuột chăng?

5. Vietnam's development quagmire Thanh Nien 26 Oct 2012

Petition Organizer

"When power and money talk, environmental conservation has no chance of winning incase the collective awakening of grass roots, the collective spritual power strong enough to stop/win them”

Vietnam latest news - Thanh Nien Daily | Vietnam's development quagmire

Reckless pursuit of growth and pandering to interest groups has put nation's sustenance at risk This handout picture released on October 5 by Animals Asia shows one of two rescued bear cubs in a cage after they were seized from smugglers.

6. Bốn ngàn (4.000) người đã ký Kiến nghị! ^^

Kính chào Quý vị,
      Chúng tôi xin phép thông báo là, vào lúc 13h43’ chiều nay ngày 26/10/2012, anh Nguyen Le ở Việt Nam là người thứ 4000 ký vào Kiến nghị Dừng 2 Dự án Thủy điện Đồng Nai 6 và Đồng Nai 6A xâm hại VQG Cát Tiên.
      Kính nhờ quý vị giúp Kiến nghị lấy thêm được thêm hàng vạn chữ ký nữa!
      Một cách dễ dàng để lan tỏa Kiến nghị và công cuộc chính nghĩa này, là đăng tải, gửi Link Petition đến các mạng xã hội của quý vị, và đề nghị bạn bè của quý vị làm tương tự. . Hãy lan tỏa Kiến nghị ngay bây giờ!
      Xin cảm ơn rất nhiều!
      Nhóm Yêu quý Bảo vệ Rừng Cát Tiên
      (Love and Save Cattien National Park Group)
      Email: nationalpark.savingcattien@gmail.com /
      Website: http://savingcattiennationalpark.blogspot.com/
      Facebook: www.facebook.com/SavingCatTienNP

7. 4000th person to sign "Vietnam Government and Congress: Saving Cat Tien Nat

Dear Supporters

We would like to inform you, that today 1:43PM 26/Oct/2012 Nguyen Le from Viet Nam is the 4000th person to sign "Vietnam Government andCongress: Saving Cat Tien National Park by Stopping 2 Hydropowers Dong Nai 6 andDong Nai 6A."

Please help to keep our petition going.

An easy way to spread the word about our Petition and our cause is to post it to your social networks, and encourage your friends to do the same. Share our Petition now!

Thank you very much, and best regards

Saving CTNP Group

8. Reached 4,000 signatures
    9. VTV Vietnam Television tells about 2 risky Hydropwers DongNai6 in CTNP

Petition Organizer

Kính mời xem Video thời sự VTV tối 12/10/2012 nói về thủy điện ĐN6 & ĐN6A tại đây: http://www.gotivi.com/2012/10/thoi-su-vtv-ngay-12-thang-10-nam-2012.html

Thời sự VTV ngày 12 tháng 10 năm 2012, Xem Video CLip "Full" | Gotivi.com

Thời sự VTV ngày 12 tháng 10 năm 2012 Xem Video Clip - Gotivi.com - Xem truyền hình Việt Nam trên toàn thế giới.

10. Reached 3,000 signatures
    11. Approx. 3000 supporters today! ^^ Thank you all!

Dear all,
      Tin nóng ve thuy dien xam hai Cat Tien
      Hôm nay bắt đầu vào ngày thứ năm (sau bốn ngày) từ khi công bố lấy chữ ký kiến nghị của nhóm "Yêu quý Bảo vệ Cát Tiên" , sáng nay đã có hơn 2700 chữ ký ủng hộ việc đề nghị thủ tướng ra quyết định dừng hai dự án xâm hại vùng lõi khu bảo tồn và đe doạ Ramsar, đe doạ di sản, di tích quốc gia đặc biệt.
      Nhóm "Yêu quý Bảo vệ Cát Tiên" chuẩn bị sớm có công bố tóm tắt phản biện chính thức của nhóm gửi QH và Chính phủ cùng quý ban ngành liên quan. Kính mong quý vị đón đọc và chia sẻ.
      Love and Peace,
      Nguyễn Huỳnh Thuật,
      Vườn Quốc gia Cát Tiên (Cat Tien National Park, Vietnam)

12. Reached 2,500 signatures
    13. Bị kiểm điểm vì gửi tâm thư lên Chủ tịch nước!

Petition Organizer

Chúng tôi kịch liệt phản đổi việc Anh Nguyễn Huỳnh Thuật bị VQG kiểm điểm vì gửi tâm thư lên Chủ tịch nước

We strongly oppose the bullying/repression to Mr. Nguyen Huynh Thuat by related authorities, just because he sent a Petition to the State President!

Bị kiểm điểm vì gửi tâm thư lên Chủ tịch nước | Thời sự trong nước | Người Lao Động Online

Chủ Nhật, 07/10/2012 23:52 Đầu tháng 9-2012, ông Nguyễn Huỳnh Thuật, cán bộ Phòng Nghiên cứu khoa học và Hợp tác quốc tế Vườn Quốc gia (VQG) Cát Tiên, viết một bức thư gửi Chủ tịch nước Trương Tấn Sang với nội dung mong Chủ tịch nước "cứu" VQG khỏi hai dự án thủy điện Đồng Nai 6 và 6A (Báo Người Lao Động đã trích đăng trên số báo ngày 3-9).

14. Reached 500 signatures
    15. 500 supporters today! ^^

Petition Organizer

Our Petition today has almost 500 supporters, just on 2nd day!
      Hôm nay, chỉ sang ngày thứ 2, Kiến nghị đã có gần 500 người ký tên:

Please continue inviting friends to sign. Emailing your contacts is the best way to get more signatures on the Petition / Xin hãy tiếp tục mời (bằng cách gửi email) bạn bè ký tên. Thank you!!

Vietnam Government and Congress: Saving Cat Tien National Park by Stopping 2 Hydropowers Dong Nai 6 & 6A

16. Reached 250 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Florian Klingel ST. GALLEN, SWITZERLAND
      • 10 months ago

I visited Cat Tien National Park several times and it is currently the best protected park in Vietnam (eventhough still not protected enough, as the recent killing of the last Rhino has sadly shown) and I enjoyed very much the scencery and wildlife. It would be a big shame for Vietnam's government and a big loss to Vietnam's people if this treasure is destroyed for short sighted profits.

• 11 months ago

tres important pour moi pour eux

• Mike O'Rinel FRANCE
      • about 1 year ago

It is not important it is essential !

• about 1 year ago

I am of those who call for more respect for our planet

• Eric Jones HO CHI MINH CITY, VIET NAM
      • about 1 year ago

I've been to what's left of Cat Tien. I'd like to see it as good or better next time I visit it!

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.