Şehitlerin evli çocuklarının ikinci iş hakkını kullanabilmesi için yönetmenlik yeniden düzenlensin
  • Petitioned Abdullah Gül

This petition was delivered to:

Cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyeti
Abdullah Gül
İçişleri Bakanı
İdris Naim Şahin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı
Fatma Şahin
Başbakan, Türkiye Cumhuriyeti
R. Tayyip Erdoğan

1. seyfettin apak
    2. Petition by

Ankara, Turkey

Malesef, her yıl yüzlerce şehit veriyoruz. Yani, her yıl binlerce çocuk babasız kalıyor, binlerce kişinin evinin direği yıkılıyor. Devlet, şehit ailelerini korumak ve onlara sosyal yardım yapmak için kanunlar çıkarıyor, ama yapılan düzenlemeler sadece bazı şehit yakınlarını kapsıyor. Binlerce mağdur şehit yakını evlerine düşen ateşin yanında bir de bu mağduriyetleriyle bir kat daha üzüntüye boğuluyorlar.

Bitlis Şehit Aileleri Derneği Başkanı olarak, şehit ailelerinin haklarını korumak ve aileler arasında dayanışma ortamı sağlamak için yıllardır birçok faaliyet düzenliyorum. Şehit ailelerinin yaşadığı acıyı ve kanundaki bu düzenleme yüzünden şehit yakınlarının ne büyük dertler yaşadığını iyi biliyorum.

13 Kasım 2012 günü Ankara, Bitlis ve başka şehirlerde şehitlerin evli çocuklarının ikinci iş hakkı başta olmak üzere taleplerimizin dikkate alınması için oturma eylemi yapmaya karar vermiştik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı bizi telefonla arayarak bir ay içinde bu sorunun düzeltileceğine dair söz verdi. Biz de oturma eyleminden vaz geçtik.

Şehit ailelerine verilen ikinci iş hakkının evli çocuklar için de geçerli olacak biçimde kanunun ve yönetmenliğin yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Ayrıca, şehit ailesinin ikinci iş hakkını ailenin seçeceği kişinin kullanabilmesi için şehit ailelerine feragat hakkı tanınması gerekiyor.

Bu hakların tanınmadığı her gün, mağdur olan binlerce şehit ailesi, vatanı için ölen babalarının yükünü de omuzlamak zorunda kalıyor. Müsteşarın verdiği sözü bir an önce tutmasını ve şehit ailelerinin mağduriyetini gidermeyi sağlayacak kamuoyu baskısı ancak senin vereceğin imza ile mümkün olacak.

Milletimizin şehitlerimizin yakınları hakkında çok hassas olduğundan eminim. Hiçbir zaman şehidini, gazisini ve bunların geride bıraktığı birinci derecedeki yakınlarını sahipsiz bırakmayacaktır.

Şehit ailelerinin mağduriyetini gidermek bizim elimizde. İçişleri Bakanlığı ve de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın verdiği sözde durmasını sağlamak için kampanyama imzanla destek ver.

Recent signatures

1. Reached 50 signatures
    2. Yönetmelik ne zaman yayımlanacak!?

Petition Organizer
      Yönetmelik ne zaman yayımlanacak!? | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Yönetmelik ne zaman yayımlanacak!?, 6353 sayılı yasa 12.07.2012 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yaklaşık 4 ayan fazla süre geçmesine rağmen 2. iş hakkı düzenlemesine yönelik uygulama yönetmeliği halen yayımlanmadı. Bir yönetmeliğin hazırlanması ve yayımlanması neden bu kadar uzun sürüyor?

3. Reached 25 signatures
    4. Uygulama Yönetmeliği Ne Zaman Çıkacak?

Petition Organizer
      Uygulama Yönetmeliği Ne Zaman Çıkacak? | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Uygulama Yönetmeliği Ne Zaman Çıkacak?, 2. iş hakkına ilişkin uygulama yönetmeliğinin 3 ay içerisinde çıkacağına ilişkin beklentilerimiz 1. iş hakkını belirleyen yasada 3 ay içerisinde uygulama yönetmeliği çıkarılır maddesi çerçevesinde şekillenmiştir. Ancak maalesef 3 ay geçmesine rağmen halen uygulama yönetmeliği çıkmamıştır.

5. Reached 5 signatures
    6. Şehit Çocukları İçin Çağrı'da Bulundu

Petition Organizer
      Şehit Çocukları İçin Çağrı'da Bulundu Haberi Şehit Gazi Haberleri | Güncel Haberler

Şehit Çocukları İçin Çağrı'da Bulundu, Bitlis Şehit Aileleri Derneği Türkiye'deki mağdur Şehit çocuklarına ve dernek başkanlarına Çağrı'da bulundu

7. Şehit Yetimi 2. İş Hakkını Kullanamadı

Petition Organizer
      Şehit Yetimi 2. İş Hakkını Kullanamadı | Gazi Haber, Şehit Gazi, Şehitler,Gaziler,Gazi

Şehit Yetimi 2. İş Hakkını Kullanamadı, Bitlis Şehit Aileleri Derneği proje sorumlusu Sn. Kerim APAK tarafından sitemize gönderilen, bir Şehit yetiminin 2. iş hakkına ilişkin İçişleri Bakanlığına başvurusuna verilen olumsuz yanıtı aşağıda sizler için yayımlıyoruz. Şehit yetimlerinin daha fazla mağdur edilmemeleri adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu sorunu süratle çözmesi ve derhal bir yasal düzenleme yapılarak feragat hakkının verilmesi gerekmektedir.

Supporters

Reasons for signing

• mehmet kalo ERZURUM, TURKEY
      • 11 months ago

şehit polis oğluyum işe giremedim

• deniz yılmaz ISTANBUL, TURKEY
      • 12 months ago

gazi yakınıyım

• hüseyin öner ANTALYA, TURKEY
      • over 1 year ago

şehidin çocukları varken neden kardeşleri anlamsız olduğu için

• sadrettin can VAN, TURKEY
      • over 1 year ago

şehit yakınlarını gurmezlik ten geldikleriçin.

• veysel uğur ergene ELAZığ, TURKEY
      • over 1 year ago

iki halada emekli.benim işe girmemi istiyor ama yönetmelik gereği uygun değilsiniz dıye cevap gönderiyorlar

REPORT THIS COMMENT:

Develop your own tools to win.

Use the Change.org API to develop your own organizing tools. Find out how to get started.