Şehitlerin evli çocuklarının ikinci iş hakkını kullanabilmesi için yönetmenlik yeniden düzenlensin
  • Petitioned Abdullah Gül

This petition was delivered to:

Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti
Abdullah Gül
İçişleri Bakanı
İdris Naim Şahin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
Fatma Şahin
Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti
R. Tayyip Erdoğan

1. seyfettin apak
    2. Petition by

Ankara, Turkey

Malesef, her yıl yüzlerce şehit veriyoruz. Yani, her yıl binlerce çocuk babasız kalıyor, binlerce kişinin evinin direği yıkılıyor. Devlet, şehit ailelerini korumak ve onlara sosyal yardım yapmak için kanunlar çıkarıyor, ama yapılan düzenlemeler sadece bazı şehit yakınlarını kapsıyor. Binlerce mağdur şehit yakını evlerine düşen ateşin yanında bir de bu mağduriyetleriyle bir kat daha üzüntüye boğuluyorlar.

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı olarak, şehit ailelerinin haklarını korumak ve aileler arasında dayanışma ortamı sağlamak için yıllardır birçok faaliyet düzenliyorum. Şehit ailelerinin yaşadığı acıyı ve kanundaki bu düzenleme yüzünden şehit yakınlarının ne büyük dertler yaşadığını iyi biliyorum.

13 Kasım 2012 günü Ankara, Bitlis ve başka şehirlerde şehitlerin evli çocuklarının ikinci iş hakkı başta olmak üzere taleplerimizin dikkate alınması için oturma eylemi yapmaya karar vermiştik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı bizi telefonla arayarak bir ay içinde bu sorunun düzeltileceğine dair söz verdi. Biz de oturma eyleminden vaz geçtik.

Şehit ailelerine verilen ikinci iş hakkının evli çocuklar için de geçerli olacak biçimde kanunun ve yönetmenliğin yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Ayrıca, şehit ailesinin ikinci iş hakkını ailenin seçeceği kişinin kullanabilmesi için şehit ailelerine feragat hakkı tanınması gerekiyor.

Bu hakların tanınmadığı her gün, mağdur olan binlerce şehit ailesi, vatanı için ölen babalarının yükünü de omuzlamak zorunda kalıyor. Müsteşarın verdiği sözü bir an önce tutmasını ve şehit ailelerinin mağduriyetini gidermeyi sağlayacak kamuoyu baskısı ancak senin vereceğin imza ile mümkün olacak.

Milletimizin şehitlerimizin yakınları hakkında çok hassas olduğundan eminim. Hiçbir zaman şehidini, gazisini ve bunların geride bıraktığı birinci derecedeki yakınlarını sahipsiz bırakmayacaktır.

Şehit ailelerinin mağduriyetini gidermek bizim elimizde. İçişleri Bakanlığı ve de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği sözde durmasını sağlamak için kampanyama imzanla destek ver.

Recent signatures

1. Reached 500 signatures
    2. 2. İş Hakkında Hukukçu Analizi

2. İş Hakkında Hukukçu Analizi Haberi Şehit Gazi Haberleri | Güncel Haberler

6353 sayılı yasa ile getirilen değişiklikler ile Terör eylemleri nedeniyle şehit ve malul olanların yakınlarının ve çalışabilecek durumdaki malullerin Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı Hakkında yönetmelik ışığında "ŞEHİT YAKINLARINA 2. İŞ İMKÂNI" KONUSUNA BİR BAKIŞ 12/07/2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6353 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 76.

3. Olmak yada olmamak...

Olmak yada olmamak... | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Olmak yada olmamak... , Bizlerle irtibata geçen bir Şehit yakınının 2. iş hakkına yönelik mesajını kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

4. Şehit ailesine 2. memurluk hakkı nasıl kullanılacak?

Petition Organizer
      Şehit ailesine 2. memurluk hakkı nasıl kullanılacak? | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Şehit ailesine 2. memurluk hakkı nasıl kullanılacak?, 11 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik ile 6353 sayılı Kanunla tanınan

5. Yönetmelik Değerlendirmesi

Yönetmelik Değerlendirmesi | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Yönetmelik Değerlendirmesi, 2. iş hakkına ilişkin yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama yönetmeliğini değerlendirdiğimizde;

6. Uygulama yönetmeliği uygulamada nasıl?

Petition Organizer
      Uygulama yönetmeliği uygulamada nasıl? | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Uygulama yönetmeliği uygulamada nasıl?, Uygulama yönetmeliği ile ilgili gelen sorular çerçevesinde bazı hususlar önem arz ettiğinden yeni bir yazı kaleme almak istedim.

