Groupon Sehirfirsati, yunus gösterisi kampanyasını geri çeksin ve bir daha böyle "fırsatlar" satmayacağını beyan etsin!
  • Petitioned Groupon Genel Müdürü

This petition was delivered to:

Groupon Genel Müdürü
Global Merkezi
Groupon Global - Sehirfirsati.com
Türkiye Merkezi
Groupon Türkiye - Sehirfirsati.com

1. Öykü Yağcı
    2. Petition by

Istanbul, Turkey

1.
  2.

Groupon Sehirfirsati.com’dan Dolphinarium fırsat kampanyasını geri çekmesini ve bundan sonra esaret altındaki hayvanların oynatıldığı ve sergilendiği markalar için fırsat düzenlemeyeceğine dair müşterilerine açıklama yapmasını talep ediyorum.

Yunus parklarındaki deniz canlıları da tıpkı eskiden sokaklarda rastladığımız dansçı ayılar gibi doğal yaşam ortamlarından koparılıyor ve insanlıkdışı yöntemlerle, işkence görerek eğitiliyorlar (http://youtu.be/aRlOqfYlBNQ).

Opet, doğaseverlerden aldığı tepkiden dolayı Dolphinarium ile işbirliğini 13 Ağustos 2010 tarihinde sona erdirdi ve bunu resmi internet sitesinde duyurmuştu. Ardından Boyner de aldığı tepkiler üzerine 18 Ağustos 2010 tarihinde Dolphinarium kampanyasını sonlandırmış ve bunu resmi internet sitesinde duyurmuştu. Denizbank da 2 Eylül 2010 Perşembe günü Dolphinarium indirim ve kampanyasını, tepkiler nedeniyle bitirdiğini duyurarak doğaya saygılı ve duyarlı bir tutum sergilemişti. Ayrıca, Hürriyet Çocuk Kulübü de bundan sonra bu tesislerle ilgili bir kampanya düzenlemeyeceğini açıklamıştı. Yaklaşık iki ay önce, Kamil Koç da desteğini çekti ve indirim kampanyasını sona erdirdiğini duyurdu.

Şimdi sıra, yaklaşık iki senedir tepkilere kulak asmayan Groupon Sehirfirsati.com’da!

Groupon Sehirfirsati.com’un da toplumun hassasiyetine ve tepkisine kulak vermesi, Dolphinarium kampanyasını geri çekerek aynı hassasiyeti göstermesi için bu kampanyayı imzalayarak destek verin.

Groupon Sehirfirsati gibi fırsat sitelerinin hiç çekinmeden bilet sattıkları yunus parklarının gerçek yüzünü görmek için bu görüntüleri izlemeniz yeterli.  http://youtu.be/plJEoErkVvY

Recent signatures

1. Groupon yunus parklarından desteğini sonunda çekti! Sıra Grupanya'da!

Petition Organizer

TBMM gündeminde yunus parklarının tamamen kapatılması için mücadele ettiğimiz şu günlerde tüm hayvan hakları savunucularına iyi bir haberimiz var!

Yunuslara Özgürlük Platformu olarak yunus parklarına bilet satan fırsat sitelerine yönelik 2010'da Grupanya ile başlattığımız ve 2011'den bu yana indirim sitesi Groupon ile sürdürdüğümüz boykotlarımız, binlerce duyarlı kişinin farklı zamanlarda harekete geçmesiyle bir kez daha sonuç verdi:

Groupon Türkiye, 26 Haziran 2014 tarihinde sosyal ağlarda yayınladığı bir mektupla bugüne kadar tepki gösteren tüm duyarlı vatandaşlardan özür diledi ve bir daha bu kirli ticarete ortak olmayacağını açıkladı.

“Gelişmiş benlik duygusuna sahip, özgürlüğüne düşkün, çok zeki ve güçlü nitelikler taşıyan yunusların esaret altında tutularak doğalarına aykırı fillerde bulunmaya zorlanması kabul edilebilir bir durum değildir. Bugüne kadar bu esarete ortak olduğumuz için duyduğumuz üzüntüyü ve aynı pişmanlığın bir daha yaşanmayacağını kamuoyunun bilgisine sunar, tepkisini gösteren tüm hayvanseverlerden özrümüzü kabul etmelerini dileriz.”

Bu, hayvan hakları konularında sesini yükselten ve tepki gösteren herkesin başarısı. Hep birlikte, sanatçılar, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte uzun süreli örgütlü bir mücadelenin kazanımlarından yalnızca biridir. Tıpkı daha önce Birliktealalim.com, Digiturk, Boyner, Opet, Kamil Koç, Hürriyet Çocuk gibi sayısız şirketin yunus gösteri merkezlerine verdiği desteği geri çekmesini hep beraber sağladığımız gibi...

