#InternetimeDokunma: ITU tasarısı ile internet hakları kısıtlanmasın #NetGrab #FreeAndOpen
  • Petitioning Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'nda oy kullanacak üyeler

This petition will be delivered to:

Uluslararası Telekomunikasyon Dünya Konferansı'nda oy kullanacak üyeler

1. Petition by

Equal Times

Bildiğiniz internet artık risk altında. Hemen şimdi harekete geçmezsek özgürce iletişim kurma ve bilgi paylaşma hakkımız sonsuza kadar değişebilir.

Dört haftadan daha az bir süre içinde, Birleşmiş Milletler'e bağlı bir birim olan Uluslararası Telekomunikasyon Birliği (ITU), online vatandaşların temel özgürlüklerini kısıtlayacak yeni kuralları benimsemeyip planlıyor.

Büyük telekomunikasyon şirketleri, aralarında Çin, Mısır ve Suudi Arabistan gibi önceden beri internet özgürlüklerine ağır kısıtlamalar getiren ülkelerin yanında yer alarak Aralık ayında Uluslararası Telekomunikasyon hakkında BM Dünya Konferansı'nda imzalanmak üzere bir anlaşma hazırlıyorlar.

Şu ana kadar tasarı çok göze çarpmadan ilerlemeyi başardı, fakat etkileri çok ciddi olacak bu anlaşma hakkında vatandaşlarının özgürce iletişim kurma hakkı baltalanırken oturup izlemeyeceklerini ITU'ya ve üye ülkelere göstermek için çabuk hareket etmemiz gerekiyor.

Bu tasarı bu ülkelere dünyada şu imkanları sağlayacak:

- Kullanıcılardan eposta ve Skype gibi hizmetlerden ücret talep etme;

- İnternet erişimini kısıtlama ya da kapatma; ve

- Online olarak yaptığınız her hareketi izleme;

Bu kurallar fakir ülkelerdeki ve diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki insanların canını daha çok yakacak.

Küresel olarak açılan bu kampanyaya adını ekle ve bu konferansa katılacak olan kendi ülkenin temsilcilerinden kalıcı ve ciddi biçimde internet özgürlüklerini kısıtlayacak olan bu değişiklikleri kabul etmemelerini talep et. Hemen şimdi, kampanyayı desteklemezsen çok geç olabilir. Toplumun da sesinin duyulabileceği yepyeni bir sürece ihtiyacımız var.
Bu kampanyayı imzalayarak bu gereksiz ve kısıtlayıcı online düzenlemeye karşı tepkisini gösteren onbinlerce kişinin sesine güç katacaksın.

Devlet ve büyük şirketler tarafından tamamen kontrol altına alınacak bir internet ortamı internetin temsil ettiği ve ortaya koyduğu en temel değerin kökünden sarsılması demektir--herkes için ve ücretsiz erişim imkanı.

İşte bu yüzden bir araya gelmemiz ve ülkelerimizin liderlerine ve uluslararası kurumlara internetin hepimiz için sağladığı özgürlüklere saygı göstermelerini ve bu tasarıya bir dur demelerini istememiz çok önemli.

Recent signatures

1. Reached 3,000 signatures

Supporters

@zerleichda

Nov 23, 2012

#InternetimeDokunma: ITU tasarısı ile internet hakları kısıtlanmasın #StopTheNetGrab #FreeAndOpen http://t.co/inQoxiO6 via @change

Zeynep Tumerdem
    2.58k followers

@barisakpolat

Nov 16, 2012

#InternetimeDokunma: ITU tasarısı ile internet hakları kısıtlanmasın #StopTheNetGrab http://t.co/0sejk7sq via @change

Barış Akpolat
    5.51k followers

@MeltemArikan

Nov 21, 2012

#InternetimeDokunma: ITU tasarısı ile internet hakları kısıtlanmasın #StopTheNetGrab http://t.co/hbJpgJcI

Meltem Arıkan
    2.92k followers

Reasons for signing

• Enes Yıldız BURSA, TURKEY
      • 3 months ago

İletişim hakkımızı elimizden alamazlar.

• naz başdaş İSTANBUL, TURKEY
      • 7 months ago

İnsanların kendini en iyi ifsde ettikleri yer internet insanların özgürce düşünmelerini interneti kaldırarak değil sadece özgürce yazmalarını engellenebbilir herşekilde herhangibir özgürlüğün kaldırılmasına karşıyım.

• Utku Yalçın TüRKIYE İSTANBUL ZEYTINBURNU, TURKEY
      • 8 months ago

Ben okuyacağım yazıların,izleceğim filmleri,göreceğim resimlerin,engel olunmasını istemiyorum.Asıl amaç İran dan da beter bir ülke haline getirmektir.Eğer böyle olursa sıra haber programlarına,gazetelere,dergilere,yazarlara kadar gidecektir.Remen öküz gibi bir toplum olacağız.Neymiş efendim gençlerin ve çocukların ahlaki,zihinsel sağlını falan filan.Ya sanane benim uçkurumdan,fikirlerimden .Sen beni o kadar düşünüyorsan asgari ücreti yaşanır bir seviyeye getir.Sağlık ve eğitimin içine ettiniz onları düzelt.

• Erkan Yıldız ISTANBUL, TURKEY
      • 8 months ago

Çünkü çok meraklıyım... Yeter mi?

• ahmet muradoglu İSTANBUL, TURKEY

özgürlük için

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.