Schimbarea formei de guvernamant din Romania in Monarhie constitutionala
  • Petitioned Parlamentul European

This petition was delivered to:

Parlamentul European
Parlamentul Romaniei

Schimbarea formei de guvernamant din Romania in Monarhie constitutionala

1. Claudiu Adrian
    2. Petition by

Bucharest, Romania

Catre: Parlamentul Romaniei

Noi, poporul roman, cerem dezbaterea si efectuarea unui referendum national privind schimbarea regimului politic din Romania, in Monarhie Constitutionala.

Regimul republican de guvernamant este un gres total, nu doar Romania este un astfel de exemplu. Acest regim ne-a fost impus, imaginea Regelui si a Regatului Roman au fost sistematic distruse timp de 45 de ani de dictatura comunista.

Consideram ca monarhia este singura solutie pentru redresarea Romaniei, pentru impunerea unui standard moral ridicat. Daca si dvs. doriti binele acestei tari, urgentati dezbaterea si efectuarea acestui referendum national.

E timpul sa asezam lucrurile la locul lor, ca tara noastra sa fie un nume in Europa si in lume, sa fim un popor civilizat si educat, ca Regelui sa i se faca dreptate, o dreptate istorica si morala, ca poporului nostru sa i se redea ceea ce i s-a furat, drumul spre succes.

Scurt istoric:

In 1947 statul roman ne-a fost "furat" in mod brutal si modificat de catre puterea comunista. Regele Mihai I a fost nevoit sa abdice fiind santajat de catre reprezentantii partidului comunist cu uciderea celor peste 1000 de studenti ce s-au opus regimului in anul acela. Regele Mihai nu si-a putut asuma responsabilitatea  pentru 1000 de oameni, spunand, citez "Nu va curge sange din cauza mea", decizand sa semneze actul de abdicare (trebuie mentionat ca din 1944 regele a fost nevoit sa indure sicane, presiuni uneori extrem de puternice din partea comunistilor).

Dupa abdicarea din 1947 (abdicare care nu a fost niciodata validata de Parlament) si parasirea imediata tarii au urmat o serie de interventii la puterile occidentale pentru semnalarea faptelor (astfel regele a ajuns in cancelariile multor puteri occidentale) insa nu s-a putut rezolva nimic. Un mic grup a ramas in exil alaturi de regele Mihai incercand sa ajute Romania cum se poate, fara sa-i afecteze locuitorii (stiute fiind conditiile).

Acuzatiile ce i s-au pus in carca regelui cum ca ar fi sustras din tara la plecarea sa sume importante de bani s-au demonstrat un fals, regele plecand pe fuga din Romania. De asemenea a avut atati bani cat sa traiasca normal in Elvetia (bani care s-au terminat rapid, regele ducand in Elvetia un trai normal (era pilot de avion, iar in timpul liber se ocupa de gospodarie ca orice om normal).

Caderea comunismului a aratat adevarata fata a actualilor "democrati" ai Romaniei. Regele a primit acordul sa revina in tara cu greutate si dupa venirea triumfala in Bucuresti (1 milion de oameni l-au intampinat, iar regele a fost a doua persoana din istorie care a trecut pe sub Arcul de Triumf cu masina) i s-a interzis venirea in Romania pana in 1995, reprimind cetatenia romana abia dupa venirea la putere a lui Emil Constantinescu, in 1996.

Din fericire pentru poporul nostru si prestigiul Romaniei, Casa Regala a Romaniei are o agenda foarte incarcata prin care reprezinta interesele nationale, o agenda atat de incarcata incat din pozitia lor actuala au facut mai mult pentru Romania decat orice alt minister din 1990 si pana in prezent.

www.familiaregala.ro
Familia Regala pe facebook: https://www.facebook.com/pages/Familia-Regala-a-Romaniei/164437050270956

Recent signatures

1. Reached 100 signatures
    2. A furat regele?

Petition Organizer

Cine spunea ca regele a furat din tara la plecare, minte. Acest film dovedeste ce viata a avut regele in exil. (dupa minutul 4)

3. Regandim Romania

Petition Organizer

Interviu cu Principele Radu al Romaniei.

4. Din dragoste de tara - interviu

Petition Organizer

Din dragoste de tara - interviu

5. Familia Regala a Romaniei - Palatul Buckingham și Castelul Windsor

Petition Organizer

Majestatea Sa, Regele Mihai este fara doar si poate unul dintre preferatii Elisabetei a II-a a Marii Britanii. Fostul suveran al Romaniei a participat, vineri, la un dineu de gala, organizat cu prilejul jubileului de diamant al Reginei Angliei.

6. Reached 50 signatures
    7. 10 mai, insemn statal al Romaniei

10 mai, sarbatoare nationala

8. Reached 5 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Stan Dumitru FOCșANI, ROMANIA
      • about 1 year ago

Este dreptul poporului roman de a-si hotara singur cine trebuie sa-l conduca fara alegeri fraudate

• Dinu Birdanas CONSTANțA, ROMANIA
      • over 1 year ago

Pentru o schimbare de mentalitate.

• Adelina Constantin TULCEA, ROMANIA
      • almost 2 years ago

Categoric,subscriu!

• Ioana Lucia Son ARAD, ROMANIA
      • about 2 years ago

este singura solutie viabila pentru Romania. Nimeni nu este mai potrivit si mai demn de a conduce statul roman. Regele va face din tara un popor...momentan este o tara trista fara un popor!!!

• MIHALE MIHAI MEDGIDIA, ROMANIA
      • about 2 years ago

Pentru revenirea la normalitate, monarhia Constiutitionala fiind singura forma de guvernamant care se potriveste Romaniei.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.