Şimdi, bu yaklaşımın, tüm fırsat sitelerine örnek olmasını umuyoruz.Tüm şirketlerin, hayvan esaretinden ve sömürüsünden beslenen hayvanlı sirk ve hayvanat bahçesi gibi diğer benzer oluşumlara artık portföylerinde yer vermemeleri ve hayvanları birer mal gibi sitelerinde “satışa çıkarmamaları” gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz.

Bu vesileyle 2010'dan bu yana tepkilere kulak asmayan Grupanya’ya bir kez daha seslenerek kendilerinden de aynı açıklamayı bekliyoruz!

http://change.org/grupanyayunuslari bağlantısındaki kampanyayı imzalayarak şimdi Grupanya’dan yunus parkı fırsatlarını siteden kaldırmasını ve bir daha tutsak canlıları pazarlamayacağına söz vermesini isteyebilirsiniz.

Biz hayvanlar üzerinden ticaret yapan fırsat sitelerini ve markaları tercih etmeyeceğiz!

Artık hepimiz biliyoruz: Esaret "fırsat", işkence "eğlence" değildir!
      Tüm canlıların doğal yaşam ortamlarında özgürce yaşayabildiği günleri görmek umuduyla,

Yunuslara Özgürlük Platformu

2. Başardık! Yunuslar özgürlüğe bir adım daha yakın!

Petition Organizer

Groupon-Sehirfirsati, binlerce kişinin tepkisini sonunda dikkate aldı ve yunus parklarına (deniz hapishanelerine) verdiği desteği geri çektiğini Groupon TR Genel Müdürü Onur Aydın aracılığıyla bildirdi. Doğaya saygılı, duyarlı bireylerin harekete geçmesi sayesinde, yunus parkına bilet satışı ve parkın reklamı bundan böyle Groupon sayfalarında yer almayacak!

Bu kampanya başarıya ulaştı ama bundan böyle hep birlikte özgürlük için mücadele etmeye, hak ihlallerinin takipçisi olmaya devam...

Şimdi sıra, Yunuslara Özgürlük Platformu tarafından başlatılan Grupanya'ya yönelik imza kampanyasında: http://chn.ge/Rg25Wo

Destek veren herkese çok teşekkürler!

Grupanya yunus gösterisi "fırsatını" geri çeksin, bir daha satmasın!

İşkence "eğlence", esaret "fırsat" değildir! Grupanya'dan yunus parkı (dolphinarium) kampanyasını geri çekmesini, bundan sonra esaret altındaki...

3. Reklam hala sitede duruyor!

Petition Organizer

Kampanya hala Groupon Şehirfırsatı'nın web sitesinden ulaşılabiliyor ve "önsipariş", "kayıt olun" gibi seçeneklerle potansiyel ziyaretçilere sunuluyor. Üstelik sayfanın tamamı, ilgili yunus parkının tanıtımına ve reklamına ayrılmış!

Bugüne kadar kararlı bir kurumsal yanıt vermemeleri ve reklam alanını sitelerinde tutmaları nedeniyle imza kampanyasını sürdürüyoruz.

Güvenilirlikten ve inandırıcılıktan yoksun, oynar başlıklı cevaplar istemiyoruz. Eğer kampanya tamamen kaldırıldıysa, ilgili tüm bağlantıların da kalkması gerekiyor. Genel Müdür'den ve yönetimden mutlaka bunu talep edelim ve imzaları daha geniş kitlelere ulaştıralım:
      @groupontr

4. Reached 3,000 signatures
    5. "Genel Müdüre İletin"

Petition Organizer

1.5 senedir deniz hapishanelerini destekleyerek kendilerine gelen tepkilere sessiz kalan ve bu imza kampanyası başladığından beri hala konuyla ilgili geri dönüş yapmamış olan Groupon Türkiye Genel Müdürü Onur Aydın'a özel mesaj gönderip konuyla ilgili görüşlerini almak isteyenler ve gelecekteki tutumlarını merak edenler, "Genel Müdüre İletin" başlıklı sayfasından kendisine ulaşabilirler.

Genel Müdür'e İletin | Groupon

Bütün mesajlar bizzat Genel Müdürümüz tarafından okunmakta ve cevaplanmaktadır.

6. İmzalarımız Hürriyet'te...

Petition Organizer

... Yunusların hapsi change.org'da: http://www.hurriyet.com.tr/pazar/21744792.asp

Grupon Şehirfırsatı.com sitesinde yunus gösterisi için fırsat bilet sunulması çevrecilerin tepkisine neden oldu.

