BAŞKENTTE DOĞALGAZ KOTASI KALDIRILSIN
  • Petitioned Taner Yıldız

This petition was delivered to:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı
Taner Yıldız
BAŞKENTGAZ Yönetim Kurulu Başkanı
Mehmet TORUN

BAŞKENTTE DOĞALGAZ KOTASI KALDIRILSIN

1. Irfan Atalay
    2. Petition by

Irfan Atalay

Ankara, Turkey

Merhaba;
Çoğunuzun bildiği üzere 1 Nisan 2013 tarihinden itibaren, ön ödemeli (kartlı) sayaçlara aylık alım üst limiti uygulaması başlatılmıştır. Ocak 2013 özelleştirmesiyle Başkentgaz adını alan Torunlar Gıda kuruluşunun Nisan ve Mayıs aylarında uyguladığı limit 350 TL iken Haziran itibarıyla 75 TL ye düşürülmüş dolayısıyla ısınma sarfiyatının maliyetini bütün bir yıla yayma olanağı biz tüketicilerin elinden alınmış, özelleştirilen doğalgaz dağıtım firmasının zarar etmemesi göz önüne alınarak biz tüketicilerin zararı göz ardı edilmiştir. Kış aylarında ortalama bir konut aylık 300 m3 civarında doğalgaz tüketmekte dolayısıyla günümüz fiyatıyla 350-400 TL arasında bir maliyetle ısıtılabilmektedir. En az 6 ay bu maliyete katlanıldığı düşünülürse 2000 TL civarı bir harcama yapılacağı öngörülebilir. Bu maliyeti 6 değil 12 taksitte ödeyebilmek biz tüketiciler için önemlidir. Doğalgaz aylık üst alım limiti kaldırılmalıdır.

Recent signatures

Supporters

Reasons for signing

• Özlem Çeliker ANKARA, TURKEY
      • 6 months ago

Çünkü kışın bir ayda 500 tl gibi bir yakıt giderim var, ısınamıyorum. Ve parça parça gaz alarak 6 ayda yaktığım gazı 6 aya yüklenmeden 12 aya bölerek bütçe yapıyorum. Aylık 500 TL ev kirası, araba taksidi öder gibi doğalgaz faturası mı ödeyelim. Ödeme gücümüz olmadığında gazımız kesildiğinde soğuktan ölelim mi? Bu nasıl bir zihniyettir buna karar veren sayın bakan uzaydamı yaşıyor acaba??? Asgari ücretle geçinmeye çalışan insanlar 500 TL yakıt parası verdiğinde geriye ne kalıyor acaba bir kış ayında hiç düşünüyorlarmı?

• Hüseyin UÇAK ANKARA, TURKEY
      • 9 months ago

demokratik hakkım. zırt pırt gaz almaya mı gideceğim.

• H. Süha Noyan ANKARA, TURKEY
      • about 1 year ago

Karakışta soğuktan donmamak için!

• Ömer Kırca TURKEY ANKARA PROVINCE ANKARA, TURKEY

Donuyoruz!!!!!!!!!

• Gonca busekli TURKEY ANKARA PROVINCE ANKARA, TURKEY
      • about 1 year ago

Koyulan kota ile bir ay boyunca isinmamiz mumkun degil. Ayrica sik sik gaz almak icin isimizden izin alip uzun kuyruklarda bekletilmek zorunda birakilmak da adil degil. Faturali gaz kullanicilari istedikleri kadar gaz kullanabildikleri halde kartli kullanicilar neden kotaya maruz birakiliyor? Biz bir firma haksiz kazanc elde edecek diye neden sogukta yasamaya mecbur birakiliyoruz? Firmanin basindaki sig fikirli yoneticiler, toptan alimlar sizi zarar ugratti diye vatandasi sogukta birak mi cozumunuz? Biraz akilli ve de ozellikle vicdanli yoneticiler istiyoruz.

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.