• Petitioning Kadıköy Belediyesi
  • Responded

This petition will be delivered to:

Kadıköy Belediyesi
Kadıköy Belediye Başkanı
Selami Öztürk
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı
Zekai Dede
See response
İBB Genel Sekreter Yardımcısı
Muzaffer Hacımustafaoğlu
Başkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Kadir Topbaş
İBB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı
Hülya Kaya

Göztepe-Kadıköy #BisikletYolu kaldırılmasın, tamamlansın! @ibbbeyazmasa

1. Murat Suyabatmaz
    2. Petition by

Murat Suyabatmaz

İstanbul, Turkey

Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan toplamda 20 km uzunluğunda olacak bisiklet yolu, yapımının bitmesine çok az kalmış olmasına rağmen yolu inşa etmiş olan Belediye ekipleri tarafından sökülmeye başlandı. Tüm bisikletliler olarak yapımı neredeyse bitmiş ve toplumsal fayda sağlayacak olan bisiklet yolunun sökümünün derhal durdurulmasını ve projenin planlandığı gibi tamamlanmasını talep ediyoruz.

13 Ekim 2012’de Bisikletliler Derneği’nin internet sitesinde, Bağdat Caddesi’nde bisiklet yolu çalışmalarının başlayacağından dolayı sevincimizi paylaşmış, şu sözlerle Sayın Kadir Topbaş ve ekibini kutlamıştık:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’ da Bağdat Caddesi’nde bisiklet yolu inşaat çalışması Göztepe parkı ışıklardan itibaren, Kızıltoprak yönünde başlamıştır hayırlı olsun.

Toplam 20 kilometreyi bulacak yol çalışması aşamalı olarak 90 gün civarında bitirilmesinin hedefleniyor. Bilgisini siz değerli bisiklet severler ile paylaşıyoruz.

Bisikletliler bisiklet yolundan çıkmadan Kadıköy iskelelerine ve Metrobüs’e güvenle ulaşırken ve yeni açılacak bisiklet sokaklarından sahile güvenle erişebileceklerdir.

Çalışmadan dolayı Sayın Kadir Topbaş ve Ekibine teşekkürlerimizi sunarız.”

Fakat, dün gelen üzücü bir haberle Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan bisiklet yolunun apar topar sökülmeye başlandığını öğrendik. Bu akıl almaz haber, tüm bisikletlileri olduğu gibi, beni de dehşete düşürdü. Nasıl olur da yapımına başlanan bisiklet yolu sökülmeye başlanır? Bu sadece projeye harcanan paraların çarçur edilmesi değil, aynı zamanda halk sağlığına, çevreye ve sürdürülebilir ulaşım politikalarına aykırı bir tutumdur.

Söylentilere göre, bisiklet yolu eklendiği için yol daralmış ve bu yüzden trafik sıkıştığı için motorlu araç sürücülerinin ve bölge sakinlerinin şikayetlerinden ötürü bisiklet yolu sökülmeye başlanmış. Biz de bisikletliler olarak, Sayın Kadir Topbaş başta olmak üzere İBB ve Kadıköy Belediyesi yetkililerinin bu konuda ne kadar kararlı olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu yüzden, hakkımız olan bisiklet yolunu tamamlamaları için kampanyamızı bu hedefe yönelecek şekilde yeniden düzenledik.

Bağdat Caddesi’nde yapımına başlanan bisiklet yolunun sökümünün durdurulması ve planlandığı üzere yapımına devam edilmesini sağlamak için sen de kampanyamızı imzalayarak destek ver. Kampanyayı arkadaşlarınla ve çevrenle paylaşarak kampanyanın başarıya ulaşmasını sağlayabilirsin.

Recent signatures

1. Reached 9,000 signatures
    2. Decision-maker Zekai Dede responds:

Zekai Dede

Anaarter yollardaki tüm uygulamalar Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir. İlçe Belediyelerinin anaarter yollardaki uygulamalara hiçbir şekilde müdahale etme yetkisi bulunmamaktadır.
      Bağdat Caddesindeki, “Bisiklet Yolu” oluşt...

3. Reached 6,000 signatures
    4. Reached 5,000 signatures
    5. MSNBC: Bisiklet bir ulaşım aracıdır

Serdar Paktin
      Petition Organizer
      'Bisiklet de bir ulaşım aracıdır'

Bisikletliler Derneği, bisikletin bir ulaşım aracı olarak algılanması için bir kampanya başlattı. Kampanya Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz tarafından Belediyeler Birliği'ne yönelik olarak başlatılmış. Bisikletin bir ulaşım aracı olarak algılanması ve trafikte yer alması için Change.org üzerinde imza kampanyası başlatan Suyabatmaz, "Taşıt yolları, kaldırımlar, engelliler için yollar ve bisiklet yolları.

6. Reached 4,000 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Simay Arslan İSTANBUL, TURKEY

Tamamlanmalıı

• GÖKAY ALTUN TüRKIYE ÜNYE, TURKEY
      • about 1 month ago

Sağlık için, ekonomi için, kürsel ısınma için, gelecek için, trafik için. Zorunlu olmadıkça motorlu taşıtlara binmelere karşılık için... Yaşasın bisiklet otomobillerin atası bisiklet

• Kamil Oba HATAY, TURKEY

Bisiklet yoluna EVET

• Mustafa Köseoğlu İSTANBUL, TURKEY
      • 2 months ago

Gelişmiş bütün ülkelerde bisiklet yolları yaygınlaşmışken muhakkak İstanbul'da da bu tür yollar yapılmalı.

• Begüm Malaz TURKEY ISTANBUL, TURKEY
      • 4 months ago

Bisikletin birçok açıdan insana ve doğaya faydalarını gözeterek sürücülerin can güvenliği için de yol yapımı tamamlansın. Araç kullanımı da bu sayede azalabilir.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.