Dolphinarium Yunus Gösteri Merkezi için sunulan fırsat biletlerininin geri çekmesini ve sonraki dönemde hayvan esareti üzerine iş yapan oluşumlara kampanya düzenlemeyeceğini beyan etmesini talep eden kampanya, aynı gün 1000’e yakın imzaya ulaştı. İmzaların toplandığı adres Change.org. Dünyada 150’den fazla ülkede, 25 milyondan fazla kullanıcısı olan change.org, Türkiye şubesini geçen ay açmıştı.

Yunusların hapsi change.org'da

Güncel haberler ve son gelişmeler Hürriyet Pazar sayfasında! Yunusların hapsi change.org'da haberi için hemen tıklayın!

7. 12 saatte 1000 imzaya dair: Kamil Koç ne yapmıştı?

Petition Organizer

Dün sabah saat 12.00 gibi herkese açtığımız kampanyamıza, daha bir günü doldurmadan ilk 12 saat içinde 1000 imza geldi.

İmzalayan, paylaşan ve yorum yapan herkese bu nedenle teşekkür ederim.

Groupon TR kamuoyunun, müşterilerinin görüşlerini önemseyip bu kampanyayı geri çektiğini ve bir daha hayvanların istismar edilerek ticari metaya dönüştürüldüğü etkinliklere "fırsat" sunmayacağını açıklayana kadar kampanyayı yaymaya hep birlikte devam edelim!

Hepimize örnek olması açısından, Kamil Koç'un çok yakında yunus parklarına verdiği desteği (http://on.fb.me/RR9s5O) geri çektiğine dair paylaşım ve yorumları okumak için bağlantıyı (http://on.fb.me/QyIGx6) tıklayabilirsiniz.

8. Reached 1,000 signatures
    9. 1. günde 1000 imzaya doğru...

Petition Organizer

Yayınlandığı ilk günde imzaları ve paylaşımlarıyla destek veren, sayının bir anda artmasına yardımcı olan herkese çok teşekkürler.

Ufak bir hatırlatma eklemek istedim:

Groupon'un ilgili sayfasında (http://bit.ly/OOpjl5) "fırsat" kampanyasının bitimine iki gün olduğu söyleniyor. İmza kampanyasını yayınladığımız bu ilk günde en az 1000 imzaya ulaşabilirsek, Groupon'un fırsat kampanyası bitmeden tepkimizin büyüklüğünü şirkete daha net bir şekilde gösterebiliriz.

Bu nedenle sosyal ağlarda paylaşma, web sitenize imza kampanyasını yerleştirme ve e-mail atma yoluyla imza sayfasının bağlantısını (http://chn.ge/Xxe5Tu) daha çok paylaşırsanız çok sevinirim.

Teşekkürler!

Dolphinarium'da Şov Başlıyor! Yunus, Beyaz Balina, Fok ve Morsların Nefes Kesici Gösterisine Bilet

Avrupa'nın en büyük kapalı yunus gösteri merkezi olan Dolphinarium'da şov başlıyor! Oyuncu yunusların, beyaz balinanın, fok ve morsların nefes kesen gösterilerini izlemeye hazır olun! Bugünün Groupon'u sizi gösteri dünyasının en sevimli, neşeli ve zeki kahramanlarıyla tanıştırıyor! Dilerseniz, gösterilerin sonunda sevimli kahramanlarla birlikte fotoğraf çektirerek unutamayacağınız bu gösteriyi en eğlenceli karelerle ölümsüz kılabilirsiniz.

10. Reached 500 signatures

Supporters

@barisakpolat

Oct 19, 2012

Groupon yunus gösterisi kampanyasını geri çeksin ve bir daha böyle "fırsatlar" satmayacağını beyan etsin http://t.co/BUo6sJbt via @change

Barış Akpolat
    5.19k followers

Reasons for signing

• kevser olgan KARS, TURKEY
      • 4 months ago

hz.muhammed hayvana eziyeti lanetlemiştir

• Nihan Kocaman ISTANBUL, TURKEY
      • 5 months ago

Yunuslar özgürdür. Üzerlerinden para kazanılamaz.

• kutay ecevit İSTANBUL, TURKEY
      • 5 months ago

Hayvanlara işkence yapılmamalı

• sezgin uzuner LEFKOşA, CYPRUS
      • 6 months ago

benim için anlamı çok başka...

• hakan tirol TüRKIYE İZMIR, TURKEY
      • 6 months ago

her canlı özgür olmalıdır

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.