7. 2 iş Hakkı Yönetmeliği Yayınlandı ama hüsranlarla üzüntülarle

Petition Organizer
      2 iş Hakkı Yönetmeliği Yayınlandı | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

2 iş Hakkı Yönetmeliği Yayınlandı, Terör Eylemleri Nedeniyle Şehit ve Malul Olanların Yakınlarının ve Çalışabilecek Durumdaki Malullerin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İstihdamı Hakkında Yönetmelik

8. MHP ve CHP'den Soru Önergeleri

MHP ve CHP'den Soru Önergeleri | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

1996'da Van Başkale'de şehit olan Kırklareli'li Jandarma Çavuş Tarık Komonovalı'nın ailesine 1997'den itibaren 'vazife malullüğü' maaşı bağlanmış. Durumu yıllar sonra Sosyal Güvenlik Kurumu maaşı keserek ödenen maaşların son 5 yılını kapsayacak şekilde geri ödenmesini istemiştir.Avukatının itirazı üzerine 2Temmuz 2012 de Cumhurbaşkan'ın onayı ile yürürlüğe giren kanunu gerekçe göstererek aileye yeniden maaş bağlayan SGK.

9. 2. İş Hakkında Feragat Sorunu Fox TV de Dile Getirildi

Petition Organizer
      2. İş Hakkında Feragat Sorunu Fox TV de Dile Getirildi | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

2. İş Hakkında Feragat Sorunu Fox TV de Dile Getirildi, FOX TV'de Fatih Portakal ile Çalar Saat programına bir Şehit yakını ulaşarak 2. iş hakkına ilişkin sorunu iletti, Sn. Fatih PORTAKAL bu konuyu canlı yayında gündeme taşıdı.

10. Umut Orandan 4 Soru Önergesi

Umut Orandan 4 Soru Önergesi | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Umut Orandan 4 Soru Önergesi, CHP İstanbul Milletvekili Sn. Umut ORAN Şehit aileleri ve Gaziler ile ilgili 4 soru önergesi verdi. Soru önergeleri aşağıda sunulmuştur;

11. Şehit Çocuklarına ve Eşlerine Destek

Şehit Çocuklarına ve Eşlerine Destek

Bitlis Şehit Aileleri Derneği tarafından 1 hafta önce başlatılan; evli şehitlerimizin çocuklarının ikinci iş hakkını kullanabilmesi için 6353 sayılı kanunun 76 maddesine istinaden çıkarılacak yönetmenliği yeniden düzenlenmesini ve şehit çocuklarının mağdur olmaması için online imza kampanyası düzenlendi.

12. Reached 250 signatures
    13. Şehit Ailelerinin Feryadı

Serdar Paktin
      Şehit Ailelerinin Feryadı | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Peygamber efendimizin hadis-i şerifinde "İnsanları idare etmeyi üzerine alan bir kimse, kendini ve ailesini düşündüğü gibi yönettiği kimseleri düşünmedikçe kıyamet gününde cennetin kokusunu bile alamaz." buyurmaktadır. (Buharî, Ahkâm 8)...

14. Gazi Haber'de imza kampanyası haberi

Serdar Paktin
      İmza Kampanyası | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

İmza Kampanyası, Bitlis Şehit Aileleri tarafından gerçekleştirilen imza kampanyasına ilişkin detaylar aşağıda sunulmuştur.

15. Uygulama Yönetmeliği Tepkisi

Uygulama Yönetmeliği Tepkisi | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Uygulama Yönetmeliği Tepkisi, Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sn. Seyfettin APAK TRT Haber röportajında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve 2. iş hakkına ilişkin uygulama yönetmeliğinin alınan son duyumlarda olduğu şekli ile çıkması halinde ciddi sorunları beraberinde getireceğini bildirdi. Sn. Apak'ın konuşma videosu aşağıda sunulmuştur.

16. Bitlis Şehit Aileleri Derneğinden Türkiye'deki Mağdur Şehit Çocuklarına SES

Petition Organizer
      Bitlis Şehit Aileleri Derneğinden Türkiyedeki Mağdur Şehit Çocuklarına ve Dernek Başkanlarına Çağrısı

Bu kanuna istinaden çıkaracak olan uygulama yönetmeliği ile evli Şehit Çocukları mağdur edileceği söz konusu olduğundan tüm Türkiye'deki Şehit Çocuklarının bilinçli olmasını dile getiriyorum.

17. Umut Oran 2. İş Hakkı İçin Soru Önergesi Verdi

Petition Organizer
      Umut Oran 2. İş Hakkı İçin Soru Önergesi Verdi Haberi Şehit Gazi Haberleri | Güncel Haberler

Umut Oran 2. İş Hakkı İçin Soru Önergesi Verdi, CHP Milletvekili Sn. Umut ORAN Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Meclise soru önergesi verdi. Umut Oran'ın soru önergesi metni aşağıdaki gibidir.

18. Reached 100 signatures

Supporters

Reasons for signing

• Şefik Tekin BATMAN, TURKEY
      • 9 months ago

Şehit çocuklarına şartsız ikinci iş verilmelidir saygılar

• münir karaca BITLIS, TURKEY
      • 11 months ago

2. iş hakkına mağduruyum.!

• Fesih Kasioğlu DIYARBAKıR, TURKEY
      • 11 months ago

Şehit oğluyum !

• seyhan topuz ANKARA, TURKEY
      • about 1 year ago

çocuklarım için

• Beytullah CANAYAKIN BINGöL, TURKEY
      • about 1 year ago

Bende şehit ogluyum bu kampanyayı sonuna dek destekliyorum. Bu kampanya'da emegi geçen herkese teşekkürlerimi iletir saygılar sunarım

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.