Sokak Hayvanları İçin  Önerilen Ölüm Kamplarını Durdurun
  • Petitioning Recep Tayyip Erdoğan

This petition will be delivered to:

Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan

Sokak Hayvanları İçin Önerilen Ölüm Kamplarını Durdurun

1. Animal Lover
    2. Petition by

Animal Lover

London, United Kingdom

Hayvanseverler ve hayvan haklarını koruma organizasyonları, hükümetin oldukça kapsamlı olan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe gitme önerisi karşısında şoka girdi ve oldukça öfkelendi.
Gizlilikle hazırlanan ve 2012 Eylül ayında meclise sunulan yasa tasarısı eğer kabul edilirse bu, Türkiye’deki bütün sokak hayvanları için yavaş ve acılı bir ölüm anlamına gelecek!
Hükümetin politikalarında 180 derece döndüğünü gösteren bu plan, şu anda mevcut olan "Yakala, Kısırlaştır ve Serbest Bırak" programını ortadan kaldırmaya niyetleniyor. Bunun yerine BÜTÜN sokak hayvanlarının (kediler de dahil) belediyelerce toplatılıp adına “Doğal Hayat Parkları” dedikleri yere koyulmasını öneriyor.
Bu kulağa hoş geliyor olabilir ama bu parklar tellerle çevrili, muhtemelen ormanlık arazilerde yer alacak. Bunlar nüfusun yoğun olduğu bölgelere uzak kalacağı için hayvanlar kendi kaderleriyle başbaşa kalacak. Açlıktan ölmeyenler, muhtemelen kısıtlı yiyecek kaynağı yüzünden çıkan kavgalarda yaralanacak ve hayvanlar arasında hastalıklar hızla yayılacak.
Şu anda belediyelerin çoğunda bu hayvanlara layıkıyla bakacak ya da kısırlaştıracak bir veteriner yok. Hatta bazı belediyeler kendi bünyelerindeki hayvan barınaklarına bile doğru düzgün bakamıyor. Hal böyleyken, şehir merkezinden uzak bu parklarla kim ilgilenecek? Hayvanların haklarını gözetmek ya da gerçekten oraya götürülüp götürülmediklerini bilmemize imkan olmayacak! Sonunda bu “parklar”ın toplama kamplarından farkı kalmayacak.
Eğer hayvanları seviyor ve Türkiye’yi önemsiyorsanız LÜTFEN devlete ne kadar büyük bir hata yapmak üzere olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu gösterin!

Bu yasa değişikliğini etkileyecek güce sahipsiniz. Lütfen bu kampanyayı imzalayarak bu konuya karşı koyan binlerce insana destek verin.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler,

Recent signatures

1. Reached 4,000 signatures
    2. Kısırkaya’da yeni bir Hayırsız Ada mı doğuyor?

Animal Lover
      Petition Organizer
      Güzin Abla | Kısırkaya'da yeni bir Hayırsız Ada mı doğuyor?

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı henüz yasalaşmadı ama bu değişiklik için hazırlanan 20 bin köpeklik 'dev barınak' bitme aşamasında. Buranın bir köpek yok etme merkezi olarak hazırlandığını düşünüyoruz.

3. Reached 1,500 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Cüneyt Uğur Şanlı TüRKIYE BURSA BURSA, TURKEY
      • 20 days ago

çünkü onların da bizim gibi canları var ve onların da bizim kadar yaşama hakları var

• Cazzibe k Kinaş İZMIR, TURKEY
      • about 1 month ago

Hayvanlarında yaşam hakkı var

• Charp Shenol ANKARA, TURKEY
      • 2 months ago

Hayvanlar da tıpkı bizim gibi birer canlı. Size böyle yapıldığını düşünün. Aç, susuz kalıp sokaklarda karşıdan karşıya zor geçmek, birinin kapısına gidince tekme yemek, ya da hiç bir şey yapmadığınız halde öldürülmek. İşte bu yüzden bende ölüm kamplarının durdurulması için bu kampanyaya imza attım ve yapabilseydim tekrar tekrar atardım!

• murat durmaz İSTANBUL, TURKEY

öldürmelerimi asla istemem

• Cenap Börühan IZMIR, TURKEY
      • 2 months ago

Sayfayı kim düzenlemiş ise İsim,Soyad yazmış..İsim,Soyad olmaz..Ya isim,soyisim olur,ya da ad,soyad olur.Biraz dikkat..Lütfen.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.