• Petitioning Hülya Kaya

This petition will be delivered to:

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı, İBB
Hülya Kaya
Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Kadir Topbaş

Taksim için daha iyi bir proje istiyoruz! #GeziParkiiçinTaksime #AyağaKalk #DirenGeziParki

1. Petition by

Herkes İçin Mimarlık

Taksim değişiyor. İstanbul’un yıllardır problemli olan en önemli meydanı üzerine yeni bir proje yürürlüğe kondu. Fakat, İstanbullular projenin detaylarını sadece basına dağıtılan videodan öğrenebiliyor.

Bu durum proje hakkında doğru-yanlış bilgilerin dolaşmasına sebep oluyor. Söz konusu videodan Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesildiği, yerine kışla binasının yapıldığı ve araç yolunun yeraltına alındığı anlaşılıyor.

Gezi Parkı’nın yerine ne gelecek? Yayalar için nasıl bir düzenleme yapılacak? Meydanın etrafında ne gibi düzenlemeler yapılacak? Bisiklet yolları olacak mı? Bunlar gibi pek çok soru cevapsız kalıyor.

Biz, Taksim Projesi’nin de dünyadaki emsalleri gibi Sivil Toplumun, Akademisyenlerin, Mimarların ve Şehir Planlamacılarının da şeffaf biçimde Projeye destek verebilecekleri ve toplum yararına projenin bazı kısımları hakkında fikirlerini dile getirebilecekleri bir proje düzeni olması gerektiğine inanıyoruz. Kadir Topbaş’tan bu talebimize kulak vermesini istiyoruz.

Taksim için bir değişim gereklidir. Şehrimizin can damarı olan Taksim Meydanı’na hepimizin  çok daha huzurlu bir şekilde çıkabilmesi için, hepimizin katılımıyla gerçekleşen bir proje işleyişi istiyoruz.

Bir an önce cevabı belli olmayan konuların açıklanması ve projenin inşaatı derinleşmeden toplum yararına gerekli gözden geçirmenin yapılabilmesi için acilen desteğine ihtiyacımız var.

Taksim hepimizin; trafikte bekleyenin, sabah okula, işe yetişmeye çalışanın, balkonda oturup mahalleliyle konuşanın, ramazanda iftar çadırında orucunu açanın, sokakta simit satanın, parkta top oynayanın, boğazda balık tutanın... Kısacası hepimizin.

Biz İstanbullular, Taksim’i hep beraber yenileyebiliriz. Hepimiz bu sürece dair olup sözümüzü söyleyebiliriz.

Bu kampanyaya imza atarak Taksim Projesi sürecine katılmak için, Taksim’de hepimizin katkısı olduğu bir çalışmanın yapılması için destek verin. Kampanyayı herkesle paylaşın ve Taksim Meydanı üzerindeki söz hakkınızı alın.

Recent signatures

1. Reached 50,000 signatures
    2. Gezi Parkı İcinTaksime

Herkes İçin Mimarlık Derneği , “Change.Org” uluslararası kampanya platformunda “Taksim için daha iyi bir proje istiyoruz! Gezi Parkı İcinTaksime” başlığıyla kampanya başlattı.

3. Reached 15,000 signatures
    4. Gezi Parkı'ndan mesaj: Mesele sadece ağaç değil

Gezi Parkı'ndan mesaj: Mesele sadece ağaç değil - Radikal Türkiye

İSTANBUL - Gezi Parkı'nda pazartesi akşamı başlayan direnişte eylemciler, parkta olma sebeplerinin doğru anlaşılmasını istiyor. ''İnci Pastanesi'nin yıkımına karşı mücadelenin 'profitorol'e, Emek Sineması eylemlerinin 'tarihi bina'ya ve Gezi Parkı dayanışmasının da 'ağaçlar'a indirgenmesi, meselenin özünü yitirmek'' diyorlar. Fotoğrafı uluslarası basın tarafından paylaşılan 'kırmızı elbiseli' şehir plancısı Ceyda Sungur da meselenin kendisine indirgenmesinden rahatsız.

5. Gezi Parkı eylemcilerinden Erdoğan'a teşekkür

Gezi Parkı eylemcilerinden Erdoğan'a teşekkür - Radikal Türkiye

Radikal.com.tr - Taksim Yayalaştırma Projesi'ni yürüten firma görevlilerinin, önceki gece Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçları sökmeye başlamasının ardından bölgeye gelen aktivistlerin parktaki bekleyişi ikinci gününde de devam ediyor. Önceki gece Gezi Parkı'na yönelik ilk inşaat hamlesinin ardından parka gelen ve geceyi burada geçirdikten sonra dün de şirket yetkilileri ve polisle karşı karşıya gelerek ağaç sökümünü engelleyen aktivistler ikinci geceyi de geçirdikleri Gezi Parkı'nda basın açıklamaları yaptı.

