#DuruTiyatroyaDokunma! @DrMuammerYildiz
  • Petitioning M. Kamil Önalan

This petition will be delivered to:

Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü
M. Kamil Önalan
Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü
Ferşat Ayar
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü
Muammer Yıldız

#DuruTiyatroyaDokunma! @DrMuammerYildiz

1. Nihan Şerbetci
    2. Petition by

Nihan Şerbetci

Istanbul, Turkey

Sağır sultan duydu ama Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Kamil Önalan bir türlü duymadı! Haftalardır sanata ve topluma karşı kendini sorumlu hisseden herkes Duru Tiyatro’nun Kadıköy Anadolu Lisesi’nden tahliye edilmesi kararına karşı çıkıyor, deyim yerindeyse çığlık atıyor. Fakat Kamil Bey kulaklarını tıkamış, Duru Tiyatro’yu okuldan atabilmek için elinden geleni yapıyor. Okulu tiyatrosuz, tiyatroyu evsiz bırakıyor! Buna karşı çıkmak ve sesimizi duyurmak için başlattığım imza kampanyasına imzanı atarak okul müdürüne ‘Duru Tiyatro’ya Dokunma!’ diyebilirsin!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı bazı mevzuatlar okullardaki otoparkların ve zararlı işletmelerin önünü kesmeyi amaçlıyordu. Fakat Kadıköy Anadolu Lisesi Müdürü Kamil Önalan bu mevzuatı fırsat bilip Duru Tiyatro’yu tahliye kararı aldı. Okuldaki kantin işletmesinin ve Geleceğin Yıldızları Basketbol Okulu’nun sözleşmelerini ise yeniledi! Duru Tiyatro’nun ayrımcılıkla tanışıp evsiz kalma serüveni işte böyle başladı.

Kültür ve sanatın kime zarar verdiği görülmüş ki? Aksine okulun bünyesinde bir tiyatro yer alması kadar besleyici, öğrencilere ufuk açan kaç şey vardır acaba?

Ben yıllarını tiyatroya vermiş bir oyuncu ve bir tiyatro sever olarak Duru Tiyatro’nun başına gelenleri ağzım açık seyrediyorum. Bir tiyatro düşünün ki oyun saatlerini okul saatlerine göre ayarlasın. Bir tiyatro yönetimi düşünün ki, yatılı öğrencileri tüm oyunlara sorgusuz sualsiz ücretsiz alsın...

Okul aile birliği üyelerine çocuklarını tiyatroya göndermemelerinin tembihlenmesinden, yatılı öğrencilere bundan sonra Duru Tiyatro’ya gitmemelerinin söylenmesine hatta tiyatroya gelen seyircilerin otoparka alınmamasına kadar trajikomik olaylar silsilesi yaşanıyor şu sıralar okulda.

Eğer hep beraber sesimizi duyurursak hem Duru Tiyatro’ya hem de bu ülkedeki çarpık eğitim düzene maruz kalan nice tiyatroya, kursa, sanat kulübüne ışık tutabiliriz.

Unutmayın, geleceği aydınlatmak ve çocuklarımıza gurur duyacağımız bir Türkiye bırakmak bizim elimizde.

Nihan Şerbetci

--

NOT: Kampanyayı imzaladıktan sonra arkadaşlarına ileterek ve paylaşarak kampanyanın daha fazla yayılmasını ve başarıya ulaşmasını sağlayabilirsin.

Recent signatures

1. Reached 8,000 signatures
    2. Emre Kınay ile Hürriyet röportajı

Serdar Paktin
      Petition Organizer
      DURU TİYATRO'NUN ZOR GÜNLERİ

2008 yılında Kadıköy Anadolu Lisesi'nin bahçesinde kurulan, Emre Kınay yönetimindeki 'Duru Tiyatro' kapanma tehlikesiyle karşı karşıya... Okul bahçelerini genişletmek için otoparklarla ilgili yapılan bir düzenleme nedeniyle zor durumda kaldığını belirten Kınay, yeni okul müdürü ve okul aile birliği yönetiminin, Kadıköy Anadolu Lisesi sınırları içinde yer alan kantin ve basketbol okulunun sözleşmesi yenilenirken Duru Tiyatro'nun sözleşmesini yenilemediğini dile getirdi.

3. Emre Kınay'ın Duru Tiyatro mücadelesi -röportaj

Zennube Ezgi Kaya
      Campaigner, Turkey
      Tiyatromu tahliye etmeyeceğim

Duru Tiyatro kaç yıldır Kadıköy Anadolu Lisesi binası içinde? - 2007 Ekim'de tadilata başladık, 5 Ocak 2008'de "Bana Bir Picasso Gerekli"nin prömiyerini yaptık. Bugüne kadar okulla herhangi bir problem yaşadınız mı? - Asla. Bu yaşananlar geçen yıl çıkan genelgeden mi kaynaklanıyor? - Sadece genelge değil, çünkü o genelgeye rağmen aynı okulda faaliyet gösteren iki kuruluşun sözleşmesi devam ediyor.

4. Reached 1,000 signatures

Supporters

@grizine

Nov 23, 2012

Dünya'da çok büyük şeyler oluyor. Biz sadece kendi alanımızda olanlar için minik desteklere çağrı yapabiliyoruz: http://t.co/d4DcBmnz

GriZine
    7.16k followers

@oyuncusendika

Nov 21, 2012

#durutiyatroyadokunma Bugün yapılan basın açıklamasının tam metni http://t.co/elcrcXj0

Oyuncular Sendikası
    22.5k followers

Reasons for signing

• Zeynep Dinç İSTANBUL, TURKEY
      • 3 months ago

Özgürlüklerimize saldırıldığı için önemli. Vahşilere dur demek lazım.

• duygu dömen TüRKIYE ANKARA ANKARA, TURKEY
      • 7 months ago

Sanatsız bir toplum düşünülemez. Türkiye'nin damarlarından birinin kopmasını istemiyorum. Yetieşn genç nesiller sanattan mahrum kalmasın.

• Arzu Birinci ISTANBUL, TURKEY
      • 8 months ago

dün bir oyununu izledim ataşehir de ve çok etkilendimn konuşmasından emre Bey'in destek vermek istedim

• Z.GÜLER ÇOKGEZEN TüRKIYE İSTANBUL, TURKEY

Tiyatroyu seviyorum.

• Neslihan Mutlugil İSTANBUL, TURKEY
      • 8 months ago

Sanat'ın ve tiyatro'nun desteğe ihtiyacı olduğunu biliyor ve desteklemek için imzalıyorum.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.