#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavaşaHayır
  • Petitioning Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM

This petition will be delivered to:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, TBMM

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavaşaHayır

1. ozge akkaya
    2. Petition by

ozge akkaya

istanbul, Turkey

Radyodan tezkerenin meclisten geçtiği haberini duyunca dehşete düştüm. Aynen Suriye ve Akçakale'de ölenlerin haberini duyduğumda hissettiğim gibi. Bu haber, dostlarımın, ailemin ve tüm insanlığın barış içinde yaşadığı bir dünyaya özlemimi bir kat daha artırdı. Doğacak çocuğumun gözlerini barış dolu bir dünyaya açmasını istiyorum. Savaşların ardında bıraktığı kan ve gözyaşı bugüne kadar hiçbir sorunu çözmedi. Kanı kanla temizlemeye çalışmak barışı getirmiyor. Bu kararı insan onuruna aykırı buluyor, barışı ancak barışçıl yollarla getirebileceğimize inanıyorum. Bu savaşı durdurmak için, sesimizi yükseltip, hep beraber, herkes için BARIŞ diyelim. Barış diyenlerin ne kadar çok olduğunu göstermek için bu kampanyaya imzanla destek ver.

Recent signatures

1. Reached 10,000 signatures
    2. Son yayınlanan birleşmiş milletler raporu bu konuda

Uygar Özesmi
      Director, Eastern Europe and West Asia
      International Day for Preventing the Exploitation of the Environment in War and Armed Conflict - 6 November

Though mankind has always counted its war casualties in terms of dead and wounded soldiers and civilians, destroyed cities and livelihoods, the environment has often remained the unpublicized victim of war.

3. Reached 2,000 signatures
    4. KAGİDER bu savaşın toplumsal meşruiyet zeminini sorguluyor!

Uygar Özesmi
      Director, Eastern Europe and West Asia

Türkiye'de çalışan, iş üreten, kadın güçlenmesi için faaliyet gösteren girişimciler olarak biz KAGİDER üyeleri, ülkemizin bir süredir içine sürüklendiği, vatandaşlarımızın can ve mal kaybına uğradığı ve gittikçe yönetilmesi güç hale gelen bu şiddet ortamına bir son verilmesini talep ediyoruz.

Şiddet taraftarlarının beslediği bu çatışma ortamının dozu gittikçe artırılmaktadır. Bölgede savaş ortamı bir süredir devam etmekte iken, hem ulusal hem de uluslararası dengelerin etkisi ile yaratılan şiddetin sadece karşılıklı olumsuz duyguları ve düşünceleri beslediğini, toplumsal ayrışmayı hızlandırdığını ve ölümlerin yeni ölümleri getirdiğini biliyoruz. Ülkemizin bu ölüm oyununa alet olmasını istemiyoruz.

KAGİDER olarak hiçbir savaşı ve sonuçlarını sahiplenmiyor, her koşulda barışı savunuyoruz.

Saygılarımızla,

KAGİDER Yönetim Kurulu adına
      Başkan
      Gülden Türktan

5. Reached 250 signatures

Supporters

@burhansesen

Oct 07, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/i1kiBuy3 via @change

burhansesen
    8.61k followers

@hurnalist

Oct 07, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/3HiRSO9z @change aracılığıyla

sadettin ateş
    2.01k followers

@hulyakarakas

Oct 07, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/YrY03Gge @change aracılığıyla

Hulya Karakas
    1.91k followers

@edihvet

Oct 07, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/x859iSJe @change aracılığıyla

sebnem sonmez
    37.8k followers

@IrmakUnalKrbck

Oct 08, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/JOVUvykQ via @change

Irmak Unal
    4.47k followers

@emrekkinay

Oct 07, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/xCWnB7z8 @change aracılığıyla

emre kinay
    35.1k followers

@KaygusuzSema

Oct 06, 2012

#Suriye ile savaş istemiyorum, Suriye sorunu barışla çözülsün! #SavasaHayir http://t.co/yXNRso6d @change aracılığıyla

Sema Kaygusuz
    7.79k followers

Reasons for signing

• Doğanay ŞENGÜL MANISA, TURKEY
      • 3 days ago

ADALET

• neşe topal TüRKIYE BARTıN BARTıN, TURKEY
      • 3 days ago

suriyeli gençler ülkelerinden kaçmışlar bizim mehmetler onlar için neden ölsünler

• yasemin erkut ISTANBUL, TURKEY
      • 5 days ago

Neden savaşıyoruz? Sonucu sıranın bize gelmesine dönüşebilecek, insanlarımız ölecek, neden kendi başımıza başkasının ülkesine gireceğiz, gizli amaçlı heveslerle o devleti zayıflatıp, parçalanmasını sağlayacağız, neden? Bu kadar aptal değil bu halk.

• nurcan karadağ TüRKIYE İSTANBUL, TURKEY
      • 6 days ago

komşularımızla savaş istemiyorum

• Anita Kanitz STUTTGART, GERMANY
      • 7 days ago

The fundamentalist seeks to bring down a great deal more than buildings. Such people are against, to offer just a brief list, freedom of speech, a multi-party political system, universal adult suffrage, accountable government, Jews, homosexuals, women's rights, pluralism, secularism, short skits, dancing, beardlessness, evolution theory, sex. There are tyrants, not Muslims.

United Nations Secretary-General Kofi Annan has said that we should now define ourselves not only by what we are for but by what we are against. I would reverse that proposition, because in the present instance what we are against is a no brainer. Suicidist assassins ram wide-bodied aircraft into the World Trade Center and Pentagon and kill thousands of people: um, I'm against that. But what are we for? What will we risk our lives to defend? Can we unanimously concur that all the items in the preceding list -- yes, even the short skirts and the dancing -- are worth dying for?

The fundamentalist believes that we believe in nothing. In his world-view, he has his absolute certainties, while we are sunk in sybaritic indulgences. To prove him wrong, we must first know that he is wrong. We must agree on what matters: kissing in public places, bacon sandwiches, disagreement, cutting-edge fashion, literature, generosity, water, a more equitable distribution of the world's resources, movies, music, freedom of thought, beauty, love. These will be our weapons. Not by making war but by the unafraid way we choose to live shall we defeat them.

How to defeat terrorism? Don't be terrorized. Don't let fear rule your life. Even if you are scared.”

― Salman Rushdie, Step Across This Line: Collected Nonfiction 1992-2002

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.