bereket, onu korumayı bilenin mirasıdır çocuklarına!
  • Petitioned Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

This petition was delivered to:

Selami Gülay
Erdal Sumaytaoğlu
Dr. Ferhat ŞELLİ

bereket, onu korumayı bilenin mirasıdır çocuklarına!

1. Petition by

Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar

20 Haziran 2012 günü Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yönetiminde bir araya gelen balıkçılar, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, bürokratlar ve STK temsilcileri 1 Eylül 2012 tarihinde yürürlüğe girecek ve 31 Ağustos 2016 tarihine kadar yürürlükte kalacak olan 3 No’lu Tebliğ'e ilişkin görüş ve önerilerini sundular.

2012-2016 yılları arasında, yani dört yıllığına geçerli olacak ve balıkçıların avlanmalarını ve bu avların satışını düzenleyecek 3 No'lu Tebliğ henüz yayınlanmadı. şu anda Bakanlık'ta, müşteşarların değerlendirmesi ertesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in imzasına sunulacak.

3 No'lu Tebliğ'i korumacı kurguladıklarına güvendiğimiz Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü yetkililerinin bu çalışmalarının Bakanlık'ça da desteklenmesi en büyük arzumuzdur.

Zira, bereket onu korumayı bilenlerin mirasıdır çocuklarına!

İmza kampanyamızın amacı yokoluşun eşiğindeki denizlerimize bereketini iade etmenin çocuklarımıza borcumuz olduğunu 3 No'lu Tebliğ'in yayınından önce son bir kez daha ifade etmektir.

bu çağrının Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki yetkililerin, başta Bakan Eker olmak üzere herkes tarafından duyulacağına ve destekleneceğine güveniyoruz.

Recent signatures

1. güncelleme (30 Temmuz 2012)

dostlarım,

yolladığımız bu son dilekçe, bildiğiniz üzere, bakanlığa, müsteşarların şahsi e-posta kutularına yollandı. bu sabah kutularını 300 posta ile dolmuş bulan yetkililerin mesajımızı duyduklarına inançla ve günlük düzenlerine hürmetle biz kampanyamızı Cuma öğleden sonraya kadar askıya alıyoruz. 3 Ağustos Cuma günü yeniden başlattığımızda sizleri haberdar edecek ve yine, yeniden desteğinizi talep edeceğim.

bununla beraber başbakanlığa yollanmak üzere bir kartpostal kampanyası hazırlamaktayız, temasta kalın!

:))

desteğinize her daim müteşekkirim,
      D.

Defne Koryürek
      Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar

2. Reached 250 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Ayşegül Erkün BODRUM, TURKEY
      • about 2 years ago

Ben küçükken İstanbul'un en bol ve ucuz balığı Uskumru idi. O kadar bol çıkardı ki fazla olanı alıp kuruturlar ve Çiroz yaparlardı. Şimdiki nesil Uskumru'yu Norveç de yetişen bir balık sanıyor. Dilerim Lüfer böyle olmaz

• murat gökçe IZMIR, TURKEY

çok geç olmadan

• Hasan MISIR İSTANBUL, TURKEY
      • about 2 years ago

01 Eylül 2012 itibariyle yürürlüğe girecek olan yeni Balık avcılığı Tebliği için önerim var.

Geçen seneye kadar istanbul balık haline yüzlerce binlerce kasa defne yaprağı girer ve resmi olarak satışı yapılırdı. Aman Allah'ım düşündükçe tüylerim ürperiyor, aklım hafsalam almıyor. Kim neden nasıl bu rezilliği yapar yetkililer nasıl görmez nasıl nasıl nasıl? Deli olacağım bu gidişle. Yeni tebliğ dönemi için uçuk bir teklifim var, geçmişe yönelik yanlışların telafisi ancak böyle radikal bir irade ile mümkün olabilir. Teklifim her türlü ticari balık avcılığının 2 yıl süre ile tamamen yasaklanması. Belki bir şeyler düzelebilir bu 2 yıl sonunda.

O kadar insan ekmek yiyor onlar ne yapacak? Yıllarca bindikleri dalı kestiler balığın kökünü kuruttular, zaten bu gidişle işsiz kalmayacaklar mı? Devlet bu aileleri geçici olarak bir şekilde sübvanse edebilir. Hepimizin geleceği sözkonusu, böyle bir acı reçete uygulanmalı, herkes taşın altına elini koymalıdır.

• Hasan MISIR İSTANBUL, TURKEY

• Aysegul Canturk TORONTO, CANADA
      • about 2 years ago

Gelecek icin, evlatlar, torunlar ve soyumuz icin bugunden tedbir alma bilincine ulastigimiz gormek icin...

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.