6. Reached 12,500 signatures
    7. Gezi Parkı'nda direnişe polis müdahalesi

Taksim Gezi Parkı'nda gece yarısı başlayan yıkım çalışmalarına karşı, bölgenin kamusal alan olarak kalmasını talep eden ve gece çadır kurarak direnişe geçen gruba polis müdahale etti. Gezi parkının ağaçları tek tek sökülüyor.

8. Reached 8,000 signatures
    9. Erdoğan cumhuriyeti: Kim takar üst kurulun Taksim kararını!

Başbakan Erdoğan’ın Taksim Projesi ile ilgili yaptığı son açıklama Türkiye’de hukuk ve yasaların geçerliliğinin Erdoğan’ın iki dudağı arasına baktığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Başbakan Erdoğan Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya’ya yapacağı ziyaretler öncesinde uçakta gazetecilerin sorularının yanıtladı.

Biz de reddi reddedeceğiz

10. Taksim'in ağaçları 'taşınıyor'

Tünel kazısı için Cumhuriyet Caddesi'ndeki asırlık ağaçlar kesiliyor. İBB, '66 ağaç Çağlayan'daki Abide-i Hürriyet Parkı'na taşınacak' derken peyzaj mimarları, 'Bu yaştaki ağaçlar bu şekilde taşınamaz, ölür' diyor.

11. Reached 7,000 signatures
    12. Reached 6,000 signatures
    13. Tünel elle kazılacak

Kurulun 10.10.2012 tarihli kararı doğrultusunda ihaleyi kazanan Kalyon İnşaat yetkilileri İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne davet edildi. İnşaat yetkililerine projeye başlayabilmeleri için müze arkeologlarının alanda el yordamıyla sondaj kazıları yapması gerektiği, kazılar sonucunda kültür varlığına rastlanıldığı takdirde kazı alanının genişletileceği ve iş makinesinin girmesine kazı bitene kadar izin verilmeyeceği aktarıldı. Kalyon İnşaat yetkilileri duydukları karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Onlar müze denetimindeki kazı kararıyla, çalışan iş makinelerinin başında bir müze yetkilisi bulunacağını düşündüklerini, arkeologların elle kazması halinde 8 ayda projenin bitmesinin mümkün olmadığını ilettiler. Müze yetkilileri de kurul kararını uygulamak zorunda olduklarını ifade ettiler.

14. Reached 5,000 signatures
    15. İTÜ Mimarlık ve Şehir Planlama öğrencileri Taksim projesini 'uygulamalı' ol

İTÜ Mimarlık ve Şehir Planlama öğrencileri Taksim projesini 'uygulamalı' olarak anlattılar

Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama öğrencileri Taksim projesinin yağmalama ve "yayasızlaştırma" projesi olduğunu hazırladıkları çalışmalar ile anlattılar. Öğrenciler çalışmalarıyla projenin ranta hizmet

16. Reached 1,000 signatures
    17. Taksim Dayanışması Taksim için Nöbete Çağırıyor

Herkese merhaba,

Taksim Dayanışması, Taksim Yayalaştırma Projesi'ne dur demek, Taksim'e sahip çıkmak için 4 Kasım Pazar günü saat 17.00’de Taksim Meydanı PTT önünde nöbete çağırıyor.

18. Reached 750 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Cahit Yılmaz İSTANBUL, TURKEY
      • about 14 hours ago

Kanunlara saygı ve hukk devleti istiyorum

• ozan dedeköy Турция Измир, TURKEY
      • 5 months ago

çünkü yaşadığım ülkemde her yer benim için çok değerli

• ahmet hazer TüRKIYE BURSA BURSA, TURKEY
      • 5 months ago

DİRENİŞLER KUTSALDIR.İNANÇLI DURUŞ VE EMEKTİR.TAKSİM DE AYNI GÜZELLİKLERİ PAYLAŞTIĞI İÇİN,,,,TAKSİMİN BUNU HAKETTİĞİ İÇİN CANI GÖNÜLDEN TÜM DEVRİMCİ DUYGULARIM İLE DESTEKLİYORUM.LAİK DEMOTRATİK SOSYAL HUKUK DEVLETİ OLAN CUMHURİYETİMİZE TAKSİM SİMGE OLDUĞU İÇİN GEREKİRSE ÖLÜMÜNE DESTEKLİYORUM..DENİZLER VE TÜM DEVRİMCİLERİ DE SAYGIYLA ANIYORUM.....

• ahmet çağıldak ISTANBUL, TURKEY
      • 5 months ago

Cahillerin de daha yaşanibilir bir kent hakları olduğu için; onlara rağmen, onlar için!..

• Ayse Sakarya İSTANBUL, TURKEY
      • 6 months ago

Bu şehirde yaşadığım için çok önemsiyorum

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.